Kuchyňa v štýle glamour - spôsob na elegantný interiér

13.02.2023

Atraktívne glamour interiéry si získavajú obrovskú obľubu nielen u žien, ale aj u všetkých ľudí, ktorí od izieb očakávajú veľkú funkčnosť, jednoduchosť používania a plnú honosnosti, ale aj elegancie a estetiky. V glamour štýle sa zariaďujú spálne, obývačky, kúpeľne a kuchyne.

Glamour kuchyňa je jedinečné miesto plné modernej elegancie a útulného luxusu. Glamour štýl tiež nie je jednotný – v tomto štýle môžete sa rozhodnúť pre minimalistické, veľmi moderné variácie alebo útulnejšie, romantickejšie riešenia v kombinácii s viacerými farbami.

Overte si s nami, ako tieto elegantné interiéry vyzerajú a či sa budú hodiť aj do vašej kuchyne.


V tomto článku:

1. Prečo sa oplatí vybrať si kuchyňu v štýle glamour?

2. Aké druhy glamour štýlu možno použiť v kuchyni?

3. Moderný interiér minimalistickej glamour kuchyne

4. Kuchyňa v romantickom štýle glamour

5. Plná oslnivého pôvabu

6. Ako by mala vyzerať dokonalá glamour kuchyňa?

7. Aký povrch bude najlepší v glamour kuchyni?

8. Aký nábytok je najlepšie vybrať?

9. Aké doplnky zdôraznia glamour štýl v kuchyni?



Prečo sa oplatí vybrať si kuchyňu v štýle glamour?

Glamour štýl si získal srdcia mnohých ľudí a interiéry sú čoraz ochotnejšie zariaďované na základe riešení z týchto výnimočne elegantných aranžmánov. Ako každý moderný štýl, aj bývanie v tomto štýle v sebe spája skvelú funkčnosť, jednoduchosť použitia a skvelú estetiku, a predsa tieto vlastnosti určujú tie najlepšie a najchytľavejšie trendy v zariaďovaní nielen kuchyne, ale aj iných interiérov.

Kuchyňa v štýle glamour je priateľská k svojim užívateľom. Praktický kuchynský nábytok a pohodlné usporiadanie glamour kuchyne umožňuje členom domácnosti príjemné varenie a jedenie jedál a vysoká estetika miestnosti zabezpečí, aby sa tu každý hosť cítil výnimočne.

Aké druhy glamour štýlu možno použiť v kuchyni?

Glamour štýl nie je jednotný a ak si chcete zariadiť glamour kuchyňu, môžete si vybrať do interiéru kuchyne niekoľko zaujímavých variácií tohto štýlu. Obľúbený je moderný minimalizmus a romantické aranžmány, ako aj medziverzie medzi týmito dvoma trendmi.

Moderný interiér minimalistickej glamour kuchyne

V minimalistických kuchyniach sa tento štýl riadi vlastnými pravidlami. Ide o jedinečný interiér, na jednej strane veľmi úsporný a na druhej strane plný elegancie bez námahy a jemného prepychu.

Minimalistické kuchyne v štýle glamour sú vybavené kuchynskými skrinkami vo vysokom lesku. Vďaka povrchovej úprave s vysokým leskom bude glamour kuchyňa žiariť a pôsobiť neuveriteľne esteticky. Vysoký lesk je tiež často jedinou ozdobou takejto kuchyne – kvôli minimalizmu sa viac dekorácií nepoužíva. Táto variácia glamour štýlu je najobľúbenejšia. Dekoratívne prvky sú obmedzené a celé usporiadanie je veľmi prehľadné.

Lesklé povrchy krásne odrážajú svetlo, vďaka čomu sa tento štýl ľahšie aranžuje aj v menších kuchyniach. V prípade minimalistickej kuchyne v glamour štýle je ľahké vyzdvihnúť charakter interiéru použitím silných kontrastov. Preto sú čierne čelá kuchynského nábytku kombinované s bielymi stenami alebo naopak.

Kuchyňa v romantickom štýle glamour

Glamour kuchyňa môže mať aj romantickejší nádych. Tento typ štýlu v interiéri, si získal obrovskú obľubu najmä medzi ženami. V tejto glamour obmene sa objavujú povrchové úpravy s vysokým leskom, ale v kuchyni je vidieť viac farieb. Púdrová ružová vyzerá v tejto edícii veľmi pôvabne.

Takáto kuchyňa v romantickej nálade je miestom plným pastelových farieb a bielej. Dominujú tu doplnky, najmä vázy a misy vo farbe zlata, striebra či medi. Perfektné sú aj sklenené a krištáľové ozdoby. Veľký dôraz sa v interiérovom dizajne kladie aj na osvetlenie. Romantická glamour kuchyňa vás nabáda zostať vo vnútri, je útulná a príjemná.

Plná oslnivého pôvabu

Kuchyne v krásnom glamour štýle môžu byť aj prechodnou verziou medzi minimalizmom a romantizmom. Kuchynský nábytok je v tejto edícii dokončený vo vysokom lesku, je tu však o niečo menej farieb a viac doplnkov. Stále tu však vládne elegancia a osvetlenie má veľký význam.

V tomto vydaní sa často nachádza prírodný kameň a čalúnené stoličky. Domáce spotrebiče sú často v kuchyni zabudované. Bielu lámu výrazné farby, fialová, zelená a zlatá, no tieto farby sú sprievodné, ale nie dominantné. Často sa vyskytuje aj kombinácia snehovo bielej a čiernej.

Ako by mala vyzerať dokonalá glamour kuchyňa?

Štýlu glamour vládne prepych a bohatosť, formy aj lesklé povrchy. Nechýba zlatá, strieborná a kráľovská farba: fialová, červená, biela, čierna a dokonca aj púdrová ružová. Kuchyňa je elegantná, no zároveň veľmi útulná. Nechýba ani čierny a biely kuchynský nábytok, ako aj zlaté či strieborné doplnky.

V interiéri zohrávajú dôležitú úlohu dekorácie, ktoré vnášajú patričnú eleganciu. Celok sa nezaobíde bez správneho osvetlenia, takže dôležité budú lampy, svietniky a lampičky.

Aký povrch bude najlepší v glamour kuchyni?

Ak chcete zariadiť glamour kuchyňu, začnite so správnou povrchovou úpravou. Glamour štýl je spojený s eleganciou a prepych, celok by mal mať jedinečnú žiaru. V takomto interiérovom dizajne dobre poslúžia keramické obklady, najmä veľkoformátové modely, ktoré vzorom a farbou imitujú prírodný kameň, mramor, žulu či travertín. Odporúčajú sa najmä svetlé odtiene.

Takéto dlaždice, položené na stenách aj na podlahe, môžu byť ozdobou samy o sebe, takže dobre poslúžia ako v minimalistickom interiéri, tak aj v bohatšej verzii glamour štýlu.

Aký nábytok je najlepšie vybrať?

Glamour kuchyňa je miesto plné prepychu. V priebehu rokov sa glamour trochu zmenil, ale obrovskú úlohu v glamour kuchyni, ako v každej inej kuchyni, bude vždy hrať kuchynský nábytok. Bez nábytku nemôže byť glamour kuchyňa funkčná, takže interiér by mal byť správne vybavený.

Glamour štýl často využíva lesklé povrchy, preto by glamour kuchyňa mala byť vybavená nábytkom s vysokým leskom. Nábytok v minimalistickej verzii by mal byť tiež usporiadaný tak, aby domáce spotrebiče boli skryté za čelami.

Do glamour interiérov je dobré zvoliť kuchynský nábytok s doskou z prírodného kameňa alebo vo farbe a vzore kameňa, mramoru či travertínu. S kamennou doskou bude kuchyňa určite vyzerať atraktívne. Je dobré, ak obklady nad pracovnou doskou odkazujú na farbu a vzor pracovnej dosky.

Ak chcete do kuchyne umiestniť stôl a stoličky, je dobré vyberať modely, v ktorých kraľuje biela. Stôl a stoličky by mali byť elegantné a dekoratívne, ale nie príliš ozdobné vo svojej forme.

Aké doplnky zdôraznia glamour štýl v kuchyni?

Glamour kuchyňa je miesto, kde sú dôležité dekorácie. Prítomnosť vhodného príslušenstva zdôrazňuje charakter aranžmánu a vyzdvihuje krásu interiéru. Medzi doplnkami, ktoré by v izbe v glamour štýle nemali chýbať, budú určite misy a vázy z kameňa či kovu, ale aj modely zo skla či krištáľu.

Dôležité budú aj textílie, najmä tie vo výrazných farbách zlatej, striebornej, čiernej, fialovej či zelenej.

Osvetlenie je rovnako dôležité ako doplnky. Praktickým osvetlením je elegantný, krištáľový luster a dekoratívne svietniky. Zaujímavou možnosťou sú zrkadlá. Zrkadlo opticky zväčší priestor a stane sa jedinečnou dekoráciou.

 


 

Inšpirujte sa!


Kuchyňa v tvare u - zaujímavé nápady na aranžovanie


Ako čistiť zažltnutý biely nábytok? Zistite, ktoré produkty budú vhodné


Ako zariadiť kuchyne zdobené v rôznych štýloch?


 

 

Späť