Balkón v štýle Tulum

02.07.2024

Štýl Tulum, bežne známy ako boho alebo hippie-chic štýl, pochádza najmä z hippie kultúry 60. a 70. rokov a bohémskej kultúry (odtiaľ názov boho), ale čerpá inšpiráciu aj z rôznych kultúr sveta, najmä z tých exotická príroda, ako je India, Maroko alebo Južná Amerika. Vyznačuje sa voľnosťou, extravaganciou, kreativitou a spájaním rôznych prvkov harmonickým, no neformálnym spôsobom. Ide o štýl, ktorý odmieta strnulé pravidlá a vyznačuje sa eklekticizmom – kombinovaním rôznych dekorácií, textílií, vzorov a farieb. Charakteristickými prvkami tohto štýlu sú etnické vzory, prírodné materiály ako drevo či ratan, vegetácia a bohatá farebná paleta, často inšpirovaná prírodou. Tento štýl charakterizujú aj ručne vyrábané alebo vintage prvky, ktoré dodávajú interiéru charakter a osobitosť.

Balkón v štýle Tulum


V tomto článku:

1. Balkónové usporiadanie v boho štýle. Pohodlný prírodný balkónový nábytok vyrobený z ratanu a bambusu

2. Kvety sú pôsobivou ozdobou balkóna v štýle Tulum. Exotické črepníkové rastliny na zelenom balkóne v boho štýle

3. Ako zariadiť balkón v štýle Tulum? Štýlové dekorácie a doplnky na terasu a balkón



Balkónové usporiadanie v boho štýle. Pohodlný prírodný balkónový nábytok vyrobený z ratanu a bambusu

V štýle hippie-chic hrajú dôležitú úlohu prírodné materiály, preto sa oplatí zvoliť balkónový nábytok z ratanu, bambusu alebo prírodných tkanín. Ich hrejivý vzhľad a jemná textúra dokonale ladí s exotickou atmosférou typickou pre aranžmány v štýle boho. Balkónové kreslá z ratanu alebo prútia sú nielen pohodlné, ale dodajú priestoru jedinečné čaro. Navyše sú ľahké a praktické, perfektné aj na balkóne s obmedzeným priestorom. Pre vytvorenie útulnej atmosféry stojí za zváženie aj doplnenie o pohodlné ležadlo alebo závesné záhradné kreslo. K tomu sa skvele hodí konferenčný stolík, ktorý vytvorí príjemné miesto na stretnutia s priateľmi či rannú kávu vonku.

Balkónové usporiadanie v boho štýle. Pohodlný prírodný balkónový nábytok vyrobený z ratanu a bambusu

Kvety sú pôsobivou ozdobou balkóna v štýle Tulum. Exotické črepníkové rastliny na zelenom balkóne v boho štýle

Kvety sú mimoriadne pôsobivou štýlovou ozdobou balkóna. Pridaním exotických črepníkových rastlín do priestoru balkóna môžeme navodiť tropickú klímu a exotickú atmosféru. Boho štýl, charakteristický prirodzenou farebnou paletou, dokonale ladí so zelenými rastlinami, ktoré dokonale rozbíjajú tieto odtiene a zdôrazňujú hippie-chic charakter. Výberom exotických balkónových kvetov, akými sú ibišteky, bromélie či strelície, môžeme do priestoru balkóna vniesť exotický šarm a tropickú energiu. Ich intenzívne farby a rôzne tvary sú dokonalým doplnkom k prírodným prvkom aranžmánov v eko štýle a vytvárajú harmonickú a útulnú atmosféru. Exotické črepníkové rastliny navyše upútajú pozornosť a potešia svojou krásou, vďaka čomu je balkón obľúbeným miestom na oddych.

Kvety sú pôsobivou ozdobou balkóna v štýle Tulum. Exotické črepníkové rastliny na zelenom balkóne v boho štýle

Ako zariadiť balkón v štýle Tulum? Štýlové dekorácie a doplnky na terasu a balkón

Koncept tulum sa zameriava predovšetkým na prírodné suroviny vrátane dreva, ľanu a bavlny, hliny, ratanu a juty. Štýlové dekorácie a doplnky dokážu premeniť aj ten najmenší balkón na útulný kútik, kde sa odtrhnete od každodenného života a oddýchnete si v tropickej atmosfére. Textil bude efektnou ozdobou balkóna. Hrubé, mäsité prikrývky so strapcami, ozdobné vankúše s etnickými motívmi a ručne tkané makramé dodajú tomuto balkónovému priestoru charakter a osobitosť. Farebné lampáše, girlandy s jemnými cibuľkami a svietniky vytvoria exotickú atmosféru, zdôrazňujúcu detaily aranžmánu aj po zotmení. Materiály ako hlina a vila sú odkazom na koncept hippie-chic. Prútené koše, pokrievky a dekoratívne hlinené hrnce budú dokonalým doplnkom celej výzdoby. Koberce sú bodkou nad „i“. Sú vlastne pohodené na balkónovej podlahe a vymedzujú jej priestor. Ako tie s jemnou pastelovou farbou, tak tie s typickými orientálnymi motívmi budú nielen praktickým, ale aj štýlovým aranžérskym základom.

Späť