Sklenená deliaca stena v loft interiéri - moderný interiér v jedinečnom štýle

28.11.2024

Loftový byt je snom mnohých ľudí, ktorí si chcú užiť priestor, svetlo a moderný dizajn. Sklenená deliaca stena je jedným z prvkov, ktoré môžu dodať nášmu interiéru jedinečný charakter, zdôrazňujúc jeho modernosť a štýl. Loftové byty sa vyznačujú veľkými, otvorenými priestormi, často s vysokými stropmi a veľkými oknami – sklo je preto prirodzeným stavebným a dokončovacím materiálom. Presklené deliace steny sú vynikajúcim spôsobom, ako rozdeliť priestor bez straty jeho výhod, ako je prirodzené svetlo a pocit priestrannosti.

Sklenená loftová stena v industriálnych interiéroch je čoraz obľúbenejšia. Dôležité sú tu najmä kovové a sklenené steny, ktoré zabezpečujú ľahkosť zasklenia a stabilitu kovu. Vďaka takýmto riešeniam môže štýl podkrovia skutočne prekvitať.

Sklenená deliaca stena v loft interiéri  - moderný interiér v jedinečnom štýle


V tomto článku:

1. Loft dvere a loft stena - bude zasklenie fungovať v takomto usporiadaní? Nezvyčajná úprava loftových priestorov

2. Loft štýl v interiéroch – ako vyzerá priestor v štýle loft? Interiér v industriálnom štýle

3. Surové materiály a prvky industriálneho štýlu – bude tu fungovať kovová a sklenená stena loftu?



Loft dvere a loft stena - bude zasklenie fungovať v takomto usporiadaní? Nezvyčajná úprava loftových priestorov

Sklenená deliaca stena je dokonalým riešením, keď chcete rozdeliť veľký priestor na funkčnejšie zóny, bez toho, aby ste obetovali otvorenosť celej dispozície. Sklenené deliace steny z tvrdeného skla sú mimoriadne odolné a bezpečné a zároveň dodávajú interiéru ľahkosť a eleganciu. Môžeme ich použiť v obývačkách, spálňach, kuchyniach a kúpeľniach.

Priemyselné interiéry ťažia zo zasklenia v štýle podkrovia. Podkrovná sklenená stena môže vyplniť celý priestor, od steny po stenu. Potom musia mať kovové a sklenené steny vhodný priechodný otvor, prípadne sa do sklenenej podkrovnej deliacej steny osadia sklenené podkrovné dvere alebo praktické skladacie dvere. Presklená stena podkrovia môže byť aj čiastočná.

Sklenená deliaca stena v loftovom byte – typ loft garsónka. Ako zariadiť priestor?

Loftová deliaca stena zo skla rozdeľuje priestor na funkčné zóny, pričom zachováva dojem otvorenosti a prieniku svetla. Kovové a sklenené steny sa často inštalujú do loftových bytov, no čoraz častejšie sa využívajú aj v kanceláriách. Moderné presklené loftové steny tam výborne pôsobia, loftová presklená konštrukcia rozdeľuje priestor na menšie kancelárske miestnosti, pričom zanecháva dojem otvorenosti a prepúšťania svetla.

Spomedzi presklených loftových budov sú najvýraznejšie sklenené deliace steny so stĺpikmi. Mriežky sú malé prvky, ktoré rozdeľujú okná alebo steny na menšie fragmenty. V prípade deliacej steny podkrovia je pletivo často vyrobené z kovu.

Cena loftovej steny - koľko minieme na takúto dekoráciu?

Cena loftovej steny závisí od typu skla (dostupné je tvrdené a vrstvené sklo), typu rámov (obľúbené sú oceľové rámy) a náročnosti projektu. Náklady na takúto stenu začínajú približne od 1 000 do 1 500 PLN za meter štvorcový, ale môžu sa zvýšiť na 3 000 PLN/m² alebo viac s pokročilejšími riešeniami a kvalitnejšími materiálmi.

Loftová stena a vybavenie loft – čo sa hodí ku kovovej a sklenenej stene?

Kov a sklo sú prírodné materiály, ktoré zdôrazňujú surový charakter loftu. Obzvlášť zaujímavo bude vyzerať sklenená deliaca stena so stĺpikmi. Loftový štýl však nie je len o loftových presklených stenách, ale aj o primeranom zariadení. Loftový nábytok bude v tejto veci určite fungovať - ​​loftová stena s dreveným a kovovým nábytkom je dokonalou kvintesenciou loftového štýlu.

Loft dvere a loft stena - bude zasklenie fungovať v takomto usporiadaní? Nezvyčajná úprava loftových priestorov

Loft štýl v interiéroch – ako vyzerá priestor v štýle loft? Interiér v industriálnom štýle

Priemyselné aranžmány, ktoré si získali obľubu najmä vo veľkých mestách, sa často nachádzajú v priemyselných budovách prerobených na obytné priestory. Vysoké stropy, otvorené pôdorysy a suroviny ako tehla a betón sú kľúčovými prvkami týchto usporiadaní. Moderná sklenená stena sa tu bude hodiť.

Zavedenie sklenených deliacich stien do takéhoto prostredia dodáva moderný šmrnc pri zachovaní industriálneho charakteru. Sklo môže byť priehľadné, matné alebo so vzormi, čo umožňuje prispôsobiť ho individuálnym potrebám a estetickým preferenciám obyvateľov. Industriálnemu interiéru a loftovému bytu výrazne prospeje prvok, akým je sklenená loftová deliaca stena.

Moderný štýl interiéru bytu bude zdôraznený nielen použitím presklených stien, ale aj zavedením vhodného vybavenia - sivé sedačky alebo rohové sedačky, loftové okná, priemyselné komody a podkrovné stoly.

Sklenené steny a škandinávsky štýl – pôjde to aj tu?

Sú sklenené loftové steny iba nápadom na usporiadanie interiéru v industriálnom štýle? Loftová sklenená stena dobre poslúži aj v iných interiéroch, ktoré sú zamerané na modernosť, priestrannosť a minimalizmus. Loftová presklená stena teda zapadne do škandinávskeho štýlu, ale namiesto kovovej a sklenenej steny je lepšie zaviesť steny s drevenými stĺpikmi. Loftová sklenená stena bude vyzerať dobre v glamour, moderných a minimalistických priestoroch.

Loft štýl v interiéroch – ako vyzerá priestor v štýle loft? Interiér v industriálnom štýle

Surové materiály a prvky industriálneho štýlu – bude tu fungovať kovová a sklenená stena loftu?

Jednou z hlavných výhod sklenených deliacich stien je ich schopnosť prepúšťať svetlo. V tradičných deliacich stenách môže byť problémom obmedzenie prístupu prirodzeného svetla, vďaka čomu sú miestnosti tmavšie a menej priateľské. Ak sa rozhodneme pre inštaláciu sklenených stien, tento problém odpadá. Svetlo voľne preniká do celého priestoru, vďaka čomu sú aj tie najmenšie byty svetlé a priestranné. Toto je obzvlášť dôležité v mestských loftoch, kde môže byť prirodzené svetlo obmedzené susednými budovami.

Podkrovná deliaca stena je šikovným riešením, ktoré umožňuje opticky otvoriť a presvetliť priestor. Presklená konštrukcia loftu poskytuje funkčné členenie, ktoré je však opticky len ťažko badateľné. Industriálny interiér štúdiových apartmánov, ktoré sú takto rozdelené, je obzvlášť dobrý nápad na usporiadanie.

Funkčnosť kancelárie a priemyselné sklenené steny - minimalistické štýly ideálne pre kancelárie, byty a domy

Okrem toho môžu mať presklené deliace steny dekoratívnu funkciu. V závislosti od výberu skla a rámov môžete dosiahnuť rôzne štylistické efekty. Kovové rámy, často v čiernej farbe, dodajú interiéru industriálny charakter, drevené rámy zase dokážu priestor zútulniť. Je možné použiť aj farebné sklá, ktoré dodajú interiéru ďalšie farebné akcenty a spestrí aranžmán.

Vytvorenie presklenej steny preto nemusí byť nudné a loftová stena môže byť výnimočne umelecky spracovaná. Deliaca stena môže byť použitá aj v iných usporiadaniach.

Budú praktické priestorové zóny s presklenými stenami vhodné do kancelárií? Zachová sa funkčnosť kancelárie, ak sa zavedú kovové a sklenené steny? Určite! Kancelárie s presklenou deliacou stenou poskytujú voľný prístup svetla, možnosť neustáleho dohľadu nad zamestnancami, ako aj funkčné rozdelenie priestoru.

Loftové inšpirácie – aké estetické a praktické sú loftové sklenené steny? Podkrovná sklenená stena

Dôležitá je aj akustická stránka. Hluk dokážu účinne potlačiť presklené deliace steny, najmä tie z hrubšieho skla alebo s dodatočnými izolačnými vrstvami. To je dôležité v prípade loftových bytov, kde môže otvorený priestor spôsobovať akustické problémy. Vďaka skleneným deliacim stenám môžete určiť pokojné zóny, ktoré podporia relaxáciu a koncentráciu, bez toho, aby bolo potrebné priestor úplne uzavrieť.

Moderné loftovo-priemyselné steny sú teda nielen estetickým, ale aj praktickým spôsobom, ako navodiť industriálnu atmosféru a funkčne zariadiť priestor. Moderná sklenená stena dobre poslúži v rôznych miestnostiach.

Späť