Aké sú vlastnosti štýlu row nature?

17.10.2024

Prírodný štýl row nature, tiež známy ako surový prírodný štýl, je jedinečnou formou interiérového dizajnu, ktorý kombinuje prírodné, surové a organické prvky. Vyznačuje sa použitím materiálov v takmer pôvodnom stave, čo dodáva priestorom autentickosť a jedinečný charakter. V dobe globalizácie a rýchleho životného tempa sa tento štýl stáva čoraz obľúbenejším, pretože ponúka návrat ku koreňom a blízkosť k prírode, ktorá v mestských priestoroch často chýba.

Prírodný štýl je návratom k tomu, čo je organické, primárne, surové a blízke prírode. Pri zariaďovaní štýlu row nature interiéru sa kladie dôraz predovšetkým na vhodné materiály a vybavenie. Tento štýl sa hodí k boho štýlu, botanickému štýlu a štýlu mestskej džungle.

Aké sú vlastnosti štýlu row nature?


V tomto článku:

1. Row nature štýl v interiérovom dizajne - prírodné drevo, kameň a iné prírodné interiérové ​​materiály

2. Prírodné štýly interiérového dizajnu - farby a prírodné formy v interiéri

3. Prírodný nábytok, teda prírodné prvky pre row nature štýl

4. Prírodné doplnky a prírodné dekorácie do row nature interiérov

5. Prírodný interiér, alebo prečo sa oplatí investovať do row nature štýlu?



Row nature štýl v interiérovom dizajne - prírodné drevo, kameň a iné prírodné interiérové ​​materiály

Základom row nature štýlu sú prírodné materiály ako drevo, kameň, kov, hlina a rastlinné vlákna. Drevo, často neošetrené, s viditeľnými uzlami a nepravidelnosťami, je jedným z hlavných prvkov tohto štýlu. Môže mať podobu surových dosiek, guľatiny alebo aj celých kmeňov stromov, ktoré do interiéru vnesú autentickú atmosféru inšpirovanú prírodou. Kameň, leštený aj surový, je ďalším dôležitým prvkom, ktorý dodáva interiéru pevnosť a prirodzenú estetiku. Kov, zvyčajne vo forme železa alebo ocele, sa niekedy používa v surovej forme, s viditeľnými stopami hrdze a patiny, čo zdôrazňuje industriálny charakter prírodného štýlu radu.

Prírodné materiály vytvárajú prírodné formy v interiéroch v prírodnom štýle. Moderný prírodný štýl je surový a minimalistický, no čoraz častejšie sa volí ako odpoveď na nudné, nezáživné, módne interiéry plné elektroniky a zbavené akýchkoľvek odkazov na prírodu.

Row nature štýl v interiérovom dizajne - prírodné drevo, kameň a iné prírodné interiérové ​​materiály

Prírodné štýly interiérového dizajnu - farby a prírodné formy v interiéri

Row nature štýl je založený najmä na neutrálnych, tlmených farbách, ktoré odkazujú na zemité farby. Dominantnými odtieňmi v interiéri sú béžová, hnedá, sivá, ale aj čierna a biela. Je dôležité, aby tieto farby boli čo najprirodzenejšie, čo umocňuje dojem autentickosti. Doplnky v intenzívnejších farbách sa objavujú sporadicky, najčastejšie v podobe rastlín, ktoré do interiéru vnesú živosť a dodatočnú dávku prírody.

Prirodzené moderné interiéry s intenzívnymi farbami šetria, využívajú skôr zemité farby a farby ratanového dreva či prírodného kameňa. Je tu harmónia prírody, preto sú tu farby, ktoré odkazujú na prírodu.

Prírodný štýl raw je tiež špecifickým prístupom k dokončovaniu interiéru. Steny často zostávajú nedokončené, čo odhaľuje prirodzenú štruktúru materiálu, z ktorého sú povrchy vyrobené. Neoddeliteľnou súčasťou aranžmánu môže byť dekoratívna tehlová stena, betón a dokonca aj surová hlina. Podlahy bývajú vyrobené z dreva alebo kameňa, čo zvýrazňuje prírodný charakter interiéru. Drevené podlahy budú fungovať skvele. Dôležitým prvkom sú aj stropy, ktoré často ponechávajú viditeľné stropné trámy alebo inštalácie, čo dodáva priestorom industriálny šarm. Ide o prírodné interiérové ​​dekorácie, ktoré dokonale zdôrazňujú prirodzený moderný štýl interiéru.

Prírodné štýly interiérového dizajnu - farby a prírodné formy v interiéri

Prírodný nábytok, teda prírodné prvky pre row nature štýl

row nature nábytok je zvyčajne masívny, pevný a vyrobený z prírodných materiálov. Charakteristické sú stoly z hrubých surových dosiek, stoličky z masívneho dreva, ako aj drevené komody a skrine s jednoduchými, surovými tvarmi. Mnohé z týchto drevených nábytkových predmetov sú ručne vyrábané, čo im dodáva jedinečný charakter. Dôležité je, aby boli funkčné, no zároveň vo svojej jednoduchosti estetické.

Prírodné spálne, t.j. nábytok ideálny na relax

row nature je ideálny štýl pre spálňu. Spálňa v štýle surovej prírody je miestom pre drevenú posteľ. Ratanové drevo a kameň by mali spojiť svoje sily a vytvoriť prirodzený moderný interiér v jedinečnom, útulnom vyhotovení, ako stvorený na oddych a relax. Uplatnia sa tu aj prírodné doplnky, farby v interiéri by mali byť svetlé a jemné.

Dá sa row nature usporiadať v kuchyni alebo kúpeľni?

Kuchyňa a kúpeľňa sú miesta, kde je prírodný interiér vystavený mnohým nepriaznivým faktorom, predovšetkým vysokej vlhkosti a vyšším teplotám. Tu sa prírodný kúpeľňový alebo kuchynský nábytok môže rýchlo zdeformovať, preto je dobré dbať na ich správnu ochranu. Oleje zvyčajne poskytujú prirodzenejší efekt ako laky a farby a poskytujú drevu primeranú ochranu. Vďaka takýmto riešeniam môže row nature moderný interiér vyzerať úplne úchvatne.

Prírodný nábytok, teda prírodné prvky pre row nature štýl

Prírodné doplnky a prírodné dekorácie do row nature interiérov

Z prírody čerpajú aj row nature dekorácie v prírodnom štýle. Dominantnými prvkami sú tu surové konáre, kmene stromov, kamene, ale aj ručne vyrábané dekorácie z prírodných materiálov. Rastliny, črepníkové a izbové kvety, najmä tie veľké, vnášajú do interiéru život a ďalší prvok prírody. Často sa používajú aj látky z prírodných vlákien, ako je ľan, bavlna alebo vlna, ktoré dodávajú útulnosť a teplo. Keramické vázy, hlinené nádoby, ale aj ručne tkané koberce a vankúše dopĺňajú celý aranžmán a vytvárajú ucelený a harmonický dekor.

row nature osvetlenie hrá veľmi dôležitú úlohu, pretože pri správnom výbere dokáže zdôrazniť surovosť a krásu prírodných materiálov. Využíva sa tu prirodzené svetlo prichádzajúce cez veľké okná, ako aj umelé svetelné zdroje, ktoré majú často podobu jednoduchých priemyselných svietidiel. Dôležité je, aby osvetlenie bolo teplé, čím je interiér útulnejší a pohostinnejší.

Prírodné doplnky zdôrazňujú moderný prírodný štýl alebo klasicky prírodné interiéry. Dekorácie aj osvetlenie dokážu podčiarknuť vhodný charakter miestností, preto je dobré zamerať sa na tieto prvky.

Prírodné doplnky a prírodné dekorácie do row nature interiérov

Prírodný interiér, alebo prečo sa oplatí investovať do row nature štýlu?

Prírodný štýl row je tiež špecifickou životnou filozofiou, ktorá sa zameriava na jednoduchosť, autentickosť a blízkosť k prírode. V dobe, v ktorej dominujú technológie a umelé materiály, sa zdá, že návrat k surovým, prírodným interiérovým prvkom je odpoveďou na potrebu harmónie a rovnováhy. Pobyt v priestoroch zariadených v prírodnom štýle podporuje relaxáciu a pokoj, čo je v dnešnom hlučnom svete mimoriadne dôležité.

Prírodný štýl radu je harmonickou kombináciou surovosti a prírody, ktorá do interiéru vnáša autentickosť, jednoduchosť a blízkosť okolitému svetu. Použitie prírodných materiálov, tlmených farieb, surových povrchových úprav a funkčného a estetického nábytku robí interiéry zdobené v tomto štýle nielen krásnymi, ale aj napomáhajúcimi odpočinku a reflexii. V tomto štýle môžete zariadiť prírodné spálne, kúpeľne, kuchyne a samozrejme obývacie izby. Prírodný štýl row nature je viac než len spôsob aranžovania interiérov - je vyjadrením životnej filozofie, ktorá sa zameriava na autentickosť, jednoduchosť a harmóniu s prírodou.

Späť