Zelená a čierna v industriálnej kúpeľni

24.10.2024

Industriálna kúpeľňa je jedinečný štýl, ktorý odkazuje na surový, mestský charakter. Vyznačuje sa použitím surovín ako kov, betón či tehla, ktoré mu dodávajú jedinečný charakter. To však neznamená, že industriálna kúpeľňa musí byť bez farieb. Naopak, farba je kľúčovým prvkom tohto štýlu a kombinácia zelenej a čiernej dokáže vytvoriť mimoriadne pôsobivý efekt.

V industriálnej kúpeľni zelené aranžmány oživia interiér a urobia ho ešte zaujímavejším. Loftová kúpeľňa v industriálnom štýle je hitom posledných sezón a doplnenie zelenej farby ešte umocní jedinečný dojem z miestnosti. Ako zariadiť zeleň v industriálnej kúpeľni? Ako presne vyzerá usporiadanie zelenej loft kúpeľne? Na čo si dať pozor pri takomto plánovaní? Na tieto otázky odpovieme v článku nižšie.

Zelená a čierna v industriálnej kúpeľni


V tomto článku:

1. Zeleň v industriálnej kúpeľni

2. Čierna v industriálnej kúpeľni

3. Kombinácia čiernej a zelenej v podkrovnej kúpeľni v industriálnom štýle

4. Malá, elegantná kúpeľňa s čiernymi doplnkami a zelenými akcentmi

5. Loftová kúpeľňa v industriálnom štýle



Zeleň v industriálnej kúpeľni

Zelená je farba prírody, ktorá vnáša do interiéru jemnosť a sviežosť. V industriálnej kúpeľni sa dá zeleň využiť rôznymi spôsobmi. Po prvé, rastliny v črepníkoch sú skvelým spôsobom, ako pridať zeleň do priestoru. Kúpeľni dodajú nielen charakteristickú klímu, ale aj zlepšia kvalitu vzduchu. Rastliny ako fikusy, orchidey a sansevierias dokonale ladia so surovinami používanými v industriálnej kúpeľni.

Okrem rastlín môžete použiť zeleň na stenách alebo ako dekoračné prvky. Vymaľovať jednu zo stien na zeleno alebo použiť zelené dlaždice je nápadom na vytvorenie zaujímavého farebného akcentu. Ak sa rozhodnete pre farby, určite voľte interiérové ​​farby odolné voči vlhkosti a ľahko čistiteľné. Môžete použiť fľaškovozelenú alebo o niečo svetlejšie farby, no v tomto aranžmáne sa najlepšie osvedčia tmavšie farby. Industriálny štýl kúpeľne dokonale zvýraznia fľaškovozelené a čierne doplnky.

Zelené obklady do kúpeľne sú tiež dobrý nápad. Odtieň fľaškovozelenej tu bude fungovať skvele. Ak sa chcete rozhodnúť pre nezvyčajnejšie riešenia, určite si pozrite obklady stien, najmä vodotesné stenové panely SPC. Takéto panely dostanete v zaujímavých farbách alebo v tlmenejších farbách.

K zariadeniu zelenej kúpeľne s čiernymi akcentmi patria aj vhodné doplnky. Prvky industriálneho štýlu sa vyznačujú prísnosťou a jednoduchosťou, takže príslušenstvo by malo mať podobný tón. Zelené uteráky, koberčeky a koše na bielizeň sú doplnkovými prvkami, ktoré môžu dodať kúpeľni farbu a zároveň dobre zapadnú do industriálnej kúpeľne.

Zeleň v industriálnej kúpeľni

Čierna v industriálnej kúpeľni

Čierna je farba, ktorá dokonale ladí so surovinami používanými v industriálnej kúpeľni, ako je kov alebo betón. Táto farba dodáva kúpeľni výnimočnú eleganciu a modernosť. Treba ju však používať opatrne, aby ste sa vyhli pocitu preťaženia priestorom – najmä v malých kúpeľniach.

Jedným z najbežnejších miest, kde sa čierna používa v industriálnej kúpeľni, sú doplnky a príslušenstvo, ako sú vodovodné batérie, držiaky na uteráky, háčiky a police. Čierne prvky prinášajú kontrast do interiéru a zdôrazňujú závažnosť štýlu. Čierna navyše dokonale harmonizuje s inými farbami, čo vám umožňuje vytvárať zaujímavé kompozície. Čierna v kombinácii so zelenou vytvoria industriálny štýl kúpeľne a zároveň potešia eleganciou a zaujímavým dekorom.

V industriálnej kúpeľni využijete aj čierne dlaždice alebo prvky zariadenia ako umývadlá či vane. Čierna v kombinácii s betónom alebo drevom dokáže vytvoriť mimoriadne pôsobivý efekt. Musíte však pamätať na to, aby ste to s množstvom čiernej nepreháňali, aby nedominovali priestoru. Veľká čierna loft kúpeľňa je zaujímavým riešením, ale v menších miestnostiach dôrazne odporúčame vyhnúť sa prebytočnej čiernej.

Čierna v industriálnej kúpeľni

Kombinácia čiernej a zelenej v podkrovnej kúpeľni v industriálnom štýle

Kombinácia zelenej a čiernej v industriálnej kúpeľni dokáže vytvoriť mimoriadne pôsobivý efekt. Zelené rastliny v čiernych kvetináčoch alebo pri čiernej stene vytvárajú kontrast, ktorý priťahuje pozornosť. Zeleň navyše dodáva priestoru sviežosť a príjemnú atmosféru, ktorá vyvažuje náročnosť industriálneho štýlu.

Čierne doplnky, ako sú vodovodné batérie a kľučky, zdôrazňujú závažnosť štýlu a zároveň dodávajú kúpeľni eleganciu. Kombinácia zelenej a pútavej čiernej môže byť odrazom prírody aj v mestskom prostredí, čo dodáva industriálnej kúpeľni jedinečný charakter.

Odtieň fľaškovozelenej na stenách a čiernych doplnkoch je unikátna kombinácia, ktorá sa bude dobre vynímať vo veľkých alebo stredne veľkých kúpeľniach. Tmavé farby však dokážu zahltiť menšie priestory.

Kombinácia čiernej a zelenej v podkrovnej kúpeľni v industriálnom štýle

Malá, elegantná kúpeľňa s čiernymi doplnkami a zelenými akcentmi

Malé miestnosti nevyzerajú dobre s tmavými farbami – tmavé farby miestnosť opticky zmenšujú a malú podkrovnú kúpeľňu ešte zmenšujú a robia neupratanú. Štýl loft je minimalistický a funkčný, preto sa zameriava na priestranné interiéry, takže v menších miestnostiach je lepšie použiť na steny a podlahy svetlú povrchovú úpravu so zelenými akcentmi a čiernymi doplnkami.

V takom malom priestore je lepšie použiť živé kvety do kúpeľne v čiernych črepníkoch alebo doplnkoch v týchto farbách. Skvele budú vyzerať aj čierne kúpeľne so svetlým mramorom.

Aká povrchová úprava stien a podlahy bude najlepšia? Stojí za to vybrať biele dlaždice. Dobre budú vyzerať aj dlaždice s mramorovým vzorom. Môžete si vybrať aj sivobielu a veľmi svetlosivú farbu.

Malá, elegantná kúpeľňa s čiernymi doplnkami a zelenými akcentmi

Loftová kúpeľňa v industriálnom štýle

Zelená a čierna sú ideálne farby na použitie v industriálnej kúpeľni. Zelené rastliny, steny natreté zelenou farbou a dekoratívne prvky v tejto farbe dodávajú priestoru sviežosť a charakteristickú atmosféru. Čierna zas dodáva eleganciu a kontrast, pričom zdôrazňuje prísnosť industriálneho štýlu.

Spojenie týchto dvoch farieb dokáže vytvoriť zaujímavý efekt, ktorý upúta pozornosť a dodá kúpeľni jedinečný charakter. Kľúčom je umiernenosť a rozvaha, aby ste sa vyhli pocitu preťaženia priestorom. Loftová kúpeľňa sa tak môže stať nielen funkčným miestom, ale aj miestom plným charakteru a štýlu.

Späť