Ako zariadiť kuchyňu v tropickom štýle?

25.08.2024

Mnoho ľudí v poslednej dobe omrzel takmer všadeprítomný minimalizmus. Tí, ktorí hľadajú život, našli tropické motívy, ktorých živé farby a exotické vzory dokážu podnietiť a urobiť aranžmány veľmi dynamickými a zároveň príjemnými. Kuchyne sú okrem iného usporiadané v tropických motívoch, čo sa môže ukázať ako mimoriadne zaujímavý spôsob usporiadania interiéru týchto miestností.

Zariadiť kuchyňu v tropickom štýle je skvelý spôsob, ako sa psychicky preniesť na exotické miesto, aj keď ste uprostred mesta. Tento jedinečný štýl interiéru charakterizuje útulnosť, pestré farby, prírodné materiály a exotické doplnky, ktoré spolu vytvárajú atmosféru tropického záhradného raja. Tropická zelená je veľmi oživujúca a doplnky inšpirované tropickým štýlom vnesú do interiéru útulnosť. Usporiadanie kuchyne v tropickom štýle je tiež skvelou odpoveďou na nudný minimalizmus a spôsob, ako využiť priestor nevšedným spôsobom.

Ako zariadiť kuchyňu v tropickom štýle?


V tomto článku:

1. Ako zariadiť tropický interiér v kuchyni? Tropické farby, ktoré stimulujú

2. Tropické interiéry a prírodné materiály

3. Súkromná exotika, alebo aké dôležité sú rastliny v takomto aranžmáne?

4. Tropický nábytok? Kuchynské vybavenie ideálne na takéto účely

5. Doplnky v tropickom štýle

6. Farby džungle, tropické rastliny a vôňa exotických rastlín – tropický štýl vo vašej kuchyni



Ako zariadiť tropický interiér v kuchyni? Tropické farby, ktoré stimulujú

V tropickom aranžmáne hrajú kľúčovú úlohu farby. Vyberte si farebnú paletu inšpirovanú prírodou, ako sú intenzívne zelené, šťavnaté pomaranče, modré morské odtiene a teplé béžové. Pridajte akcenty intenzívnej ružovej, fialovej alebo červenej, aby ste zdôraznili exotický charakter.

Zavedenie tropického štýlu môže byť založené na jednej alebo viacerých farbách. Ak uprednostňujete tlmenejšie a pokojnejšie kuchynské úpravy, obmedzte počet farieb. Tropická zelená bude v tomto prípade vyzerať skvele v kuchynskom aranžmáne. Tropické interiéry využívajúce zelené odtiene budú plné života.

Môžete si vybrať aj univerzálnejšie riešenia, teda bielu alebo sivú na stenách. V takejto kuchyni vyzerá dobre ako zelený kuchynský nábytok, tak aj tlmenejšie zariadenie – krémové či svetlé skrinky. Ak si na svetlé steny vyberiete kuchynské zostavy s čelami vo farbe a vzore prírodného dreva, usporiadanie kuchyne v tropickom štýle sa stane teplým a útulným.

Nezabúdajte, že dôležité sú nielen tropické farby, ale aj exotické motívy. Zavedenie tropického štýlu znamená aj umiestnenie vzorov exotických rastlín, dobre poslúžia exotické motívy, zvieracie motívy a etnické vzory. Tropické dekorácie by mali mať aj exotické motívy. Príroda nám tu dáva veľa inšpirácie, preto využívajme krásne rastlinné motívy, aby sme zdôraznili tropický charakter bytu.

Ako zariadiť tropický interiér v kuchyni? Tropické farby, ktoré stimulujú

Tropické interiéry a prírodné materiály

Povrchová úprava, vybavenie aj tropické dekorácie sú odkazom na prírodu a živé rastliny, preto je dobré v takejto kuchynskej úprave použiť vhodné materiály.

Používajte prírodné materiály ako drevo, ratan, bambus a prútie. Drevené kuchynské dosky, ratanové stoly a stoličky a prútené koše dokonale doplnia tropickú estetiku. Okrem toho môžete zvážiť použitie kameňa na podlahu, ktorý ešte viac zdôrazní prirodzenú atmosféru. Ak chcete trochu znížiť náklady, použite keramické dlaždice alebo vinylové panely so vzorom prírodného kameňa.

Ak kupujete kuchyne s domácimi spotrebičmi z nábytkovej dosky, je dobré skúsiť ich vyrobiť buď zelené, alebo mať vzor a farbu prírodného dreva. Vďaka tomu bude výbava lepšie zapadať do tropického štýlu.

Tropické interiéry a prírodné materiály

Súkromná exotika, alebo aké dôležité sú rastliny v takomto aranžmáne?

Rastliny sú kľúčovým prvkom v tropickom štýle. Pridajte do kuchyne veľa zelene v podobe črepníkových rastlín a kvetov v kuchyni, ako sú paprade, palmy, orchidey a banánovníky. Pre umocnenie tropického efektu si môžete vybrať aj tapetu s motívom palmových listov. Na obrazoch by sa mali objaviť aj vzory exotických rastlín.

Ak nechcete mať len črepníkové okrasné rastliny, rozhodnite sa umiestniť bylinky do črepníkov. Čerstvé bylinky sa v kuchyni vždy hodia a tropický charakter bytu zvýrazní prítomnosť zelenej bazalky, mäty či tymiánu. Botanická estetika zostane zachovaná a zároveň bylinky využijete pri varení, takže takéto rastliny budú veľmi praktickou možnosťou.

Ak chcete ešte viac zdôrazniť exotickú flóru a farby v tropickom štýle, môžete tropické rastliny vložiť do kvetináčov zdobených tropickými motívmi. Vďaka tomu sa zeleň rastlín krásne zvýrazní.

Súkromná exotika, alebo aké dôležité sú rastliny v takomto aranžmáne?

Tropický nábytok? Kuchynské vybavenie ideálne na takéto účely

Tropický nábytok na rozdiel od vzhľadu nie je ničím výnimočným a takéto modely v našej ponuke ľahko nájdete. Zariadenie by malo odkazovať na tropický charakter, takže skvele poslúžia stoly a stoličky z prírodného dreva a kuchynské skrinky so zelenými čelami.

Tropické kuchyne sa často kombinujú s otvorenými priestormi, ktoré umožňujú voľné prúdenie vzduchu. Ak môžete, zvážte otvorenie kuchyne na terasu alebo záhradu, aby ste interiér ešte viac integrovali s okolitou prírodou. Ak vás obklopuje mestská džungľa, možno bude dobrým riešením otvorenie kuchyne s výhľadom do parku.

Dobrým nápadom bude aj nábytok z exotického dreva. Samozrejme vieme, že ide o veľké náklady, preto ak chcete mať exotické interiéry lacnejšie, vyberajte nábytkové dosky vo farbách exotického dreva. Vďaka tomu získate exotický nábytok lacnejšie.

Tropický nábytok? Kuchynské vybavenie ideálne na takéto účely

Doplnky v tropickom štýle

Doplnky sú skvelým spôsobom, ako umocniť tropickú atmosféru. Použite vankúše a závesy s rastlinnými vzormi, koberce s kvetinovými motívmi, farebné kuchynské utierky. Textil vo farbách v tropickom štýle určite oživí interiér. Na steny môžete zavesiť aj obrázky exotickej krajiny alebo ručne vyrezávané masky. Poslúžia aj akékoľvek doplnky inšpirované tropickým štýlom.

Osvetlenie by malo byť prirodzené a mäkké. Zvážte inštaláciu závesných svietidiel v štýle ratanu alebo drevených stropných svietidiel, ktoré dodajú priestoru teplo a útulnosť. Ak je to možné, využite maximálne denné svetlo, aby ste zdôraznili prirodzenosť celého aranžmánu.

Hľadajte ručne vyrábané predmety s etnickým charakterom, ako sú farebné taniere, keramika s exotickými vzormi alebo ručne vyrezávané figúrky. Tieto detaily dodajú kuchyni jedinečný charakter a zavedú vaše myšlienky do tropických oblastí. Môžete použiť vázy a nádoby, ktoré majú rastlinné motívy alebo sú zdobené tropickými motívmi.

Doplnky v tropickom štýle

Farby džungle, tropické rastliny a vôňa exotických rastlín – tropický štýl vo vašej kuchyni

Stojí za to pamätať, že kľúčovým prvkom usporiadania v tropickom štýle je rovnováha. Snažte sa to nepreháňať s farbami a doplnkami, aby ste zachovali harmóniu v priestore. Kombinácia prírodných materiálov, vegetácie a etnických prvkov vytvorí kuchyňu, ktorá dýcha tropickým šarmom a poskytuje príjemné miesto na varenie a trávenie času.

Ak hľadáte inšpiráciu pre tropický interiérový dizajn, pozrite sa na štýl mestskej džungle a boho štýl. Jedinečnou možnosťou bude mestská džungľa a umelecká bohéma. Pamätajte tiež, že v tropickom štýle môžete zariadiť aj ďalšie miestnosti. Obývačka v exotickom štýle, obývačka v tropickom štýle alebo spálňa v urban jungle budú určite vyzerať jedinečne.

Späť