Čo sú toalety bez okrajov a kde ich možno nainštalovať?

19.10.2024

Toaletné misy bez okrajov sú typom toaliet, ktoré nemajú tradičný lem okolo otvoru, cez ktorý preteká voda. Namiesto toho je voda rovnomerne rozložená po celom vnútornom obvode misy, čo uľahčuje jej oplachovanie a udržiavanie v čistote. Tým sa zabráni hromadeniu nečistôt a baktérií na ťažko dostupných miestach, vďaka čomu sa toaletné dosky bez okrajov ľahšie čistia a sú hygienickejšie.

Čo sú toalety bez okrajov a kde ich možno nainštalovať?


V tomto článku:

1. Bezokrajová technológia = inovácia a čistota. Ako funguje misa bez okraja?

2. Bezokrajová toaletná misa - kde ju možno nainštalovať a na čo si dať pozor?

3. Ako udržať misu bez okraja čistú? Čistenie toalety je jednoduché a bezproblémové

4. Bezokrajové WC - typy. Kompaktné toalety a závesné misy

5. Bezokrajové toaletné misy - výhody a nevýhody bezokrajových toaletných mís

6. Záchod s okrajom a bezokrajový záchod



Bezokrajová technológia = inovácia a čistota. Ako funguje misa bez okraja?

V tradičných toaletách s okrajom sa voda uvoľňuje cez otvor okolo okraja misy, čím sa vytvára vír vody, ktorý odstraňuje nečistoty a usadeniny. V porovnaní s tradičnými riešeniami je však pri konštrukcii misy bez okraja voda pomocou špeciálnych trysiek pri otvoroch rovnomerne rozložená po celom vnútornom povrchu misky. Vďaka tomu voda steká rovnomerne a efektívne po celej ploche misy, a nie iba cez jeden bod, ako je to pri tradičných záchodových doskách.

Záchod s okrajom a bezokrajový záchod

Bezokrajová toaletná misa - kde ju možno nainštalovať a na čo si dať pozor?

Bezokrajové toalety môžu byť inštalované na rôznych miestach, ako v obytných budovách, tak aj vo verejných a komerčných zariadeniach.

Pri inštalácii bezokrajovej toalety dbajte na dostupnosť vodovodných a kanalizačných prípojok. Tieto prípojky sú kľúčové pre správne fungovanie toalety, pretože umožňujú jej napojenie na vodovodný a kanalizačný systém. Pri inštalácii novej toalety alebo modernizácii existujúcej je dôležité, aby bola toaletná misa umiestnená v blízkosti týchto prípojok, čo uľahčí inštaláciu a zabezpečí efektívnu prevádzku celého sanitárneho systému.

Pri inštalácii bezrámových toaliet sa oplatí venovať pozornosť aj záchodovej doske a jej správnemu uchyteniu. Je dôležité, aby jej rozmery a tvar boli prispôsobené rozmerom a tvaru misky a spôsobu montáže.

Bezokrajová toaletná misa - kde ju možno nainštalovať a na čo si dať pozor?

Ako udržať misu bez okraja čistú? Čistenie toalety je jednoduché a bezproblémové

Bezokrajové toalety sú jedinečné vďaka svojej špeciálnej konštrukcii. Špeciálne profilovaný tvar toalety umožňuje efektívnejšie splachovanie. Voda krúživým pohybom obteká vnútro misy a odstraňuje nečistoty, ktoré sa v prípade toaliet s prírubou hromadia najmä v tomto mieste.

Samozrejme, v prípade bezrámových toaliet môžete použiť aj čistiace chemikálie, ktoré sa používajú v tradičných toaletných misách. Tieto prostriedky nielen odstraňujú nečistoty, ale dodávajú aj sviežu vôňu a zanechávajú toaletu čistú a príjemne prevoňanú. Vďaka nim dokážete účinne odstrániť usadeniny a baktérie a zároveň udržiavať hygienu toalety.

Ako udržať misu bez okraja čistú? Čistenie toalety je jednoduché a bezproblémové

Bezokrajové WC - typy. Kompaktné toalety a závesné misy

Kompaktné toalety sú neoddeliteľnou súčasťou mnohých kúpeľní. Jeho tradičná podoba je nielen elegantná, ale aj funkčná. Skvele sa hodí ako do väčších kúpeľní, tak aj do menších toaliet. Integrovaný dizajn misy s nádržkou na splachovanie vody sa často volí kvôli jednoduchej a rýchlej inštalácii, ako aj pohodliu pri každodennom používaní. Estetický vzhľad kompaktného WC dodáva eleganciu každej kúpeľni a jeho tradičný dizajn sa hodí k rôznym štýlom interiérového dizajnu. Kompaktné toalety sú obľúbenou voľbou v súkromných domoch aj vo verejných budovách.

Závesné misy sú moderným riešením, ktoré sa teší čoraz väčšej obľube. Závesné toalety sa montujú na stenu, čo uľahčuje udržiavanie podlahy v čistote. Navyše, závesné WC dodáva kúpeľni moderný vzhľad, pričom miestnosť pôsobí väčším a priestrannejším dojmom. Nastaviteľná výška montáže vám umožňuje prispôsobiť ju individuálnym preferenciám. Skrytý splachovací systém a pripojenia umožňujú zachovať estetický vzhľad a poriadok.

WC mísy - Merkury Market

Bezokrajové toaletné misy - výhody a nevýhody bezokrajových toaletných mís

Bezokrajové misy si získavajú čoraz viac priaznivcov a sú čoraz bežnejším riešením využívaným v kúpeľniach. Ich moderný dizajn a pokročilé funkcie upútajú pozornosť a prinášajú množstvo výhod.

Najdôležitejšou výhodou je jednoduché udržiavanie v čistote. Chýbajúci okraj zabraňuje hromadeniu baktérií a usadenín na ťažko prístupných miestach, vďaka čomu je ľahké sa ich zbaviť a dôkladne vyčistiť toaletu. Použitý špeciálny systém splachovania vody zaisťuje efektívnu a rovnomernú distribúciu vo vnútri misky bez okraja a väčšiu úsporu vody. Moderný vzhľad misy môže byť nielen praktický pri každodennom používaní, ale ovplyvňuje aj celkový vzhľad toalety. Minimalizmus bezokrajovej toalety vám umožňuje vytvoriť elegantný a moderný kúpeľňový priestor, ktorý je funkčnejší a príjemnejší na používanie. Moderný dizajn toalety, široký výber modelov misy bez okraja a systémy splachovania vody vám umožnia prispôsobiť dokonalý model každej kúpeľni.

Pokiaľ ide o nevýhody misiek bez okraja, cena je určite jednou z nich. Toaletné misy bez okrajov môžu byť drahšie ako tradičné modely kvôli ich vyspelej technológii a dizajnu. Navyše ich konštrukcia neumožňuje použitie tradičných záchodových vešiakov a môže spôsobiť nadmerné striekanie vody, keď je záchod otvorený. Nie sú to však neprekonateľné veci. V porovnaní s početnými výhodami moderných bezokrajových misiek to môže byť určite dobrá investícia.

Bezokrajové toaletné misy - výhody a nevýhody bezokrajových toaletných mís

Záchod s okrajom a bezokrajový záchod

Okrajové toalety sú bežnejšie a možno ich ľahšie nájsť v obchodoch. Ich univerzálny dizajn ich predurčuje do rôznych štýlov interiéru, od tradičných až po tie modernejšie, vďaka čomu sú všestrannou voľbou do mnohých kúpeľní. Môžu sa však ťažšie udržiavať v čistote a sviežo voňať kvôli ťažšie dostupným miestam okolo misy, kde sa rady hromadia baktérie.

Toaletné misy bez okrajov sa vyznačujú absenciou tradičného lemu okolo misy a namiesto toho majú hladký interiér, ktorý uľahčuje čistenie a udržiavanie hygieny. Toalety bez okrajov sú často vyberané vďaka ich modernému vzhľadu, ľahkému upratovaniu a pokročilému splachovaciemu systému. Toto riešenie bude určite atraktívnou alternatívou moderných interiérov

Späť