Funkčná a pohodlná hotelová izba - nápady, nábytok, ceny

31.10.2024

Bez ohľadu na to, či prevádzkujete veľký hotel alebo malý motel, správne vybavenie hotelovej izby je kľúčové, aby sa hostia cítili dobre a mali príjemný zážitok. Keď navrhujeme funkčnú hotelovú izbu, nesmieme zabúdať, že by mala byť aj pohodlná a vizuálne atraktívna. Dôležitý bude výber hotelového nábytku, pretože vhodné vybavenie hotela zvyšuje funkčnosť hotelového priestoru.

Jednoduchý dizajn hotelovej izby si môžete pripraviť sami. Nemusíte nutne využiť ponuku výrobcov hotelového nábytku – vybavenie ponúkané v predajniach nábytku bude rovnako funkčné a pravdepodobne lacnejšie ako nábytok určený pre hotely. Pozrite sa, aké sú naše predstavy o hotelovej izbe, pozrite si naše návrhy funkčného vybavenia a pozrite si našu orientačnú cenovú ponuku.

Funkčná a pohodlná hotelová izba - nápady, nábytok, ceny


V tomto článku:

1. Usporiadanie malej a veľkej hotelovej izby - vzorová izba, alebo na čo nezabudnúť pri navrhovaní?

2. Moderný hotelový nábytok - ako si vybrať pohodlné zariadenie bez toho, aby ste minuli majland?

3. Koľko stojí vybavenie hotelovej izby? Pozrite si ukážku cenovej ponuky!

4. Hotelová izba - pohodlný a funkčný priestor pre hostí



Usporiadanie malej a veľkej hotelovej izby - vzorová izba, alebo na čo nezabudnúť pri navrhovaní?

Prvým krokom pri vytváraní dokonalej hotelovej izby je určiť jej štýl. Súčasné trendy interiérového dizajnu smerujú k minimalistickým, elegantným riešeniam, ktoré podporujú relaxáciu a odpočinok. Je dôležité, aby miestnosť bola nielen pekná, ale aj funkčná. Pohodlný nábytok, svetlé steny a útulné podlahy sú dôležitými prvkami, vďaka ktorým je priestor príjemný a funkčný.

Výrobcovia dreveného hotelového nábytku a nábytku z nábytkových dosiek uvádzajú, že hotelové vybavenie by malo byť odolné, trvácne a estetické. Kvalitný nábytok je investíciou na dlhé roky, no dôležité je aj udržiavať ho v čistote. Zostavy hotelového nábytku si môžete poskladať sami z modelov rôznych zariadení dostupných v našej ponuke.

Funkčnosť hotelových priestorov – čo stojí za to pamätať?

Pohodlný nábytok nie je všetko – dôležité je aj to, ako jednotlivé druhy nábytku vybrať, aby ste navrhli zaujímavý a funkčný priestor. Hoteloví hostia sú rôzni a hotel alebo motel by mal byť pripravený na potreby rôznych ľudí. Je preto dobré si uvedomiť, aké zóny vzorovej izby v hoteli vieme rozlíšiť a čo je v nich najdôležitejšie.

  1. Odychová zóna. Pohodlná posteľ je základom každej hotelovej izby. Dôležité je, aby bol matrac kvalitný a posteľná bielizeň svieža a príjemná na dotyk. K posteli sa oplatí umiestniť nočné stolíky s lampami na čítanie, ktoré vytvárajú útulnú atmosféru.
  2. Pracovná zóna. V súčasnosti veľa ľudí cestuje za obchodnými účelmi, preto je dôležité, aby miestnosť mala oddelenú pracovnú zónu. Stôl s pohodlnou stoličkou, stolná lampa a prístup k vysokorýchlostnému internetu sú nevyhnutné prvky pre ľudí pracujúcich na diaľku.
  3. Skladovanie. Funkčné šatníkové skrine a komody sú nepostrádateľnými prvkami, ktoré umožňujú pohodlné uloženie oblečenia a iných osobných vecí. Dobre navrhnuté interiéry šatníkov s policami, zásuvkami a vešiakmi umožňujú udržiavať poriadok v izbe bez ohľadu na to, či sú hostia v hoteli ubytovaní jeden alebo niekoľko dní.
  4. Relaxačná zóna. Oplatí sa premyslieť aj miesto na oddych, napríklad malý kútik s kreslom a konferenčným stolíkom, kde si hostia môžu oddýchnuť, prečítať si knihu alebo vypiť kávu. V malých hotelových izbách takáto zóna nemusí byť možná, preto stojí za to zabezpečiť, aby sa relaxačná zóna nachádzala na chodbe alebo vo vstupnej hale alebo v samostatnej miestnosti spoločnej pre všetkých hostí.
  5. Kúpeľňa. Kúpeľňa by mala byť priestranná a dobre osvetlená. Je dôležité, aby zariadenie bolo moderné a funkčné. Sprchovací kút, veľké zrkadlo, sada kozmetiky a mäkké uteráky sú prvky, ktoré zvyšujú komfort vášho pobytu.

Ako vidíte, vhodné označenie zón je dôležité, pretože vybavenie hotelovej izby závisí od typu zóny a jej funkcie.

Hotelový nábytok na mieru alebo sériovo vyrobené?

Rovnako ako pri zariaďovaní bytu či domu, aj v prípade hotelových izieb môžeme zvážiť, či si zaobstarať hotelový nábytok na mieru. Obrovskou výhodou hotelového nábytku na mieru bude určite dokonalé prispôsobenie zariadenia potrebám hostí a majiteľov, nevýhodou je však vysoká cena. Navrhovanie hotelového nábytku znamená vyššie ceny hotelového nábytku, ale lepšie prispôsobenie konkrétnym potrebám vrátane personalizácie hotelového nábytku.

Usporiadanie malej a veľkej hotelovej izby - vzorová izba, alebo na čo nezabudnúť pri navrhovaní?

Moderný hotelový nábytok - ako si vybrať pohodlné zariadenie bez toho, aby ste minuli majland?

Nábytok v hotelovej izbe musí byť elegantný aj odolný. Pri výbere zariadenia sa oplatí vybrať si osvedčených výrobcov, ktorí ponúkajú vysokokvalitné produkty. Veľa závisí aj od štýlu zariadenia a štýlu hotela. Drevený hotelový nábytok bude lepšie pôsobiť v klasickom štýle. Moderné návrhy interiérov hotelov používajú modely vyrobené z nábytkových dosiek.

Srdcom každej hotelovej izby je posteľ. Mala by byť pohodlná, najlepšie s možnosťou nastavenia tvrdosti matraca. Rošt postele by mal byť pevný, aby vydržal náročné používanie.

Nábytok na uloženie oblečenia by mal byť priestranný a funkčný. Nevyhnutnými prvkami sú šatníková skriňa so vstavaným trezorom na cennosti, komoda s množstvom zásuviek a vešiaky na šaty.

Pracovný kútik by mal byť vybavený stabilným písacím stolom a ergonomickou stoličkou. Malý relaxačný kútik si vyžaduje pohodlné kreslá a konferenčné stolíky.

Osvetlenie zohráva kľúčovú úlohu pri vytváraní správnej atmosféry. Nočné lampy, stojacie lampy a stolové lampy by mali byť funkčné aj estetické. Každá hotelová izba by mala mať TV so satelitnými alebo káblovými kanálmi.

Dizajn hotela je o správnom vybavení. Zaujímavé hotelové interiéry môžu vytvoriť modernú izbu alebo predstaviť klasický štýl.

Moderný hotelový nábytok - ako si vybrať pohodlné zariadenie bez toho, aby ste minuli majland?

Koľko stojí vybavenie hotelovej izby? Pozrite si ukážku cenovej ponuky!

Po zhrnutí nákladov na vybavenie funkčnej a pohodlnej hotelovej izby je možné poskytnúť približný odhad. Pamätajte, že ekonomický nábytok je krátkodobé a nevzhľadné riešenie a prémiový nábytok znamená vysoké počiatočné investičné náklady, aj keď sú materiály nábytku vysokej kvality. Nábytok strednej triedy ponúka optimálnu životnosť a cenu - v tejto skupine nájdete aj najnovšie trendy aranžovania, ktoré zabezpečia dizajnovú konzistentnosť a plne predstavia ponuku na požadovaný nábytok.

Cena hotelovej postele sa môže pohybovať od 100 do 500 Euro v závislosti od kvality a doplnkových funkcií. Cena hotelového šatníka je približne 300 - 600 Euro , zatiaľ čo komody sa pohybujú od 150 do 400 Euro. Ceny stolov sa pohybujú od 500 do 1 500 Euro , pohodlné kancelárske kreslo stojí 100 - 500 Euro .

Cena hotelového kresla je približne 100 - 300 Euro a konferenčného stolíka od 80 do 200 Euro . Náklady na osvetlenie sú približne 20 - 100 Euro za lampu. Moderné TV s plochou obrazovkou stoja od 200 do 600 Euro. Dodatočne sa oplatí investovať do audio techniky, ktorá hosťom spríjemní chvíle strávené v miestnosti.

Celkové náklady na základné vybavenie budú približne 3000 Euro. Upozorňujeme však, že náklady sa môžu líšiť v závislosti od vybraných značiek a kvality produktov. Okrem toho by sa k oceneniu mali pripočítať náklady na dekorácie, ako sú obrazy, rastliny, záclony alebo koberce, ktoré môžu predstavovať ďalších 400 – 1 000 Euro.

Nezabúdajte, že pri výbere nábytku sa oplatí zachovať konzistenciu dizajnu – spracovanie hotelového nábytku by sa medzi jednotlivými modelmi nemalo veľmi líšiť. Vďaka vhodnému zariadeniu môžete predstaviť najnovšie dizajnové trendy v klasickom štýle aj v modernom aranžmáne.

Koľko stojí vybavenie hotelovej izby? Pozrite si ukážku cenovej ponuky!

Hotelová izba - pohodlný a funkčný priestor pre hostí

Vytvorenie funkčnej a pohodlnej hotelovej izby si vyžaduje investíciu času aj peňazí. Je dôležité, aby bol každý kus zariadenia starostlivo vybraný a vyhovoval potrebám hostí. Dobre riešená hotelová izba je zárukou spokojnosti zákazníkov a pozitívnych názorov, čo sa z dlhodobého hľadiska premieta do úspechu celého zariadenia. Preto sa oplatí investovať do kvality, ktorá hostí zaujme a prinúti ich, aby sa do hotela vracali.

Späť