"Babička pri mori", teda štýl coastal grandmother vo vašej obývačke

14.09.2024

Styl coastal grandmother, v doslovnom preklade „štýlová pobrežná babička“, je spojením klasiky a moderny. Do našich domovov prináša príjemnú prímorskú atmosféru a útulnosť rodinného interiéru. Ide o spojenie starodávnych prvkov ako drevo, čipka a príjemné pastelové farby s modernými akcentmi, ktoré oživia interiér a dodajú mu jedinečný charakter. Tento mimoriadne očarujúci a nostalgický trend interiérového dizajnu sa stáva čoraz obľúbenejším vďaka svojmu útulnému, rodinnému a teplému charakteru.

Tento štýl si v lete toho roku medzi mladými ľuďmi získal obrovskú popularitu a čoraz viac ľudí sa zaujíma o tento typ interiérového dizajnu. S príchodom trendu pobrežných babičiek mnohí ľudia začali transformovať svoje interiéry, aby znovu vytvorili tento jedinečný a očarujúci štýl. Ide o kombináciu vintage štýlu s prímorskou atmosférou a akcentmi, ktoré pripomínajú letnú dovolenku pri mori.

Babička pri mori, teda štýl coastal grandmother vo vašej obývačke


V tomto článku:

1. Farby v obývačke coastal grandmother – aké farby sa oplatí zvoliť v interiéri?

2. Coastal grandmother aesthetics, teda vzory a motívy v interiéroch pobrežných babičiek

3. Štýl coastal grandmother a jej eklektický nábytok a doplnky

4. Coastal grandmother style - textílie, ktoré dodajú interiéru charakter

5. Ako vyzerá coastal grandmother, pokiaľ ide o doplnky?

6. Coastal grandmother - štýl, ktorý poteší



Farby v obývačke coastal grandmother – aké farby sa oplatí zvoliť v interiéri?

Interiéry v štýle pobrežných babičiek sú často založené na jemných a príjemných pastelových farbách, ako je modrá, mätová, ružová a jemné odtiene sivobielej. Svetlé farby odrážajú svetlo, vďaka čomu je miestnosť svetlá a útulná. Okrem toho sú veľké okná a prirodzené svetlo kľúčové pre oživenie interiéru a dodanie čerstvého vzduchu.

Farby v obývačke coastal grandmother – aké farby sa oplatí zvoliť v interiéri?

Coastal grandmother aesthetics, teda vzory a motívy v interiéroch pobrežných babičiek

Estetika prímorskej babičky a jej obývačky pripomínajú teplo rodinnej obývačky a sviežosť pobrežia. Štýlová babička z pobrežia sa nebojí dať do obývačky námornícke vzory a toho by sme sa nemali báť ani my.

Interiéry v tomto štýle sú často zdobené motívmi odkazujúcimi na more a pláž. Zaujímavým doplnkom výzdoby môžu byť mušle, plážové maľby, zrkadlá v tvare lodných kormidiel alebo modely plachetníc. Skúsme to však s námorníckymi motívmi nepreháňať, aby sme priestor nepreplnili.

Okrem týchto námorníckych doplnkov a motívov sa osvedčia klasické kvetinové a rastlinné vzory, najmä v podobe látok, záclon a závesov.

Coastal grandmother aesthetics, teda vzory a motívy v interiéroch pobrežných babičiek

Štýl coastal grandmother a jej eklektický nábytok a doplnky

Pri výbere nábytku do obývačky dávajte pozor na ten s jemnými tvarmi a svetlými farbami. Biele drevo, ratan a tkané látky sú materiály často používané v nábytku v štýle pobrežných babičiek. Doplnky ako čipky, výšivky a vyšívané vankúše dodávajú šarm a charakter. Starostlivé spracovanie a vintage detaily prinášajú teplo do priestoru.

Elegancia prímorskej babičky využíva aj eklektické prvky. Zdanlivo nekompatibilný nábytok môže spolu vytvárať príjemné, rodinné a útulné interiéry. Štýl prímorskej babičky znamená aj aranžmány, ktoré majú istý nádych minulosti, pravá prímorská babička svoje zariadenie nevyhadzuje, ale opravuje a obnovuje, takže renovácia starého nábytku a jeho umiestnenie do obývačky bude dobrým ťahom. Komody do obývačky budú v tejto úlohe vyzerať skvele.

Štýl coastal grandmother a jej eklektický nábytok a doplnky

Coastal grandmother style - textílie, ktoré dodajú interiéru charakter

Pobrežná babička si najskôr našla svoje miesto vo svete módy, pretože oblečenie pobrežnej babičky bolo odpoveďou na potrebu ľahkého, pohodlného a elegantného oblečenia. Štýl rýchlo prenikol aj do iných sfér života, vrátane interiérového dizajnu, no látky a textílie zostali v prípade prímorskej babičky mimoriadne dôležitým prvkom.

Preto sú textílie kľúčovým prvkom pri dosahovaní štýlu pobrežných babičiek. Vyberte si látky s jemnými vzormi, ako sú prúžky, káro alebo rastlinné motívy. Materiály ako ľan, bavlna a čipka dodávajú interiéru ľahkosť a eleganciu. Útulné prostredie pomôžu vytvoriť aj rôzne druhy látok, od mäkkých a nadýchaných vankúšov až po jemné závesy.

Coastal grandmother style - textílie, ktoré dodajú interiéru charakter

Ako vyzerá coastal grandmother, pokiaľ ide o doplnky?

Univerzálny štýl coastal grandmother poteší. Dôležité sú v takýchto aranžmánoch aj doplnky a tie predstavujú zrkadlá a prvky s istou históriou.

Zrkadlá sú dekoratívne aj funkčné v štýle coastal grandmother. Skúsme vybrať zrkadlá v krásnych, vintage rámoch, ktoré dodajú charakter. Pri osvetlení je prirodzené svetlo vždy prvou voľbou, no aranžmány treba doplniť svietidlami s jasnými tienidlami a pútavými nástennými svietidlami, ktoré dodajú interiéru jedinečný charakter.

Prvky s dušou, ako sú staré knihy, porcelán odovzdávaný z generácie na generáciu či rodinné fotografie, vytvárajú jedinečnú atmosféru v štýle prímorskej babičky. Pridanie takýchto detailov dáva priestoru hĺbku a osobný charakter, preto na ne nezabúdajme pri zariaďovaní v štýle coastal grandmother.

Ako vyzerá coastal grandmother, pokiaľ ide o doplnky?

Coastal grandmother - štýl, ktorý poteší

Stojí za to zdôrazniť, že štýl coastal grandmother je zmesou minulosti a súčasnosti, čo robí každý interiér jedinečným a očarujúcim. Tento nostalgický trend interiérového dizajnu je ideálny pre ľudí, ktorí si cenia pohodlie a útulnosť a chcú si vytvoriť priestor, kde môžu oddychovať a relaxovať.

Suma sumárum, štýl pobrežnej babičky je mimoriadne očarujúci a nostalgický, ide o trend interiérového dizajnu, ktorý spája vintage prvky s prímorskou atmosférou. Vďaka jemným farbám, nábytku so starostlivo vypracovanými detailmi, morským motívom a útulným textíliám dokážeme vytvoriť interiér plný charakteru a šarmu. Je ideálnou voľbou pre tých, ktorí si chcú vo svojej obývačke vytvoriť príjemné, teplé a rodinné miesto.

Späť