Dom typu stodola - neobvyklý dizajn interiéru

04.11.2024

Moderný a určite originálny dizajn stodoly si získava čoraz väčšie uznanie medzi ľuďmi, ktorí hľadajú útulné a s prírodou súvisiace úpravy. Takéto návrhy čerpajú inšpiráciu zo starých vidieckych hospodárskych budov, hoci tento interiérový dizajn stodoly je moderný a prispôsobený životu ľudí, nie zvierat. Interiér stodoly sa vyznačuje jednoduchými formami, prírodnými materiálmi a otvorenými priestormi.

Novou módou súčasnej výstavby sa stáva moderná jednopodlažná stodola alebo budova tohto typu s prvým poschodím. Moderná stodola je typ stavby, ktorý k nám prišiel zo Západu, ale rýchlo si získal značné uznanie. Aké sú vlastnosti interiéru stodoly? Ako zariadiť takéto miestnosti a aké prvky je najlepšie zahrnúť do usporiadania modernej stodoly? Aj keď nám pri zariaďovaní môže pomôcť už hotový návrh stodoly, určite sa oplatí vedieť, aké moderné črty stodoly možno vyzdvihnúť dômyselne vybranými povrchovými úpravami, nábytkom a doplnkami.

Dom typu stodola - neobvyklý dizajn interiéru


V tomto článku:

1. Charakteristika domu typu stodola - aké dôležité sú otvorené priestranstvá? Pozrite si príklady!

2. Aké sú vlastnosti materiálov používaných na konečnú úpravu interiéru? Moderný dizajn stodoly

3. Jednoduché usporiadanie interiérov ako vidiecky dom - nápady a inšpirácie. Ako si zariadiť interiér a aký nábytok zvoliť?

4. Stodola s moderným interiérom - ako presne vyzerá osvetlenie v takomto interiéri?

5. Aká dôležitá je terasa alebo veranda?



Charakteristika domu typu stodola - aké dôležité sú otvorené priestranstvá? Pozrite si príklady!

Keď premýšľame o najzaujímavejšom usporiadaní modernej stodoly, nie nadarmo myslíme na veľký otvorený priestor vo vnútri veľkej budovy. Interiérový dizajn modernej stodoly je otvorený priestor a veľké miestnosti, ktoré nie sú rozdelené žiadnymi stenami. Zamerajme sa na priestrannosť a presvetlené priestory. Multifunkčné miestnosti sú tu dokonalým príkladom. Umiestnenie miestností treba dôkladne zvážiť, pretože túto kategóriu návrhov domov je často ťažké neskôr upraviť.

Ako zariadiť dom typu stodola? Montovaný dom stodolového typu alebo dom prerobený zo skutočnej stodoly? Interiérové ​​inšpirácie

Interiér stodoly bude charakteristický aj vysokými stropmi a obrovskými oknami, často pokrývajúcimi celú výšku stien. Prefabrikovaný dom so stodolou alebo modulárny dom so stodolou, ako aj rámový dom so stodolou, sú projekty postavené od nuly s ohľadom na takéto riešenia. Jednoposchodová stodola je bežnejšia ako dvojposchodová stodola.

Dokonalý dizajn domu môže existovať, len sa musíte poriadne poobzerať. Zaujímavé príklady návrhov domov nám predstavia príslušné firmy a inšpiráciu pre interiérový dizajn môžeme čerpať z tohto článku.

Funkčný projekt domu - stodola. Oplatí sa zvoliť takéto riešenie?

Otvorené priestory v interiéri stodoly umožňujú hladkú kombináciu funkcií rôznych miestností. Ak chceme miestnosti s otvorenou dispozíciou, takéto riešenia môžu byť hitom!

Charakteristickým znakom stodoly sú verandy a veľké terasy. Obľúbené sú aj medziposchodia. Veľká stodola dokonale zapadá do malebnej vidieckej krajiny. Fasáda stodoly je často drevená alebo hladko omietnutá.

Charakteristika domu typu stodola - aké dôležité sú otvorené priestranstvá? Pozrite si príklady!

Aké sú vlastnosti materiálov používaných na konečnú úpravu interiéru? Moderný dizajn stodoly

Stavba domu stodolového typu nám umožňuje vytvoriť pre nás dokonalé miesto. Ak máme záujem o stavbu modernej stodoly, mali by sme si zistiť aj to, aké materiály možno použiť na dokončenie interiéru. Koniec koncov, hotový dom so stodolou musí byť dokončený a potom vybavený.

Môžeme si vybrať rôzne interiérové ​​inšpirácie. Modernou verziou tohto usporiadania je minimalistická stodola, no očarujúce budú aj tradičnejšie riešenia. Veľký priestor v stodole je predovšetkým miestom pre prírodné materiály. Investujme teda predovšetkým do dreva, ale aj betónu, kovu a skla.

Príklady projektov - bude drevo fungovať v takomto interiéri?

Prírodné drevo je dokonalým začiatkom nášho dobrodružstva pri dokončovaní moderného dizajnu stodoly. Moderné dizajny, dokonca aj tie najmódnejšie a minimalistické, stále používajú drevo na stenách, podlahách a nábytku - koniec koncov, je to univerzálny materiál a ideálny pre moderný štýl stodoly. Investujme teda do drevených podláh. Ideálne sú dosky z dubového dreva, no ak je ich cena príliš vysoká, zvoľte radšej lacnejší druh dreva. Pokiaľ ide o výber farby a vzoru, široká ponuka dosiek Barlinek môže výrazne pomôcť pri navrhovaní interiéru s takouto škálou možností.

Zaujímavosťou je, že moderná energeticky úsporná stodola využíva nielen klasické riešenia z hľadiska prírodných materiálov, ale aj technologické novinky, napr. Inštalácia podlahového kúrenia je preto obľúbená, preto pri kúpe dbajte na to, aby podlaha, ktorú si vyberiete, bola určená na podlahové kúrenie – umožní vám to vytvoriť funkčný dizajn v štýle modernej stodoly.

Najlepší dizajn stodoly - aké materiály sa oplatí pridať do dobrého plánu?

Ak chceme byť moderní, betón a sklo budú dokonalé. Kov používame hlavne pri dokončovaní, čím dávame interiéru industriálny charakter. Farebnosť materiálov by mala byť tlmená, tu skvelé, pri výbere farieb sa budeme inšpirovať škandinávskym štýlom alebo industriálnym interiérom moderného domáceho štýlu.

Ako zariadiť dom typu stodola? Montovaný dom stodolového typu alebo dom prerobený zo skutočnej stodoly? Interiérové ​​inšpirácie

Jednoduché usporiadanie interiérov ako vidiecky dom - nápady a inšpirácie. Ako si zariadiť interiér a aký nábytok zvoliť?

Interiér modernej stodoly by nebol funkčný, keby vo vnútri nebol vhodný nábytok. Ako zariadiť obývačku, spálňu či kúpeľňu? Najlepšie je zvoliť jednoduchý, funkčný nábytok z masívneho dreva. Takéto modely sa budú dobre kombinovať so surovými a prírodnými dokončovacími materiálmi. Nábytok je možné zakúpiť ako sériovo vyrábané produkty, no ak chceme, aby bol interiér stodoly jedinečný, mali by sme zvoliť ručne vyrábaný nábytok.

Z čoho postaviť dom a ako vybaviť interiér? Loftový nábytok v štýle modernej stodoly

Loftový nábytok sa často vyberá aj ako vybavenie veľkej stodoly, najmä pokiaľ ide o zariaďovanie kúpeľní alebo kuchýň. Tieto riešenia dobre fungujú aj vtedy, keď máme záujem o malú modernú stodolu.

Pri zariaďovaní môžeme ponechať aj rustikálny dekor a interiér starej stodoly zariadiť vo vidieckom štýle – v tomto prípade určite voľte drevený nábytok, najlepšie ten natretý na bielo. Príklady projektov ukazujú, že takéto verzie sa zameriavajú aj na atmosferické doplnky a textílie z prírodných materiálov.

Dekorácie do modernej stodoly – na čo si dať pozor?

Keďže hovoríme o doplnkoch, rozvinieme túto tému ďalej. Dekorácie sú neoddeliteľnou súčasťou každého interiérového dizajnu Pokiaľ ide o dizajnové predpoklady interiéru starej stodoly, môžeme zvoliť ako minimalistické doplnky pre módnu verziu takéhoto nápadu, tak sa rozhodnúť pre rustikálne dekorácie pre klasickejšiu možnosť. Vyzdobme si moderný dom s vkusom a nezabúdajme ani na funkcie interiéru. Najlepší projekt je taký, ktorý sa začína dobrým plánom, vynaliezavosťou a solídnou realizáciou.

Jednoduché usporiadanie interiérov ako vidiecky dom - nápady a inšpirácie. Ako si zariadiť interiér a aký nábytok zvoliť?

Stodola s moderným interiérom - ako presne vyzerá osvetlenie v takomto interiéri?

Osvetlenie v zaujímavých dizajnoch stodoly je dôležitou otázkou, a preto mu venujeme celú kapitolu nášho článku. Bez ohľadu na to, či sme sa rozhodli pre montovaný dom, zrubový dom alebo možno renováciu starej budovy, osvetlenie by malo byť správne naplánované. Vzhľadom na to, že maštale majú typicky vysoké okná, umelé osvetlenie je veľmi obmedzené a jeho hlavným účelom je vytvoriť nám miesto na prácu a odpočinok vo večerných a nočných hodinách.

Pripravený návrh domu a výber osvetlenia

Vysoké miestnosti si vyžadujú osobitnú pozornosť osvetleniu. Určite investujte do rôznych druhov svetelných zdrojov: závesných svietidiel, stropných svietidiel, nástenných svietidiel a stojacich svietidiel. Nezabudnite pridať atmosférické bodové osvetlenie, ktoré zvýrazní architektonické detaily alebo zaujímavé prvky zariadenia.

Stodola s moderným interiérom  - ako presne vyzerá osvetlenie v takomto interiéri?

Aká dôležitá je terasa alebo veranda?

Ukazuje sa, že neoddeliteľným prvkom moderného stodolového domu je terasa alebo veranda. Fungujú ako rozšírenie obytného priestoru a zároveň aj ako miesto na oddych a stretnutia. Ideálne je, ak sú oddelené od interiéru domu veľkými, presklenými dverami.

Vďaka mnohým výhodám stodoly je tento moderný interiérový dizajn čoraz obľúbenejší. Napriek nevýhodám stodolových domov vzbudzujú návrhy veľký záujem.

Sú náklady na modernú stodolu vysoké? Stavať od nuly vždy stojí veľa a premena starej stodoly na modernú obytnú budovu môže zahŕňať aj určité náklady. Moderné energeticky efektívne domy však budú v budúcnosti lacnejšie, takže moderné návrhy domov sa môžu z dlhodobého hľadiska ukázať ako ekonomické riešenie.

Späť