Ako si vybrať tú najlepšiu pohovku na relax v obývačke?

10.08.2024

Pre mnohých ľudí je obývačka jedným z najdôležitejších miest v dome – veď práve tu prijímate hostí, kde môžete relaxovať a oddychovať a kde trávite čas so svojimi blízkymi. Do obývačky môžeme zaviesť rôzne kusy nábytku, ale len ťažko si predstaviť obývačku bez sedacieho nábytku. Kvalitná sedačka, vhodný gauč, alebo nebodaj pevná rohová sedačka do obývačky? Ktorá možnosť bude najlepšia?

Ak máme záujem o kúpu sedačky, určite sa tu môžeme vyblázniť, a to ako na konštrukcii daného modelu nábytku, tak aj na čalúnení. Pohodlná pohovka alebo pohovka je jedným z najčastejšie vyberaného sedacieho nábytku. Ako však vybrať pohovku, aby výrobok vyhovoval našim potrebám, potrebám našej rodiny a hostí? Ako zladiť nábytok do obývačky bez straty estetiky a funkčnosti sedačky? Pozrime sa, ako si vybrať pohodlie a funkčnosť naraz.

Ako si vybrať tú najlepšiu pohovku na relax v obývačke?


V tomto článku:

1. Ktorá sedačka bude najlepšia do obývačky? Na čo si dať pri výbere pozor?

2. Ako vybrať veľkosť pohovky? Ktorá sedačka je najlepšia do menšieho interiéru? Prehľad modelu

3. Aká je najlepšia náplň? Musíte uprednostniť funkčnosť pred estetikou?

4. Optimálny komfort prispôsobený potrebám členov domácnosti a estetika nábytku – ako si vybrať štýl pohovky?

5. Čo by ste ešte mali zvážiť pri výbere tej najlepšej pohovky? Doplnkové funkcie pohovky - osvedčená kvalita a moderné riešenia



Ktorá sedačka bude najlepšia do obývačky? Na čo si dať pri výbere pozor?

Sedačka je často ústredným bodom každej obývačky, rovnako ako iný čalúnený nábytok. Z tohto dôvodu si výber sedačky do obývačky treba dobre zvážiť, nakoľko môže výrazne ovplyvniť naše pohodlie a estetiku obytného priestoru. Na sedačke si oddýchneme po dlhom pracovnom dni, tu budeme tráviť čas s rodinou, sedačka bude slúžiť aj na prijímanie hostí. Kvalitná sedačka bude zároveň kusom nábytku, ktorý nám bude slúžiť dlhé roky, preto by sme si pri kúpe sedačky mali dobre zvážiť, o aký model máme záujem.

Alebo možno rozkladacia pohovka? Pohovka s funkciou spánku

Spomedzi rôznych modelov pohoviek sa môžeme rozhodnúť kúpiť pohovku s funkciou spánku. Tento unikátny model poslúži nielen ako miesto na sedenie, ale aj ako miesto na spanie, ak máme hostí na prenocovanie. Rozkladacia pohovka je rozkladací model, ktorý možno v prípade potreby rozložiť a rozložiť rovnako ako posteľ. Nie je to len pohodlný odpočinok, ale aj funkčný kus nábytku do multifunkčných miestností.

Sedačka s funkciou na spanie je praktickým kusom nábytku, rovnako ako rohová sedačka s funkciou na spanie alebo pohovka s funkciou na spanie.

Ktorá sedačka bude najlepšia do obývačky? Na čo si dať pri výbere pozor?

Ako vybrať veľkosť pohovky? Ktorá sedačka je najlepšia do menšieho interiéru? Prehľad modelu

Prvým krokom, ktorý musíme urobiť pri výbere sedačky do obývačky, je určiť, aké funkcie by mal daný kus nábytku v našej obývačke plniť. Sedačka určená hlavne na relax sa nemusí rozkladať, ale stojí za to dbať na správne naplnenie sedačky, aby bola čo najpohodlnejšia.

Sedačka s funkciou spánku zasa dobre poslúži, ak nemáte samostatnú hosťovskú izbu alebo ak obývačka slúži v noci niektorým členom domácnosti ako spálňa. V takom prípade prídu vhod pohodlné rozkladacie sedacie súpravy, ktorých výplň je vhodná aj na každodenné spanie.

Pre niektorých ľudí môže byť problémom výber: sedačka alebo rohová sedačka? Veľa závisí od toho, koľko miesta pre seba a hostí potrebujeme a aká veľká je naša obývačka. Do väčších obývačiek, kde potrebujete ubytovať viac ľudí, bude lepšou voľbou rohová sedačka s funkciou na spanie alebo rohová sedačka. Zaujímavou možnosťou bude aj rozkladacia rohová sedačka.

Veľkosť interiéru a veľkosť pohovky - najlepšie modely pre veľké a malé interiéry. Určite veľkosť budúceho kusu nábytku

Veľkosť obývačky a množstvo dostupného priestoru sú jedným z aspektov, ktoré musíme brať do úvahy pri výbere sedacích súprav na spanie alebo sedacích súprav hlavne na relax. Do väčších obývacích izieb sa zmestia veľké modely sedacích súprav - trojmiestne alebo dokonca štvormiestne pohovky! Menšie obývačky sa však môžu zdať preplnené takýmito veľkými modelmi, preto je lepšie zvoliť vhodne menšie modely.

Moderná sedačka nie je len pohodlným kusom nábytku, ale aj esteticky príjemným zariadením. Preto by veľkosť pohovky mala zodpovedať miestnosti. Príliš veľká sedačka bude v menšom interiéri pôsobiť neprehľadne a komfort príliš malej sedačky vo veľkej obývačke môže byť narušený.

Okolo pohovky by mal byť dostatok miesta, aby ste sa mohli voľne pohybovať a používať ďalší nábytok: regály, vitríny alebo televízne skrinky. Ak je teda veľká sedačka do nášho malého interiéru príliš veľká, mali by sme si kúpiť menší model dvojmiestnej sedačky.

Ako vybrať veľkosť pohovky? Ktorá sedačka je najlepšia do menšieho interiéru? Prehľad modelu

Aká je najlepšia náplň? Musíte uprednostniť funkčnosť pred estetikou?

Pohodlie sedačky je predovšetkým komfort sedenia, preto sa oplatí venovať pozornosť aj tomuto aspektu. Skontrolujeme, aká je výplň sedadiel a operadiel. Preverme si to aj z hľadiska toho, či chceme sedačku na spanie alebo sedačku hlavne na relax, teda model sedačky s relaxačnou funkciou. Sedacie súpravy na každodenné spanie by mali mať dostatočne trvácnu a odolnú výplň, aby sa pri používaní nedeformovali.

Pohodlná sedačka a výplň sedačky - penová výplň a bonellové pružiny alebo ako si vybrať pohodlie?

Materiál sedačky a výplň sú dôležité prvky, ktoré rozhodujú o pohodlí sedačky a o tom, či budeme s nábytkom spokojní. Prispôsobme výber potrebám členov domácnosti so zabezpečením primeranej tvrdosti pri sedení aj spánku, ak máme záujem o pohovku na spanie.

Primeranú tvrdosť zabezpečí ako dobre zvolený typ poťahu, tak aj typ výplne pohovky. Môžeme si vybrať z rôznych látok a pri výplni výrobcovia používajú penovú výplň, bonellové pružiny, vlnovky alebo kombinácie týchto výplní.

Výplň a prikrytie – ako si vybrať sedačku, ktorá bude v obývačke pôsobiť esteticky?

Materiál čalúnenia môže určiť, či bude nábytok v obývačke vyzerať dobre alebo zle. Zaujímavá sedacia súprava môže mať naozaj efektné farby, aj keď najobľúbenejšie sú pohovky v tlmených farbách. Medzi látkami dominuje šedá, béžová a hnedá, no pri výbere sa oplatí zohľadniť štýl našej obývačky a podľa tohto štýlu vyberať látku a jej farbu.

Oplatí sa však uistiť, že pohovka a kreslá či iná salóniková súprava sú vyrobené z odolnej látky. Ak máme deti alebo domáce zvieratá, hydrofóbne tkaniny budú perfektné. Takáto elegantná sedačka s hydrofóbnou látkou bude nielen krásne vyzerať, ale bude sa aj ľahšie čistiť.

Aká je najlepšia náplň? Musíte uprednostniť funkčnosť pred estetikou?

Optimálny komfort prispôsobený potrebám členov domácnosti a estetika nábytku – ako si vybrať štýl pohovky?

Na čo by ste si ešte mali dať pozor? Sedaciu súpravu by sme si rozhodne mali vybrať tak, aby sa hodila do našej obývačky z hľadiska štýlu interiéru, ktorý v izbe použijeme. Ku glamour štýlu sa hodí elegantná biela alebo sivá pohovka, ale do klasickej obývačky je lepšie zvoliť béžovú pohovku. Aby všetko dokonale ladilo, mali by ste si vybrať nielen farbu látky, ale aj model a celkový vzhľad pohovky.

Optimálny komfort prispôsobený potrebám členov domácnosti a estetika nábytku – ako si vybrať štýl pohovky?

Čo by ste ešte mali zvážiť pri výbere tej najlepšej pohovky? Doplnkové funkcie pohovky - osvedčená kvalita a moderné riešenia

Pri výbere sedačky si určite preverte, aké doplnkové funkcie sedačka môže ponúknuť. Obľúbené sú modely s pohodlnými, polohovateľnými opierkami hlavy alebo nastaviteľnými podrúčkami. Ak máme záujem o rozkladací model, určite si skontrolujte, aký rozkladací mechanizmus je v sedačke nainštalovaný.

Späť