Aký vešiak si vybrať do predsiene?

06.12.2024

V predsieni je vešiak kus nábytku, na ktorý nemožno zabudnúť pri zariaďovaní priestoru miestnosti. Vešiak na vrchné ošatenie je užitočný pre členov domácnosti aj hostí a vďaka nemu máme všetko naše každodenné oblečenie po ruke. Vešiaky vám tiež pomôžu udržať poriadok a ak sú estetické, navyše skrášlia predsieň.

Ako vybrať vešiak, aby bol model nielen praktický, ale aj štýlový? Bude lepší kovový vešiak do predsiene, alebo sa oplatí zvoliť stojaci drevený vešiak? Alebo je možno lepšie opustiť myšlienku voľne stojaceho vešiaka a zvoliť si závesné vešiaky alebo tie zabudované do iného predsieňového nábytku? Výber je široký, tak sa poďme pozrieť, čo je najlepšie vybrať.

Aký vešiak si vybrať do predsiene?


V tomto článku:

1. Ktorý vešiak sa najlepšie hodí do malej predsiene? Nástenný vešiak alebo voľne stojaci vešiak?

2. Ideálny vešiak do predsiene - moderné predsiene aj klasické aranžérske riešenia. Aký vešiak si mám vybrať?

3. Závesný alebo stojaci vešiak do predsiene? Funkčné vybavenie haly

4. Vešiak do predsiene – na štýle záleží! Aký vešiak si vybrať do predsiene v škandinávskom štýle a ktorý v klasickom?

5. Jedinečná dekorácia predsiene - čo si vybrať, stojanový vešiak alebo nástenný vešiak?



Ktorý vešiak sa najlepšie hodí do malej predsiene? Nástenný vešiak alebo voľne stojaci vešiak?

Aký vešiak si mám vybrať? Poslúži aj stojaci drevený vešiak ako kovový vešiak do predsiene? Aké modely si môžeme kúpiť? Ponuka vešiakov sa ukazuje byť naozaj široká, takže ako sa ukazuje, možností bude dosť. Stojanové vešiaky, nástenné vešiaky, modulárne modely a vešiaky vstavané do šatníkových skríň - to sú len niektoré z modelov. Poďme sa na ne pozrieť bližšie, aby sme vybrali tie najlepšie vešiaky do predsiene.

1. Stojacie vešiaky – to je asi najklasickejší režim, s ktorým sa môžeme pri nákupe predsieňového nábytku stretnúť. Hodí sa do väčšiny predsiení, no lepšie bude vyzerať tam, kde je o niečo viac miesta. Drevený stojan, kovový stojan alebo plastové modely sú funkčné, umožňujú zavesenie mnohých búnd a často majú oddelené miesto pre dáždniky a klobúky. Prichádzajú v rôznych štýloch a materiáloch, takže výber dokonalého vešiaka by nemal byť zložitý.

2. Nástenné vešiaky - sú oveľa skladnejšie, nezaberajú miesto na podlahe, preto sa výborne hodia do menších predsiení. Moderný alebo klasický nástenný vešiak vieme namontovať aj v akejkoľvek výške. Moderné závesné regály môžu mať aj police alebo ďalší priestor na rukavice, čiapky alebo doplnky.

3. Panely s vešiakmi - toto riešenie sa často používa v prípade hotového šatníka do predsiene. Panely spájajú funkčnosť moderných nástenných vešiakov s dekoráciou na stenu. Rovnako ako v prípade stojacich a závesných modelov sú panely moderné vešiaky, ktoré môžu byť vyrobené z rôznych materiálov.

Vešiaky so sedákom a multifunkčné vybavenie predsiene - nábytok 2v1

Drevené alebo kovové stojace vešiaky sú unikátne modely, rovnako praktické sú závesné vešiaky. Vybrať perfektný vešiak sa môže zdať náročné, preto ak ešte stále váhate, čo si vybrať, určite si prezrite zostavy šatníkových skríň a predsiene. Súčasťou hotových setov sú vešiaky a ich kúpa môže byť praktickou možnosťou.

Ktorý vešiak sa najlepšie hodí do malej predsiene? Nástenný vešiak alebo voľne stojaci vešiak?

Ideálny vešiak do predsiene - moderné predsiene aj klasické aranžérske riešenia. Aký vešiak si mám vybrať?

Ak chceme správne vybrať vešiak, musíme sa pozerať nielen na to, či model stojí alebo visí, ale aj na to, z akého materiálu je vyrobený. Drevený vešiak do predsiene nemusí pôsobiť v modernom aranžmáne tak vábne ako kovový vešiak alebo vešiak s plastovou policou, preto je dôležitý aj výber materiálu.

Praktický vešiak je pevný vešiak, preto pri kúpe dbajte na stabilitu vešiaka a ak máte stojaci model, tak aj na pohyblivosť vešiaka.

Drevený vešiak do predsiene

Klasický stojanový vešiak je obľúbenou možnosťou, ktorá sa hodí do rôznych aranžmánov, no najlepšie bude vyzerať v klasickom, škandinávskom alebo rustikálnom štýle. Drevené vešiaky sú pevné a vyzerajú krásne. Do moderných interiérov sa často vyberajú maľované drevené vešiaky. Klasickou voľbou je stojaci model dreveného vešiaka, ale drevené vešiaky je možné vyrobiť aj ako závesné modely.

Medzi drevenými vešiakmi sú veľmi obľúbené borovicové vešiaky.

Vešiak na šaty z kovu a iných materiálov - kovový vešiak do predsiene

Kov je materiál, ktorý si v moderných aranžmánoch našiel špeciálne miesto. Nástenné vešiaky dostupné v našej ponuke môžu byť aj kovové. Široký výber vešiakov zahŕňa stojace aj závesné modely. Kovový model zdôrazní stabilitu vešiaka a funkčnosť predsiene. Kovový vešiak je tiež praktický vešiak, pretože je ľahké udržiavať výrobok v čistote.

Podobné vlastnosti budú mať aj plastové vešiaky a menej obľúbené sklenené vešiaky.

Ideálny vešiak do predsiene - moderné predsiene aj klasické aranžérske riešenia. Aký vešiak si mám vybrať?

Závesný alebo stojaci vešiak do predsiene? Funkčné vybavenie haly

Pri výbere vešiaka stojí za zváženie, koľko vecí naň zavesíme. Ak je predsieň miestom, kde denne skladujeme niekoľko búnd, oplatí sa investovať do vešiaka s viacerými háčikmi alebo vešiaka s prídavnou policou. Pre väčšie rodiny alebo na miesta, kam často prichádzajú hostia, sa oplatí zvoliť vešiak s väčšou kapacitou. Menšie byty s menším počtom členov domácnosti sa uspokoja s menšími modelmi alebo aj jednoduchými vešiakmi na nábytok.

Funkčnosť predsiene zvýrazní praktický nábytok. Nezabudnite preto kúpiť vešiaky zodpovedajúcej výšky alebo ich zavesiť tak, aby na ne vešali oblečenie starší aj mladší. Na tento účel je možné model stojaceho vešiaka vybaviť ďalšími miestami na zavesenie vo vnútri vešiaka. Praktické sú aj závesné regály s prídavnou policou alebo úložným priestorom.

Závesný alebo stojaci vešiak do predsiene? Funkčné vybavenie haly

Vešiak do predsiene – na štýle záleží! Aký vešiak si vybrať do predsiene v škandinávskom štýle a ktorý v klasickom?

Vešiak by mal harmonicky zapadať do štýlu celej haly. Minimalistické kovové vešiaky s rovnými líniami budú dobre fungovať v moderných interiéroch, zatiaľ čo v klasických predsieňach sa oplatí zvoliť drevené modely s dekoratívnejšími formami. Široký výber vešiakov v našej ponuke vám určite napovie, aké zaujímavé veci si môžete kúpiť.

Glamour predsieňový vešiak a vintage predsieňový vešiak

Rozsiahle nástenné vešiaky a panely s vešiakmi môžu byť ideálnou voľbou, ak vaša vintage predsieň potrebuje vešiak. Takéto modely dokážu skutočne zdôrazniť charakter interiéru. Výber stojaceho kovového vešiaka natretého bielou farbou je skvelou voľbou pre očarujúce interiéry.

Predsieňový vešiak v štýle loft - industriálny štýl

Surové priemyselné interiéry sa oplatí zariadiť výberom vešiakov z kovu a dreva. V štýle loft budú dobre fungovať ako závesné vešiaky, tak aj stojace modely.

Vešiak do predsiene – na štýle záleží! Aký vešiak si vybrať do predsiene v škandinávskom štýle a ktorý v klasickom?

Jedinečná dekorácia predsiene - čo si vybrať, stojanový vešiak alebo nástenný vešiak?

Dbajme na to, aby sa nám vešiak, ktorý si vyberieme, hodil do predsiene a aby sme ho mohli voľne používať. Ak sú modely stojanových vešiakov príliš veľké, rozhodnite sa pre menej rozsiahle nástenné vešiaky.

Späť