Biela kuchyňa - čierne nábytkové úchyty - zistite, ako ich navzájom elegantne skombinovať!

14.09.2022

Krása moderného kuchynského nábytku spočíva v estetike mnohých rôznych štýlov, dizajnov a farieb. Kuchyne s bielymi čelami a korpusmi sú v poslednej dobe mimoriadne obľúbené. Biely kuchynský nábytok je moderný a jednoduchý, rovnako ako estetika a elegancia. Vyzerajú skvele v moderných interiéroch, najmä ak je použitý výrazný kontrast – napríklad pomocou čiernych úchytiek na nábytok.

 

Úchyty - Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Aké atraktívne sú biele kuchyne?

2. Prečo sa oplatí zvoliť čierne úchytky a madlá pre biely kuchynský nábytok?

3. Aký tvar úchytiek bude vhodný?

4. V akých štýloch interiéru bude takáto kombinácia najlepšia?

5. Dokážete si zmeniť kuchyňu svojpomocne?



 

Aké atraktívne sú biele kuchyne?

Krásny biely kuchynský nábytok je čoraz obľúbenejší. Takýto originálny nábytok dobre poslúži vo veľkej aj menšej kuchyni. Najmä malej miestnosti určite prospeje biely nábytok – biela farba dobre odráža svetlo, vďaka čomu interiér pôsobí svetlejšie a väčšie. Pri výbere bieleho kuchynského nábytku sa používa matný alebo lesklý povrch. Mimoriadne moderné, minimalistické interiéry sa často zameriavajú na lesklé povrchy, klasickejšie aranžmány preferujú matný povrch.

Biele čelá oživia kuchyňu a dodajú jej prirodzený, krásny vzhľad. Kvôli ľahkému zladeniu bieleho nábytku s ostatnými prvkami miestnosti (domáce spotrebiče, nábytok do jedálne) sa často používajú v interiérovom dizajne. Nepochybne sú zaujímavou voľbou a dobrým riešením pri prvom nákupe pri zariaďovaní kuchyne svojpomocne. Biela kuchyňa je tiež pohodlná na používanie.

Ak vám ide o čistotu v kuchyni, použite čelá potiahnuté vhodným laminátom – čistenie bude potom oveľa jednoduchšie a o správnu hygienu v kuchynskej miestnosti sa ľahko postaráte.

 

Prečo sa oplatí zvoliť čierne úchytky a madlá pre biely kuchynský nábytok?

Na kuchynskej skrinke nie je dôležitá len predná strana - počítajú sa aj nábytkové úchyty. Tieto drobné nábytkové doplnky sú detaily, ktoré dokážu výrazne zmeniť vzhľad celej kuchyne, preto stojí za zváženie, aké úchytky a madlá k nábytku – ako k výklopným skrinkám, tak aj zásuvkám – zvoliť.

Čoraz obľúbenejšie sú aranžmány, v ktorých je viditeľný výrazný kontrast. Z tohto dôvodu sa na biely nábytok (klasický alebo moderný) používajú čierne nábytkové úchytky. Takto vybrané úchytky na nábytok vytvoria jedinečný, moderný aranžmán a určite upútajú pozornosť členov domácnosti a hostí. Modely vyrobené v čiernej farbe môžu mať rôzne tvary.

Na úchyty je tiež použitý rôzny materiál. Správny úchyt zdôrazní krásu kuchyne a vytiahne zo skriniek všetku estetiku. Produkty sú tiež funkčné - uľahčujú otváranie a zatváranie skriniek, vďaka čomu je varenie v kuchyniach oveľa pohodlnejšie. Vhodné nábytkové úchytky sa hodia k zásuvkám aj výklopným skrinkám.

V najnovších trendoch sa často používa kontrast. Medzi produktmi dostupnými na trhu môžete nájsť nielen ten správny nábytok do kuchyne, ale aj zaujímavé doplnky, ktoré budú čierne alebo biele a osobitým spôsobom zdôraznia krásu miestnosti.

 

Kuchynské linky- Merkury Market

 

Aký tvar úchytiek bude vhodný?

Kontrast je jedinečný a krásny spôsob usporiadania interiéru.

Používa sa na najrôznejší moderný nábytok, takže nie je ťažké nájsť tie správne prvky pre takýto dizajn. Nábytkové úchytky ponúkané v našom obchode môžu mať rôzne tvary. Čierne nábytkové úchytky budú vyzerať dobre na bielom podklade, mali by ste však dbať na to, aby mali správny tvar.

Dobre fungujú relingové úchyty alebo malé nábytkové gombíky. Relingové úchyty sú prvky s dlhým jednoduchým tvarom. Umožňujú pohodlné otváranie kuchynských skriniek. Výber správnych produktov na nábytok však bude závisieť predovšetkým od toho, aké kuchynské skrinky si vyberiete.

Ak je nábytok vyrobený z dreva, je dobré kúpiť úchytky, na výrobu ktorých sa použilo drevo. Kovové úchytky alebo plastové úchytky sú zasa ideálnymi prvkami na čelá z MDF dosky a potiahnuté PVC fóliou. Jednoduché, široké produkty na nábytok sú zasa ideálnym riešením pre minimalistický nábytok, napríklad akrylátové čelá, ktoré nemajú ďalšie dekorácie.

 

V akých štýloch interiéru bude takáto kombinácia najlepšia?

Čierne madlá relingové alebo nábytkové gombíky a biely kuchynský nábytok sú jedinečnou kombináciou. Budú teda takéto produkty fungovať všade? Bohužiaľ nie - vyššie uvedené usporiadanie nie je možné umiestniť v prípade veľmi tradičných, klasických kuchýň. Toto riešenie však dobre poslúži v moderných kuchyniach.

Krása bielej kuchyne je obzvlášť pôsobivá v prípade minimalistickej kuchyne. Do takéhoto interiéru je dobré zvoliť moderný biely nábytok, na ktorý budú pripevnené čierne úchytky. Kontrast a zároveň hospodárnosť foriem urobia interiér zaujímavým a dokonale zapadnú do moderných aranžmánov.

Kontrastné kombinácie sú aranžmány, ktoré budú perfektne fungovať aj v interiéri v škandinávskom štýle. Vzhľadom na veľkú akumuláciu bielej farby je lepšie nepoužívať takéto riešenie kde vládne industriálny štýl. Ozdobnejší kuchynský nábytok s úchytkami v rôznych tvaroch je dobrou voľbou pre kuchyňu v klasickom, vidieckom alebo rustikálnom štýle.

V tomto prípade však treba pamätať na vhodné doplnky, ktoré oživia príliš pokojnú a tlmenú miestnosť.

 

Dokážete si zmeniť kuchyňu svojpomocne?

Páči sa vám myšlienka výrazného kontrastu v kuchyni, ale váš nábytok nespĺňa požiadavky? Žiaden strach! Vďaka ponuke našej predajne zvládnete zmeniť kuchyňu za pár chvíľ!

Biela kuchyňa čierne nábytkové úchyty - kontrastné kuchyne. Ak chcete, aby vo vašom dome či byte zavládol takýto kontrast, rozhodnite sa tieto dva prvky vymeniť. Je dobré rozhodnúť sa pre čelá z MDF dosky a PVC fólie. Všetky tieto položky(výhodná cena) prichádzajú v mnohých rôznych variáciách, vďaka čomu je výber skutočne široký.

Kúpa čiel nie je všetko – dokúpiť treba aj príslušné madlá. Výmena nábytkových úchytiek je predovšetkým správne vyvŕtanie otvorov pre úchytky – preto bude dôležitá vzdialenosť skrutiek a opatrnosť pri práci. Úchyt nábytku by mal byť zladený s prednou časťou, pričom si vyberte buď čierne gombíkové úchyty alebo jednoduché modely relingové.

Vďaka takejto jednoduchej výmene čiel a úchytiek môže vaša kuchyňa získať nový charakter. Krásne kuchynské skrinky a atraktívne nábytkové úchytky, ktoré spolu môžete kombinovať v kontrastnej kombinácii, určite potešia členov domácnosti aj hostí. Vytvoria nielen atraktívny priestor, ale aj funkčnú miestnosť.

 


 

Inšpirujte sa!!!

 

Kuchyňa s ostrovčekom - ako ju zariadiť?


Kuchyňa a škandinávsky štýl - ako zariadiť interiér? 5 tipov


Každodenná dekorácia stola v obývacej izbe - inšpirácie

Späť