Čo je Scandi boho a ako zariadiť obývačku v tomto štýle?

28.07.2024

Skandi boho, nazývané aj škandinávske boho alebo scandi boho, je fascinujúcim spojením dvoch rôznych, no rovnako populárnych štýlov interiérového dizajnu: škandinávskeho a boho. Skandi boho spája jednoduchosť, funkčnosť a minimalizmus charakteristický pre škandinávsky štýl s exotickými, farebnými prvkami typickými pre boho. Výsledkom tejto kombinácie je jedinečný interiér s útulnou atmosférou a originálnym charakterom.

Scandi boho obývačka si získava srdcia mnohých ľudí a tento štýl sa neobmedzuje len na obývačku. Interiér v štýle scandi boho môže byť usporiadaný v spálni, kuchyni, kúpeľni a predsieni. Pozrite sa s nami, čím je tento jedinečný štýl jedinečný a ako si ho zariadiť vo svojom dome či byte.

Čo je Scandi boho a ako zariadiť obývačku v tomto štýle?


V tomto článku:

1. Aranžmán v štýle scandi boho - farby štýlu scandi boho

2. Kombinácia scandi boho štýlu s vhodnou povrchovou úpravou a materiálmi

3. Nábytok v štýle scandi boho

4. Doplnky do obývačky scandi boho, teda vhodné dekorácie boho scandi

5. Obývacia izba v štýle scandi boho

6. Spálňa v štýle scandi boho

7. Kuchyňa v štýle Scandi boho

8. Osvetlenie v boho škandinávskej obývačke

9. Byt v štýle scandi boho - moderné a útulné zariadenie



Aranžmán v štýle scandi boho - farby štýlu scandi boho

Škandinávskemu boho štýlu dominujú svetlé farby, inšpirované tradičnými škandinávskymi interiérmi. Biele steny, svetlé podlahy a prírodné drevo sú základnými prvkami tohto štýlu. Čo však odlišuje škandinávske boho, sú doplnky a dekorácie, ktoré v sebe nesú exotickú boho energiu.

Skandi boho dominujú tlmené odtiene zelenej, béžovej, bielej a sivej, ktoré dopĺňajú intenzívne farby charakteristické pre boho štýl. Červené, oranžové, fialové a zlaté doplnky sú dokonalým kontrastom k minimalistickému škandinávskemu základu. Charakteristickým znakom interiérov v štýle scandi boho je táto neobvyklá kombinácia tlmených farieb s osviežujúcimi farbami.

Aranžmán v štýle scandi boho - farby štýlu scandi boho

Kombinácia scandi boho štýlu s vhodnou povrchovou úpravou a materiálmi

Rôzne textúry a materiály zohrávajú kľúčovú úlohu v dizajne interiéru v štýle Scandi boho. Mäkké koberce, tkané koše, vankúše so zaujímavými vzormi a textúrami – to všetko dodáva miestnosti charakteristický boho akcent. Navyše vintage nábytok alebo ručne vyrábané predmety dodajú priestoru osobitosť a jedinečný charakter.

Obývacia izba v štýle scandi boho je miestom pre drevo. Drevené podlahy by mali byť svetlé, ale vzor dreva je dobrý, ak je dostatočne viditeľný. Najlepšie je natrieť steny bielou farbou. V spálni scandi boho využijete najmä na jednej stene hneď za posteľou tapety s jemnými kvetinovými alebo geometrickými vzormi.

Vzory a textúry môžu byť zobrazené aj vo forme textílií. Svetlé záclony a závesy v jednej farbe vyzerajú skvele, rovnako ako hrubé teplé prikrývky s etnickými alebo geometrickými vzormi.

Kombinácia scandi boho štýlu s vhodnou povrchovou úpravou a materiálmi

Nábytok v štýle scandi boho

Scandi boho nábytok sú modely, ktoré sú vyrobené z prírodného dreva alebo majú farbu a vzor prírodného dreva. Svetlé odtiene dreva vyzerajú obzvlášť dobre. V prípade nábytku do obývačky budú mať nástenné diely veľký význam - ľahko v nich nájdete najobľúbenejšie škandinávske boho prvky, teda ľahkosť, modernosť, funkčnosť škandinávskeho štýlu a zaujímavý vzhľad boho štýlu.

Nástenné skrinky sú nábytok, ktorý je vytvorený ako zostavy a zvyčajne obsahuje TV skrinku, jednu alebo dve vitríny a police a závesné police. Zostavy možno často ľubovoľne skladať, čo dodatočne zvyšuje funkčnosť a komfort používania tohto nábytku. Takýto modulárny nábytok bude ideálny pre nezvyčajné obývacie izby.

K nábytku do obývačky scandi boho patria aj sedacie súpravy scandi boho do obývačky a rohové sedacie súpravy. Najlepšie je vybrať modely s vysokými nohami a svetlým, béžovým, krémovým alebo šedým čalúnením.

V ostatných miestnostiach má nábytok podobné vlastnosti. Do kuchyne je najlepšie umiestniť drevené kuchynské skrinky a do spálne veľkú drevenú posteľ.

Nábytok v štýle scandi boho

Doplnky do obývačky scandi boho, teda vhodné dekorácie boho scandi

Predstavenie štýlu scandi boho znamená aj zručný výber toho správneho príslušenstva. Škandinávsky boho štýl má rád prírodné dekorácie, ktoré vnesú do interiéru sviežosť a prírodu. V tomto smere nepochybne dominujú rastliny v štýle Scandi boho, teda črepníkové izbové kvety. Veľké kvetináče s fikusmi, monstermi a sukulentmi dokonale zapadajú do jednoduchosti škandinávskeho nábytku a vytvárajú harmonický súbor.

Čo ešte bude fungovať v scandi boho? Drevené prvky, ako sú drevené rámy obrazov alebo stoly, dodajú teplo a útulnosť. Celok doplňte exotickými doplnkami - ručne vyrábanou keramikou, farebnými vankúšmi, ale aj lampášmi a textilnými závesmi.

Ako doplnok môžete na podlahu položiť aj koberec scandi boho. Najlepšie je umiestniť koberce do obývačky alebo spálne. Dobre poslúžia sivé, béžové a krémové modely s jemnými vzormi.

Doplnky do obývačky scandi boho, teda vhodné dekorácie boho scandi

Obývacia izba v štýle scandi boho

Ak chcete vytvoriť obývaciu izbu Scandi boho, začnite vytvorením neutrálnej základne. Biele steny a svetlé podlahy budú dokonalým pozadím pre farebné doplnky. Vyberte si nábytok s jednoduchými, geometrickými tvarmi, najlepšie vo svetlých farbách. Škandinávsky drevený nábytok tu bude perfektným zariadením. Pridajte textílie so zaujímavými vzormi a textúrami - tkané košíky, mäkké koberce alebo vyšívané vankúše.

V obývačkách si pozornosť zaslúžia kreslá Scandi boho, teda mäkké sedáky na vysokých nohách. Obývačku v škandinávskom boho štýle doplnte o vhodné scandi boho doplnky.

Obývacia izba v štýle scandi boho

Spálňa v štýle scandi boho

Rovnako ako v obývačke, aj v spálni začnite so svetlou úpravou stien a podláh. Dobre tu bude vyzerať aj škandinávsky drevený nábytok. Byt v štýle scandi boho má útulné interiéry, takže tento štýl bude skvele fungovať v spálni. Umiestnite nočné stolíky scandi boho vedľa veľkej drevenej postele. Doplňte aranžmán skriňami, komodami a toaletnými stolíkmi.

Zavedenie štýlu scandi boho do vašej spálne vám pomôže vytvoriť miesto ideálne na relaxáciu a odpočinok. Ak chcete zdôrazniť tieto vlastnosti, umiestnite na posteľ ľahkú posteľnú bielizeň a prikrývku, pridajte rastliny v črepníkoch a mäkké, dekoratívne vankúše.

Spálňa v štýle scandi boho

Kuchyňa v štýle Scandi boho

Byt v štýle scandi boho má aj krásne zariadenú kuchyňu. Skvele tu poslúži typický scandi boho nábytok, teda drevené kuchynské skrinky, ale aj drevené stoly a stoličky. Nábytok v štýle boho môže byť vyrobený aj z prútia. Kuchyňa v štýle scandi boho by mala mať ďalší priestor pre rastliny a bylinky a na mnohých miestach by mali byť umiestnené dekoratívne utierky a kuchynské doplnky.

Spojenie škandinávskeho a boho štýlu v kuchyni vytvára útulné interiéry, kde bude rada tráviť čas celá rodina.

Kuchyňa v štýle Scandi boho

Osvetlenie v boho škandinávskej obývačke

V boho skandi je dôležité aj správne osvetlenie. Štylizované stropné svietidlá alebo lampáše dodajú miestnosti jedinečný charakter. Počas dňa sa môžete spoľahnúť aj na prirodzené svetlo, vyhýbajte sa zakrývaniu okien príliš ťažkými závesmi.

Prírodné materiály, jednoduchosť a jedinečné tvary sú kvintesenciou štýlu boho skandi. Jednoduchý škandinávsky štýl sa tu spája s jedinečnou slobodou boho štýlu. Takéto miestnosti sa určite oplatí dobre presvetliť.

Najnovšie trendy interiérového dizajnu uprednostňujú takéto nezvyčajné kombinácie, a preto sa na trhu objavuje čoraz viac možností osvetlenia. Vďaka tomu môžu krásne interiéry získať svoju jedinečnú podobu.

Osvetlenie v boho škandinávskej obývačke

Byt v štýle scandi boho - moderné a útulné zariadenie

Skandi boho je harmonickým spojením dvoch svetov – škandinávskej jednoduchosti a boho extravagancie. Návrh obývacej izby v tomto štýle vám dáva veľkú slobodu pri výbere dekoratívnych prvkov, čo vám umožňuje vytvoriť originálny, útulný priestor, v ktorom každý detail odráža individuálny vkus obyvateľov.

Späť