Lamelový plot - záhradný kryt a dekorácia - zistite, ako ho používať!

07.09.2022

Rozdelenie priestoru je užitočné, umožňuje vytvárať menšie priestory. Dobre sa uplatní nielen vo vnútri budov, ale aj vonku, v záhradných interiéroch či na verejných priestranstvách.

Rozdelenie priestoru je možné realizovať rôznymi opatreniami, jedným z obľúbených spôsobov je použitie lamelových plotov.

 

Drevené a kompozitné oplotenia- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Ako vyzerajú lamelové ploty?

2. Kde sa používajú lamelové ploty?

3. Ako rozdeliť priestor v súkromných záhradách?

4. Ako funguje lamelový plot v pivniciach?

5. A čo lamelový plot na balkóne?



 

Ako vyzerajú lamelové ploty?

Lamelové ploty sú prvky, ktoré sa najčastejšie vyrábajú z prírodného dreva. Tieto vysoké steny sú často dodatočne zdobené a majú zaujímavé formy. Ich prirodzený vzhľad je úžasný. Lamelové ploty sa často vyrábajú z prírodného dreva a jednotlivé prvky plotov slúžia aj na rozdelenie priestoru v záhrade.

Produkty sú najčastejšie vyrobené z borovicového dreva. Tento lacný materiál je ľahko spracovateľný a ľahko dostupný, takže lamelové ploty môžu byť vyrobené rýchlo a s pomerne nízkymi nákladmi.

Medzi obľúbené produkty patria ako jednoduché modely plotov, tak aj ozdobnejšie, dekoratívne lamelové ploty.

V našej predajni Merkury Market nájdete ako prelamované modely plotov, tak aj neotvorené plné polia. Naše produkty sú vysokokvalitné výrobky vyrobené so starostlivosťou a dbalosťou, vďaka čomu sa vyznačujú odolnosťou a spoľahlivosťou.

Ploty si môžete sami natrieť, vďaka čomu zvýrazníte jeho prirodzený odtieň a kresbu prírodného dreva. Môžete tiež použiť moridlo a dať drevu iný odtieň alebo natrieť polia v akejkoľvek farbe, ktorú si vyberiete.

V našej predajni nájdete okrem samotných plotov nájdete aj laky, farby a moridlá na ich natretie. Pri montáži drevených plotových panelov nezabúdajte na systematickú impregnáciu dreva. Vďaka tomu bude plot odolný a bude vám slúžiť dlhé roky.

 

Lamelový plot - Merkury Market

 

Kde sa používajú lamelové ploty?

Lamelový plot slúži predovšetkým na oplotenie pozemku. Záhrada výrazne získa, keď ju ochráni lamelový plot. Vysoké, pevné a odolné oplotenie z lamelového plotu bude možnosťou na dlhé roky.

Medzi výrobkami v našej ponuke je veľmi obľúbený pre svoju nízku cenu, vysokú kvalitu a odolnosť. Lamelové ploty je možné u Nás zakúpiť ako neotvorené - plné modely. Vďaka tomu bude plot vynikajúcim štítom pred očami ľudí, ktorí idú po ulici alebo pred očami zvedavých susedov.

Vysoký plot dokonale ochráni pozemok, poskytne intimitu a súkromie členom domácnosti. Bude to tiež vynikajúca ochrana pred votrelcami. Atraktívne lamelové ploty sú veľmi praktické výrobky, osvedčia sa nielen ako plot, ale aj v podobe zaclonení. S ich pomocou rozdelíte aj priestor a určíte záhradné interiéry.

Produkty sa výborne hodia do vonkajších reštaurácií, kde od seba oddelia stoly pútavým spôsobom. Dobré je pamätať aj na ich úlohu na terasách a balkónoch – pomocou lamelových plotov ľahko vytvoríte praktické zaclonenia.

 

Ako rozdeliť priestor v súkromných záhradách?

Lamelový plot sa používa ako ideálny produkt na predelenie priestoru. Záhradné interiéry sa s jeho pomocou dokonale odlíšia. V záhrade bude predelenie priestoru plotom oveľa krajšie, ako keď ho predelíte pletivovým plotom.

Prírodné drevo vždy jemne zapadne do záhradných interiérov, bez ohľadu na použitý záhradný štýl. Rozdelenie priestoru pomocou lamelových plotov vám umožní vytvárať tiché zákutia a romantické interiéry. To je dôležité najmä pre francúzske, anglické, provensálske a romantické záhrady.

Plot z dreva je možné nalakovať alebo natrieť v danej farbe, vďaka čomu sa polia pekne prispôsobia konkrétnemu aranžmánu. Zvýrazniť charakter daného aranžmánu pomôžu aj ploty so zaujímavými vzormi.

Do moderných záhrad zvoľte jednoduché, no elegantné lamelové ploty. V klasickejších interiéroch budú fungovať modely s panelmi vyrobenými dekoratívnejším spôsobom.

 

Ako funguje lamelový plot v pivniciach?

Obľúbené kategórie lamelových plotov nachádzajú uplatnenie aj v priestore pivníc. Na takýchto miestach ploty oddeľujú od seba stolíky, vďaka čomu sa hostia a zákazníci cítia v záhradke reštaurácie oveľa lepšie a pohodlnejšie.

Umožňuje tiež zmenšiť vzdialenosť medzi stolmi, čo šetrí priestor a zmestí sa viac miest pre hostí. Lamelové ploty v takýchto záhradách môžu odkazovať na charakter lokálu. Oplatí sa vybrať modely, ktoré zdôraznia leitmotív reštaurácie, vďaka čomu bude možné už zo samotného produktu vyčítať, do akých priestorov dané miesta v reštauračných záhradkách patria. Stojí za zamyslenie nad umiestnením loga lokálu.

Na dotvorenie aranžmánu a spríjemnenie jeho vzhľadu sa oplatí použiť aj rastliny. Môžete sa rozhodnúť pre sezónne alebo dokonca exotické rastliny stojace v kvetináčoch. Prelamovaný plot je ideálnou oporou pre popínavé rastliny.

Stojí za to umiestniť pod plot črepník s pôdou a zasiať ročné popínavé rastliny - kobe, sladký hrášok alebo nasturtium. Farby kvetov rôznych druhov a odrôd sa dajú ľahko zladiť s poprednými farbami priestorov a tým ešte lepšie zdôrazniť charakter reštaurácie.

 

Ploty- Merkury Market

 

A čo lamelový plot na balkóne?

Lamelový plot je tiež skvelým spôsobom, ako ochrániť balkón pred pohľadom cudzincov. Polia by mali byť umiestnené tak, aby zakrývali balkón na pravej a ľavej strane a zabezpečili priamy výhľad. Vďaka tomu si zabezpečíte aj tieň a kryt proti dažďu a vetru. Lamelový plot na balkóne je prvkom, ktorý vďaka materiálu (drevu) vnesie do mestskej džungle nádych idylky a pokoja.

Krása výrobku poteší keď ho natriete, zanechávajúc prirodzený vzor a farbu dreva, tak aj keď ho natriete farbou podľa vlastného výberu. Obľúbené je natierať lamelový plot na bielo – biela je univerzálna a je veľmi jednoduché ju prispôsobiť rôznym aranžmánom.

Pre balkón si môžete vybrať neprelamované alebo prelamované modely plotu. Vhodná forma produktu vám pomôže vytvoriť zaujímavý aranžmán.

Chcete sa viac izolovať od svojich susedov? Použite neprelamovaný plot. Pevná konštrukcia dokonale ochráni členov domácnosti pred zvedavými pohľadmi.

Prelamované ploty sú zase modely, ktoré sa výborne hodia ako opora pre popínavé rastliny, ktoré budú značným lákadlom pre balkónové usporiadanie. Pod plot umiestnite kvetináče so zeminou - je dobré, ak je výrobok vyrobený z rovnakého dreva a natretý rovnakým spôsobom ako plot.

V našom internetovom obchode Merkury Market nájdete atraktívne lamelové polia, ktoré vám umožnia vytvoriť zaujímavú balkónovú úpravu. Ponúkame prelamované modely aj neprelamované formy. Máme aj potrebné príslušenstvo na montáž: skrutky aj klince.

S nami jednoducho vytvoríte atraktívne aranžmány.

 


 

Inšpirujte sa!!!

 

Ako si zariadiť záhradu pred vchodom do domu


Drevené záhradné lavice - ako na to?


Oprava ratanového nábytku. Ako to spraviť?

Späť