Jeseň 2024 alebo sa nechajte unášať boho

12.10.2024

Boho interiérový dizajn poteší po celý rok, no na jeseň roku 2024 si tento typ interiérového dizajnu získal mimoriadnu obľubu. Charakteristické črty boho štýlu, teda voľnosť, teplo a útulnosť, nám umožnia prežiť chladné dni a pripraviť sa na zimu a jej výzvy. Tlmené farby, živé rastliny v boho interiéroch a individualizmus sú tiež niečo, čo podporuje aranžmány v tomto nezvyčajnom štýle.

Štýl boho odkazuje k slobode a útulnosti, preto stojí za zváženie zaviesť ho do nášho domu či bytu už túto jeseň. Boho estetika a boho chic estetika vedia potešiť, preto sa oplatí predstaviť tento štýl alebo aspoň prvky boho štýlu – boho je predsa najobľúbenejší štýl roku 2024.

Jeseň 2024 alebo sa nechajte unášať boho


In diesem Artikel:

1. Boho a boho chic štýl - zemité farby a farby ladiace s jeseňou. Aké farby v štýle boho budú fungovať na jeseň 2024?

2. Charakteristické črty boho štýlu - aký nábytok ladiaci s boho by ste si mali vybrať na jeseň 2024, aké doplnky zvoliť?

3. Čo ešte charakterizuje boho štýl? Nábytok v štýle boho s individuálnym akcentom



Boho a boho chic štýl - zemité farby a farby ladiace s jeseňou. Aké farby v štýle boho budú fungovať na jeseň 2024?

V sezóne jeseň 2024 dominujú interiérovým dizajnom farby inšpirované prírodou, ktoré dokonale zapadajú do boho estetiky. Teplé odtiene ako terakota, okrová, horčicová, olivovozelená a sýto hnedá sú dokonalou voľbou pre tých, ktorí chcú svojim domovom dodať útulnú atmosféru. Tieto farby je možné zakomponovať do dekorácie pomocou textílií, farieb na steny a drobných doplnkov, ako sú vankúše, koberčeky alebo závesy.

Boho chic estetika, ktorá doplní boho dizajn interiéru, vnesie do rôznych miestností útulnosť a teplo boho štýlu. Nový bohémsky štýl bude vyzerať dobre v obývačke, spálni a kuchyni, ale aj v kúpeľni a predsieni. Boho chic môže byť použitý ako leitmotív pre celú domácu úpravu. Módne farby stien potom prepoja rôzne miestnosti.

Zemité farby sú vďaka svojej tlmenej a univerzálnej povahe základom aj pre mnohé ďalšie štýly interiérového dizajnu, takže keď nás boho chic omrzí, aranžmán môžeme rýchlo zmeniť na iný.

Boho-kompatibilné materiály – čo budeme obdivovať na jeseň 2024?

V aranžmánoch v štýle boho zohrávajú dôležitú úlohu aj textúry. Na jeseň 2024 budú obľúbené najmä látky s jasnou štruktúrou, ako je vlna, ľan, manšestr či makramé. Tieto prírodné materiály prinášajú do interiéru nielen teplo, ale dodávajú mu aj hĺbku a charakter. Vrstvenie rôznych textúr je kľúčovým prvkom boho štýlu – spojením napríklad vlnenej prikrývky s ľanovými vankúšmi alebo tkaným kobercom vznikne pútavá, senzoricky príjemná kompozícia.

Okrem prírodných textílií bude aranžmán vyplnený aj vhodnými materiálmi nábytku a doplnkov. Samozrejme, že bude fungovať drevo a kameň, ale aj prútie a bambus v boho štýle. Boho doplnky môžu byť vyrobené aj zo skla alebo keramiky. Oplatí sa vybrať si kvalitné materiály a doplnky v štýle boho chic.

Boho a boho chic štýl - zemité farby a farby ladiace s jeseňou. Aké farby v štýle boho budú fungovať na jeseň 2024?

Charakteristické črty boho štýlu - aký nábytok ladiaci s boho by ste si mali vybrať na jeseň 2024, aké doplnky zvoliť?

Jeseň 2024 je aj obdobím, kedy sa do interiérov vracia nábytok a doplnky z prírodných materiálov. Drevo, ratan, prútie a bambus v štýle boho a dokonca aj surový kameň sa stávajú základom aranžmánov v štýle boho. Koniec koncov, štýl boho odkazuje na slobodu prírody. Nábytok do obývačky zo surového dreva, s jednoduchými líniami a organickými tvarmi, dokonale ladí s teplými zemitými farbami. Veľké, pohodlné pohovky, ktoré vás pozývajú ponoriť sa do ich mäkkých vankúšov, a nízke, masívne konferenčné stolíky vyrobené z prírodného dreva sú kvintesenciou boho štýlu tejto jesene.

Dôležitým prvkom sú aj ručne vyrábané doplnky. Makramé na stenách, tkané košíky, keramika a plastiky z prírodných materiálov dodávajú interiéru jedinečný charakter. Boho štýl nie je o dokonalosti, ale o autentickosti a individuálnom prejave. Každý predmet, bez ohľadu na to, či je nový alebo nájdený na blšom trhu, má svoj vlastný príbeh a prináša do interiéru boho chic ducha.

Zamerajme sa na prírodný interiérový dizajn, teda boho dekorácie a doplnky s rastlinami

Interiéry v štýle boho sa nezaobídu bez rastlín, ktoré hrajú túto jeseň kľúčovú rolu. V interiérovom dizajne na jeseň 2024 sú rastliny nielen doplnkom, ale často aj ústredným bodom priestoru. Veľké, rozložité paprade, monstera alebo dracéna v ozdobných kvetináčoch vyrobených z ratanu alebo keramiky vnášajú do interiéru prírodný organický prvok, ktorý dokonale zapadá do zvyšku boho estetiky. Rastliny v štýle boho sú nielen dekoráciou, ale aj zdrojom harmónie a rovnováhy v domácnosti – návrat k prírodným riešeniam charakterizujúcim boho štýl bude vďaka rastlinám jasne viditeľný.

Zeleň je možné do výzdoby zakomponovať aj pomocou látok a tapiet. Túto jeseň budú módne vzory listov a kvetov, a to ako v podobe drobných jemných motívov, tak aj výraznejších, tropických potlačí. Tapety v odtieňoch zelenej alebo vankúše s rastlinnými motívmi vnesú do interiéru ďalšiu vrstvu prírody, ktorá je srdcom boho štýlu. Boho štýl odkazuje na prírodu a oplatí sa ho zdôrazniť na každom kroku výberom boho chic doplnkov a rastlinných motívov.

Jesenné interiéry a atmosférické osvetlenie – ako zdôrazniť boho atmosféru?

Osvetlenie je oblasť interiérového dizajnu, ktorá je často podceňovaná trendmi interiérového dizajnu. Svetlo však zohráva kľúčovú úlohu pri vytváraní atmosféry interiéru a v štýle boho na jeseň 2024 je osvetlenie obzvlášť dôležité, pretože dodáva teplo a útulnosť. Umožní vám osviežiť interiér a zaviesť odvážne zmeny v usporiadaní. Ideálnou voľbou sú svietidlá z prírodných materiálov ako bambus, ratan alebo juta. Závesné lampy s tkanými tienidlami vrhajú jemné, rozptýlené svetlo, ktoré vytvára intímnu a relaxačnú atmosféru.

Ďalšími osvetľovacími prvkami, ktoré prinášajú teplo do interiéru, sú sviečky a lampáše. Na jeseň, keď sa dni skracujú a večery sú chladnejšie, vytvárajú sviečky s vôňou korenia, vanilky alebo santalového dreva útulnú, zmyselnú atmosféru, ako stvorenú na oddych po dlhom dni.

Eko-boho štýl zvýrazňuje aj prirodzené osvetlenie v podobe sviečok. Tieto interiérové ​​prvky sú nielen krásne, ale aj praktické.

Charakteristické črty boho štýlu - aký nábytok ladiaci s boho by ste si mali vybrať na jeseň 2024, aké doplnky zvoliť?

Čo ešte charakterizuje boho štýl? Nábytok v štýle boho s individuálnym akcentom

Boho štýl je tiež priestor na vyjadrenie seba a svojej individuality. V sezóne jeseň 2024 je pri interiérovom dizajne kľúčové, aby každá izba mala svoj jedinečný charakter. Môže to byť meditačný kútik s vankúšmi na zemi, knižnica plná obľúbených kníh alebo nástenná galéria s fotografiami a maľbami, ktoré sú pre nás dôležité. K boho štýlu sa hodia rodinné suveníry a cestovateľské fotografie.

Vyjadrite sa v boho štýle – jeseň 2024 je plná vzrušenia!

Prispôsobenie priestoru je neodmysliteľným prvkom boho. Interiéry v tomto štýle majú byť predovšetkým miestom, kde sa cítime pohodlne a pohodlne, obklopení predmetmi, ktoré máme radi. Ide o ideálnu príležitosť priniesť si domov cestovateľské suveníry, remeselné výrobky alebo predmety, ktoré majú pre nás osobitnú sentimentálnu hodnotu.

Individuálna interpretácia boho štýlu alebo prečo sa oplatí zvoliť si dizajn interiéru v štýle boho na jeseň 2024?

Jeseň 2024 je sezóna, v ktorej boho štýl víťazí v interiérovom dizajne a prináša so sebou teplo, prirodzenosť a eklektický šarm. Toto je ideálny čas nechať sa unášať slobodným boho duchom a vytvoriť priestor, ktorý je nielen krásny, ale aj autentický a plný osobného charakteru. Zemité farby, prírodné materiály, bohaté textúry a množstvo rastlín robia interiér útulným a harmonickým, čo je v chladnejších jesenných dňoch tak žiaduce. Boho štýl umožňuje voľnosť a kreatívne experimenty, takže každý, kto sa rozhodne nasledovať tento trend, si v ňom nájde to svoje.

Späť