Aký nábytok si vybrať do obývačky so šikmým stropom?

29.10.2024

Obývacia izba so šikmými stropmi je určite nezvyčajné miesto, ale vďaka svojmu neobvyklému tvaru je ľahké ju premeniť na niečo jedinečné. Takejto obývačky by sme sa rozhodne nemali báť, pretože zariaďovanie obývačky so šikmými stropmi môže byť pre nás nevšedným dobrodružstvom. Pre podkrovia sú typické šikmé úpravy a aby bola miestnosť funkčná, musí byť vhodne vybavená. Nie všetok nábytok bude fungovať pod uhlom.

Výber správneho zariadenia nám ako užívateľom takejto obyvačky poskytne maximálny komfort. Pozrime sa, ako zladiť nábytok do obývacej izby so šikminou.

Aký nábytok si vybrať do obývačky so šikmým stropom?


V tomto článku:

1. Ako si vybrať nábytok do obývacej izby so sklonom? Podkrovný nábytok

2. Aký nábytok sa bude hodiť do podkrovia? Čalúnený a úžitkový šikmý nábytok - aký nábytok si vybrať?

3. Hotová nábytková zostava alebo nábytok na mieru? Aký nábytok si mám vybrať do podkrovia so šikmými stropmi?

4. Aké farby nábytku budú najlepšie pre obývaciu izbu so šikmými stropmi? Ako zladiť nábytok? Šikmý nábytok

5. Obývačka alebo malá šatňa v podkroví? Šatník so svahmi - ako zariadiť šatník v obývacej izbe v podkroví?



Ako si vybrať nábytok do obývacej izby so sklonom? Podkrovný nábytok

Zariaďovanie podkrovia je predovšetkým o výbere funkčného nábytku, ktorý sa pod svahy nielen zmestí, ale nám aj dobre poslúži. Z tohto dôvodu výber vhodného nábytku do obývačky do podkrovia padá predovšetkým na nízky nábytok. Správne vybraný nábytok nám diagonálne sadne a budeme s ním naozaj spokojní.

Do tejto skupiny patria predovšetkým šikmé komody a nízke regály. Výber správneho čalúneného nábytku zahŕňa nízke šikmé sedačky a malé rohové sedačky.

Je k dispozícii iba nízky nábytok?

Nízky nábytok je prirodzenou voľbou podkrovného nábytku, to však neznamená, že sa musíme úplne vzdať vysokých vitrín, políc či skríň. Ak má obývačka z jednej strany spád, k druhej stene bez problémov umiestnime vyšší nábytok.

Nízky nábytok vnáša do interiéru ľahkosť, preto ak môžeme, mali by sme sa vyvarovať pridávania vyššieho nábytku. Skúsme vybrať do podkrovia nižší nábytok, ktorý sa zmestí do ohybu kolennej steny. Vďaka tomu budeme môcť priestor vhodne využiť.

Aký praktický je multifunkčný nábytok? Využite nízky priestor!

Funkčná podkrovná obývačka je miesto, ktoré sa oplatí múdro zariadiť, ako príklad praktickej a funkčnej miestnosti. Ideálnym nábytkom je preto multifunkčný nábytok, ktorý umožňuje praktické usporiadanie. Malé modely budú rovnako praktické ako veľké zariadenia, ktoré nebudú multifunkčné.

Svahy v usporiadaní si vyžadujú šikovnosť pri kúpe nábytku do podkrovia a zariaďovaní priestoru. Využime preto multifunkčný nábytok, ktorý je mimoriadne funkčný. Vďaka takýmto modelom sa nám bude ľahšie vyberať dokonalý nábytok. Stojí za výber nízky nábytok, ale nie je to potrebné.

Ako si vybrať nábytok do obývacej izby so sklonom? Podkrovný nábytok

Aký nábytok sa bude hodiť do podkrovia? Čalúnený a úžitkový šikmý nábytok - aký nábytok si vybrať?

Podkrovný šikmý nábytok by nemal byť náhodný. Správne vybraný nábytok bude v interiéri vyzerať jedinečne. V podkrovnej obývačke by nemalo byť príliš veľa vybavenia. To je dôvod, prečo bude multifunkčný nábytok fungovať lepšie.

Patria sem napríklad rohové sedacie súpravy s funkciou na spanie, relaxačné kreslá alebo konferenčné stolíky s úložnými priestormi. Šikmá pohovka môže mať úložný priestor a skriňa môže mať praktické zásuvky na uloženie osobných vecí.

Závesné police a nízke nočné stolíky dobre poslúžia aj v obývačkách so šikmým stropom. Minimalistické vzory budú dokonalé, výška nábytku by nemala byť vysoká. To isté platí aj pre ostatné miestnosti, kde nájdeme nízke steny. Napríklad v spálňach so šikmým stropom sa často umiestňujú nízke japonské postele. Ak sa dobre zamyslíme, nízky priestor bez problémov využijeme.

Aký nábytok sa bude hodiť do podkrovia? Čalúnený a úžitkový šikmý nábytok  - aký nábytok si vybrať?

Hotová nábytková zostava alebo nábytok na mieru? Aký nábytok si mám vybrať do podkrovia so šikmými stropmi?

Vhodný nábytok vám umožní usporiadať pohodlnú obývaciu izbu so šikmými stropmi. Nie vždy nám však bude ponuka bežne dostupná v obchodoch vyhovovať. Nábytok sa oplatí dokonale prispôsobiť našim potrebám – takéto usporiadanie je možné vďaka nábytku na mieru. Individuálne navrhnutý nábytok podľa našich potrieb nám umožní využiť akýkoľvek priestor a navyše dodá aranžmánu charakter.

Nábytok na mieru bude oveľa drahší ako štandardné modely z obchodov, no môže byť výbornou odpoveďou na problém nestabilnej obývačky so šikmými stropmi. Nábytková zostava na mieru zahŕňa nielen komody, stoly, stoličky a skrine, ale aj rohové sedacie súpravy a pohovky. Nízky nábytok by sa mal používať tam, kde je nízka kolenná stena, a vyššie modely - kde je výška steny normálna.

V skutočnosti dostupný priestor pod šikmými stropmi nie je až taký malý a ergonómia nábytku, ktorý správne prispôsobíme podkroviu, bude dostatočne veľká na to, aby ľahko vytvorila praktické a pohodlné usporiadanie.

Hotová nábytková zostava alebo nábytok na mieru? Aký nábytok si mám vybrať do podkrovia so šikmými stropmi?

Aké farby nábytku budú najlepšie pre obývaciu izbu so šikmými stropmi? Ako zladiť nábytok? Šikmý nábytok

Zaujímavý nábytok vám umožní zariadiť obývaciu izbu so šikmými stropmi. Ukazuje sa však, že dôležité sú nielen rozmery podkrovného nábytku, ale aj jeho farby. Nábytok sa oplatí zladiť s podkrovím, aby jeho farby nezaťažovali priestor a miestnosť opticky nezmenšovali.

Svetlé, tlmené farby nábytku dodajú interiéru ľahkosť a opticky ho zväčšia. Biela, béžová, pastelové odtiene a šedá budú perfektné. Platí to pre úžitkový aj čalúnený nábytok. Svetlé farby prinesú útulnosť a vytvoria harmonickú atmosféru. Ak preferujeme výraznejšie akcenty, predstavme si ich v podobe doplnkov.

Výber farieb nábytku by nemal byť náhodný. Pri dekoráciách pod svahmi sú dôležité aj farby a dokonca v akom odtieni natierame nízke lakťové steny.

Štýl usporiadania miestnosti, usporiadanie podkrovia a výber nábytku do podkrovia

K funkčnému podkrovnému nábytku patria aj modely, ktoré zdôrazňujú charakter interiéru a jeho štýl. Okrem toho, že by sme mali priestor dobre využiť, mali by sme sa postarať aj o estetiku podkrovnej obývačky. Zaujímavé sú svahy v usporiadaní a funkčný podkrovný nábytok by mal zodpovedať štýlu interiéru. Ak máme problémy so zladením modelov dostupných v predajniach, mali by sme sa rozhodnúť pre stavbu na mieru.

Niektoré obchody ponúkajú modely nábytku špeciálne prispôsobené pre podkrovia. Patria sem komody so zníženou zadnou stranou.

Aké farby nábytku budú najlepšie pre obývaciu izbu so šikmými stropmi? Ako zladiť nábytok? Šikmý nábytok

Obývačka alebo malá šatňa v podkroví? Šatník so svahmi - ako zariadiť šatník v obývacej izbe v podkroví?

Obývačka je miesto určené na oddych, no ak sú svahy naozaj nezvyčajné, máme nízke steny s ohybom alebo si nevieme rady s úpravou, stojí za zváženie premeniť priestor so svahmi na šatňu s uhlom. Toto usporiadanie bude veľmi praktické, umožní nám získať veľa úložného priestoru, aj keď výrazne zníži priestor, ktorý je k dispozícii ako obývacia izba.

Šikmý šatník. Aké šikmé skrine si mám vybrať?

V šikmom šatníku je dôležité vhodne využiť dostupný priestor. Najlepšie je vybrať si šatníkové skrine na mieru, ktoré vám umožnia vytvoriť štruktúru, ktorá sa dokonale hodí na svahy. Modulárny nábytok bude tiež dobrý nápad.

Späť