Aký darček na kolaudáciu by som si mal kúpiť? Veľa lacných nápadov na štýlový darček

25.10.2024

Kolaudačná párty je jedinečná príležitosť, ktorá symbolizuje nový začiatok v živote majiteľov nového bytu či domu. Vybrať ten správny darček na takúto príležitosť môže byť problém, najmä ak chceme, aby bol náš darček štýlový, užitočný a zároveň nám nenarušil rozpočet. V článku nižšie uvádzame niekoľko lacných nápadov na kolaudačné darčeky, ktoré určite potešia hostiteľov a dodajú novému interiéru šarm.

Ktorý kolaudačný darček by ste si mali vybrať? Kolaudačný darček by sa mal majiteľom určite hodiť a mal by vyhovovať aj ich vkusu - členovia domácnosti sa určite budú cítiť ocenení, keď o nich budeme vedieť dosť na to, aby sme zistili, čo sa im páči a čo nie. Originálny kolaudačný darček je skvelým kolaudačným darčekom, preto sa oplatí vyberať nielen klišé, klišé riešenia, ale aj rozhodnúť sa pre svoj vlastný nápad.

Aký darček na kolaudáciu by som si mal kúpiť? Veľa lacných nápadov na štýlový darček


V tomto článku:

1. Darčeky do nového bytu - rastliny ako darčeky a zaujímavé doplnky do záhrady

2. Sada hrncov a pohárov - kuchynské doplnky ako zaujímavý tip na darček

3. Darčeky v štýle Boho - ekologické a kreatívne

4. Mäkké prikrývky a dekoračné vankúše, niečo tradičné

5. Prvá návšteva domu alebo bytu - dekoračné doplnky do kúpeľne ako perfektný tip na kolaudačný darček

6. Barmanské doplnky a súpravy na kávu alebo čaj - tradičný kolaudačný darček

7. Okenné dekorácie a dekorácie na okno - ideálny darček do nového bytu

8. Knihy a stolové hry – ideálne pre nezadaných, ideálne pre páry

9. Zaujímavé kolaudačné darčeky - vyberte si niečo od srdca!



Darčeky do nového bytu - rastliny ako darčeky a zaujímavé doplnky do záhrady

Prvým nápadom na kolaudačný darček je črepníkový kvet. Rastliny prinášajú do interiéru sviežosť a život a zároveň môžu plniť dekoratívnu funkciu. Výber je obrovský – od malých sukulentov nenáročných na starostlivosť až po väčšie rastliny ako fikus alebo monstera, ktoré sú pútavým prvkom interiérového dizajnu. Ďalšou výhodou je možnosť vybrať si črepník, ktorý bude ladiť so štýlom bytu hostiteľov.

Dekoratívna rastlina v kvetináči je dokonalým kolaudačným darčekom, ale stojí za to zistiť, či sa hostitelia radi starajú o kvety. Pre tých, ktorí nemajú čuch na kvety, je lepšie kupovať rastliny, ktoré sú nenáročné na pestovanie. Nadšení fanúšikovia záhradkárstva sa potešia exotickejším exemplárom.

Darčeky do nového bytu - rastliny ako darčeky a zaujímavé doplnky do záhrady

Sada hrncov a pohárov - kuchynské doplnky ako zaujímavý tip na darček

Ďalším zaujímavým a praktickým darčekom je súprava kuchynských doplnkov. Nový byt často prináša nové kulinárske výzvy, preto je dobré mať po ruke užitočné kuchynské doplnky a vybavenie. Sada elegantných kuchynských utierok, dizajnových stierok, drevených dosiek na krájanie a chňapiek sú praktickým a štýlovým darčekom. Môžete si vybrať aj niečo netradičnejšie, napríklad koreničku v originálnych nádobách, ktorá bude nielen funkčná, ale bude ozdobou vašej kuchynskej police. Kúpme si sadu korenín do takýchto nádob, aby po zakúpení nového bytu mohli hostitelia okamžite začať variť.

Zoznam praktických kolaudačných darčekov pri vybavení kuchyne je naozaj široký. Nájdete tu ako tradičné, praktické darčeky, tak aj dizajnérske vychytávky pre fanúšikov zaujímavých dekorácií. V tejto kategórii nájdete funkčný aj cool darček do domácnosti.

Sada hrncov a pohárov - kuchynské doplnky ako zaujímavý tip na darček

Darčeky v štýle Boho - ekologické a kreatívne

Sviečky a vonné sviečky sú ďalším univerzálnym a skvelým darčekom do domácnosti. Do interiéru vnesú útulnú atmosféru a príjemnú vôňu. Sviečky si môžete vybrať v krásne zdobených sklenených dózach, ktoré po vyhorení poslúžia ako nádoby na drobnosti. Dobrou voľbou sú aj sójové sviečky, ktoré sú ekologickejšie a horia dlho. Stojí za to venovať pozornosť vonným kompozíciám - od relaxačných tónov levandule až po energizujúce citrusové plody.

Bambusová polica a malý bambusový nábytok

Malý úložný nábytok - bambusové police, regály alebo stojany - bude tiež ideálnym darčekom na kolaudáciu. Výhodou takéhoto darčeka je jeho skvelá funkčnosť. Bambusový nábytok je tiež elegantným kolaudačným darčekom. Moderné modely sa dajú v prípade potreby aj rýchlo zložiť a rozložiť. Je to aj najlepší kolaudačný darček, ak domáci nestihli zariadiť všetko naraz a takéto dočasné riešenia im veľmi pomôžu.

Lacné nápady na zaujímavé darčeky - ručne vyrábaná kozmetika

Ručne vyrábané mydlá a kozmetika sú ďalším nápadom na originálny darček pre kolaudačných hostiteľov. Mnoho ľudí oceňuje prírodné produkty starostlivosti, ktoré sú nielen dobré pre pokožku, ale aj krásne vyzerajú. Mydlá zaujímavých tvarov a vôní, telové balzamy a esenciálne oleje môžu byť perfektným darčekom, ktorý poteší každého. Ženám sa tieto nápady na kolaudačné darčeky určite budú páčiť.

DIY dekoračná doska? Vyrobme si vlastný kolaudačný darček!

Ďalším praktickým a nezabudnuteľným darčekom do domácnosti sú podložky na stôl. Môžu byť vyrobené z rôznych materiálov – od korku, cez látku, až po drevo. Originálne vzory a farby podložiek dokážu dodať charakter každému interiéru a zároveň sú veľmi užitočné v každodennom živote. Porozmýšľať môžete aj nad sadou obrúskov alebo obrusom, ktorý bude perfektným doplnkom kuchynského stola. Ak si podložky alebo ozdobné dosky vyrábame sami, obdarovanie hostiteľa kolaudácie bude určite krajšie!

Darčeky v štýle Boho - ekologické a kreatívne

Mäkké prikrývky a dekoračné vankúše, niečo tradičné

Všetky druhy textílií sú tiež dokonalým kolaudačným darčekom. Deky, dekoračné vankúše alebo aj obliečky sú tým kolaudačným darčekom, ktorý sa hodí do každej domácnosti. Aj keď si myslíme, že darčeková deka je možnosťou pre babičku, z darčeka sa potešia aj mladé páry či single, ktorým symbolicky prispejeme k výzdobe bytu. Je to nielen praktický či dekoratívny darček, ale aj vyjadrenie našej starostlivosti. Ak zvolíme dekoračnú deku v obľúbenej farbe hostiteľov, určite v ich očiach získame.

Mäkké prikrývky a dekoračné vankúše, niečo tradičné

Prvá návšteva domu alebo bytu - dekoračné doplnky do kúpeľne ako perfektný tip na kolaudačný darček

Mnoho nových majiteľov bytov sa teší z praktických kúpeľňových darčekov. Elegantná sada uterákov, mäkké kúpeľňové predložky alebo sada dávkovačov mydla a šampónu sú darčeky, ktoré sa budú vždy hodiť. Oplatí sa zvoliť klasické, tlmené farby, ktoré sa dajú ľahko zladiť s rôznymi štýlmi kúpeľne.

Prvá návšteva domu alebo bytu - dekoračné doplnky do kúpeľne ako perfektný tip na kolaudačný darček

Barmanské doplnky a súpravy na kávu alebo čaj - tradičný kolaudačný darček

Ak poznáme kulinárske preferencie hostiteľov, môžeme uvažovať o vínnom či pivnom sete. Elegantná vývrtka, sada pohárov na víno alebo štýlové poháre na pivo môžu byť skvelým darčekom, najmä ak k nim pridáme fľašu dobrého nápoja. Takáto súprava určite spestrí večerné stretnutia a bude pekným akcentom pri oslavách nových začiatkov.

Ak je hostiteľ milovník čaju alebo kávy, sada šálok alebo hrnčekov môže byť dobrým tipom na darček. Výber je obrovský – od klasických porcelánových šálok až po moderné, dizajnové hrnčeky. K darčeku môžete pridať aj balíček lahodného čaju alebo kávy, vďaka čomu bude darček ešte zaujímavejší. Tento set spríjemní ranné rituály a večerné stretnutia so šálkou teplého nápoja. Kávové a čajové doplnky so sadou čajov a káv sú jedinečným kolaudačným darčekom.

Barmanské doplnky a súpravy na kávu alebo čaj - tradičný kolaudačný darček

Okenné dekorácie a dekorácie na okno - ideálny darček do nového bytu

Pre milovníkov umenia a nástenných dekorácií môže byť dobrým nápadom plagát, obraz alebo fotografia v ráme. Stojí za to venovať pozornosť štýlu, v ktorom je zariadený byt hostiteľov, a vybrať si niečo, čo mu bude zodpovedať. Ďalšou zaujímavou možnosťou sú mapy miest alebo plagáty s rastlinnými motívmi, ktoré sú v posledných rokoch veľmi obľúbené. Ide o univerzálny kolaudačný darček, ale oplatí sa dobre poznať vkus hostiteľov, aby nedošlo k spoločenskej chybe.

Ak majiteľov nového bytu dobre poznáme, môžeme sa rozhodnúť pre kolaudačný darček na mieru v podobe fotografie alebo plagátu či obrazu s obľúbenou scénou či motívom.

Darček pre milovanú osobu nemusí byť len formálny. Skvelou možnosťou tu bude fotografia alebo plagát, rovnako ako kuchynské utierky, ozdobné kvetináče alebo zvlhčovač vzduchu. Je ťažké nájsť tu zlý darček, najmä ak dobre poznáte hostiteľov.

Okenné dekorácie a dekorácie na okno  - ideálny darček do nového bytu

Knihy a stolové hry – ideálne pre nezadaných, ideálne pre páry

Nakoniec stoja za zmienku knihy a spoločenské hry. Dobre zvolená kniha môže byť nielen zdrojom inšpirácie, ale aj krásnou ozdobou police. Môžete si vybrať fotoalbumy, knihy o interiérovom dizajne, varení či cestovaní. Stojí za to zvážiť záujmy hostiteľov a vybrať niečo, čo ich skutočne poteší. Podobne aj stolové hry – zaujímavé stolové hry sú dokonalou zábavou pre každého, preto sú dobrým tipom na darček. Je to dobrý darček pre kolegu, darček pre priateľa alebo darček pre vášho snúbenca.

Čo by ste nemali dávať? Samozrejme, vzdajme sa vecí, ktoré sa hostiteľom nepáčia. Ak si nie sme istí, čo kúpiť, je lepšie darovať poukážku do obchodu a nechať našich blízkych, aby sa sami rozhodli, čo si môžu kúpiť.

Knihy a stolové hry – ideálne pre nezadaných, ideálne pre páry

Zaujímavé kolaudačné darčeky - vyberte si niečo od srdca!

Výber kolaudačného darčeka nemusí byť náročný ani drahý. Stačí trocha kreativity a pozornosti, aby ste našli niečo, čo bude vyhovovať životnému štýlu a vkusu nových majiteľov bytu. Bez ohľadu na to, či si vyberieme rastlinu, kuchynskú súpravu, vonné sviečky alebo elegantnú sadu pohárov, najdôležitejšie je, aby náš darček vyjadril našu radosť a podporu na novej ceste hostiteľov.

Späť