Dvojfarebný kuchynský nábytok

05.01.2023

Moderné kuchynské aranžmány sú založené na funkčnosti a pohodlnosti používania, ale aj na vysokej úrovni estetiky. Módne kuchynské aranžmány sa zameriavajú nielen na elegantné formy a príjemné farby, ale aj na také riešenia, ktoré dokážu prekvapiť a vďaka čomu kuchynský nábytok zostane v pamäti ľudí, ktorí kuchyňu navštevujú na dlhú dobu. Preto sú také spôsoby usporiadania, ktoré prinášajú z interiéru niečo neobvyklé, mimoriadne obľúbené.

Medzi prekvapivými riešeniami usporiadania je veľmi obľúbený dvojfarebný kuchynský nábytok. Dvojfarebná kuchyňa kombinuje výrazné farby tak, že zostanú v pamäti na dlhú dobu. V dvojfarebných kuchynských aranžmánoch môžete kombinovať ako výrazné farby, tak aj tlmenejšie odtiene.

Pozrite sa, ktoré ponuky budú najzaujímavejšie!

 

Kuchynské linky - Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Je dvojfarebný kuchynský nábytok atraktívny?

2. Ktoré kuchyne sú najlepšie pre dvojfarebný kuchynský nábytok?

3. Ako dobre zariadiť dvojfarebnú kuchyňu?

4. Aké farebné kombinácie sú najatraktívnejšie?



 

Je dvojfarebný kuchynský nábytok atraktívny?

Dvojfarebný kuchynský nábytok je odvážnym krokom v zariaďovaní kuchýň, no čoraz častejšie prichádzajú aj kuchynské izby s týmto unikátnym riešením. Vhodným výberom farieb možno výrazne zmeniť proporcie interiéru, dvojfarebné kuchyne sa využívajú tam, kde je napríklad potrebné opticky zväčšiť priestor alebo zamerať pozornosť pozorovateľa na konkrétny bod.

Dvojfarebný nábytok rozhodne oživí aranžmán a podčiarkne jedinečný charakter interiéru. Aranžmán v dvoch farbách môže byť veľmi tlmený alebo extrémne odvážny - je to len na vás.

Trh venuje osobitnú pozornosť trendom a rýchlo sa meniacej móde. Z tohto dôvodu v našom obchode ľahko nájdete zostavy kuchynského nábytku, v ktorých sa budú kombinovať dve farby.

 

Dvojfarebný kuchynský nábytok

 

Ktoré kuchyne sú najlepšie pre dvojfarebný kuchynský nábytok?

Kuchynský nábytok v dvoch farbách je v niektorých prípadoch dokonalý. Niektorým architektonickým riešeniam v kuchyni výrazne prospeje zavedenie dvojfarebného kuchynského nábytku. Určite to budú malé kuchyne a kuchyne úzke, ale dlhé.

Dvojfarebný kuchynský nábytok pre malé kuchyne - zaujímavý interiér pre každého

Atraktívna dvojfarebná kuchyňa je zaujímavým spôsobom usporiadania malých kuchynských priestorov. V týchto prípadoch by dvojfarebné kuchyne mali mať horné kuchynské skrinky vo svetlejšom odtieni ako spodné skrinky. Svetlý vrch presvetlí interiér, vďaka čomu miestnosť opticky zväčší. Tmavý spodok zas bude pôsobiť atraktívne a zdôrazní moderný charakter aranžmánu.

Je dobré, ak sú horné skrinky upravené vo vysokom lesku. V takýchto kombináciách kombinácia bielej a čiernej často dáva úžasný efekt. Tmavé farby a biele predné diely sú elegantnou a nadčasovou kombináciou.

Dvojfarebný kuchynský nábytok pre dlhé, ale úzke kuchyne

V dlhej, no extrémne úzkej kuchyni môže byť zaujímavým riešením vloženie dvojfarebného nábytku. Správna kombinácia a umiestnenie farieb umožní pozorovateľovi zamerať sa na menej bodov, vďaka čomu je aranžmán kompaktnejší a elegantnejší. V takýchto kombináciách sa často používajú tmavšie vysoké skrinky vpravo a vľavo a svetlejšie čelá v strede. Takéto aranžmány prospejú najmä vtedy, keď použijete drevené čelá.

Môžete sa tiež rozhodnúť pre výrazné farby, napríklad skrinky v zelenej farbe. Súpravy dvojfarebného kuchynského nábytku pri kombinovaní farieb pomôžu zaujímavo vyplniť celý priestor.

 

Ako dobre zariadiť dvojfarebnú kuchyňu?

Kuchyňa je nepochybne srdcom domova a tento priestor by ste nemali zariaďovať bez rozmyslu. Práve naopak – k aranžmánu by ste mali pristupovať opatrne a dobre si premyslieť, aké prvky doň zakomponovať. Kuchynský nábytok zohráva obrovskú úlohu v usporiadaní a dvojfarebný kuchynský nábytok bude výrazným akcentom.

Pozrite sa, na čo nezabudnúť pri zariaďovaní dvojfarebnej kuchyne, aby kombinácia dlho potešila každého.

Pri zariaďovaní dvojfarebnej kuchyne dbajte na to, aby spôsob kombinovania farieb lahodil oku. Rozhodne sa vyhnite príliš kontrastným kombináciám dvoch výrazných farieb. Väčšina farieb, aj tých veľmi výrazných, sa perfektne kombinuje s bielou, čiernou a sivou, preto budú takéto kombinácie najbezpečnejšie. Zaujímavou kombináciou bude aj použitie farby, bielej, čiernej alebo šedej a drevených predných dielov.

Príjemná farba a vzor prírodného dreva sa bude skvele hodiť aj v modernom štýle a lídrom je škandinávsky, klasický, vintage a retro štýl. Kombinácia dreva a farby v kuchyni vám umožní vytvárať útulné, teplé a príjemné aranžmány, ktoré určite potešia každého.

Dôležité sú nielen kuchynské čelá, ale rovnako dôležitá je aj pracovná doska v kuchynskom nábytku. Dobre zvolená pracovná doska zdôrazní krásu aranžmánu. Tu sa oplatí použiť drevo, či už prírodné, alebo len vzor a farbu dyhy na doske. Drevo každý aranžmán zútulní.

 

Dvojfarebný kuchynský nábytok - merkury market

 

Aké farebné kombinácie sú najatraktívnejšie?

Dvojfarebná kuchyňa je jedinečným usporiadaním. Odvážne kombinácie však treba dobre premyslieť a interiér by mal lahodiť oku. Pozrite sa, aké farby sa oplatí zaviesť do kuchyne, aby v interiéri vládla úžasná atmosféra.

Čierna a drevo v kuchyni - kuchynský nábytok v dvoch farbách

Moderná miestnosť by mala byť usporiadaná pomocou čiernej a farieb prírodného dreva. Spodnému nábytku v takýchto aranžmánoch dominuje čierna, v horných kuchynských skrinkách sa objavujú drevené čelá. Príslušenstvo by malo byť čierne alebo by malo byť vyrobené z prírodného dreva.

V takýchto kombináciách môže byť atmosféra dosť ponurá, aranžmán bude tiež tmavý, preto sa oplatí postarať sa o správne osvetlenie, a to horného, ​​hlavného aj doplnkového nad pracovnou doskou. Svetlo by malo mať teplú farbu, potom osobitým spôsobom zdôrazní útulnosť interiéru.

Klasické a elegantné - biela a čierna v kuchyni

Kuchynský nábytok môže využívať výrazné kontrasty, no farby by mali byť k sebe dokonale zladené. Príkladom elegantnej, ale aj atraktívnej kuchyne v kontrastnej kombinácii bude miestnosť, kde v kuchynskom nábytku kraľuje biela a čierna. takáto kuchyňa bude dokonalá najmä v glamour a minimalistických štýloch. V takýchto miestnostiach stojí za to postarať sa o krásne dekorácie a vhodnú úpravu podlahy a stien.

Biela a čierna v interiéroch vytvoria výrazný kontrast. Táto kombinácia je však natoľko univerzálna a nadčasová, že jej použitie by nemalo byť príliš náročné ani v kuchyniach navrhnutých začiatočníkmi.

Výrazná farba a tlmená farba - kuchyne v bielej, šedej alebo čiernej farbe

Biela, šedá a čierna sú farby, ktoré dokonale ladia aj s veľmi výraznou farbou. Extrémne svetlé návrhy - žltá, zelená, červená - budú v kombinácii s týmito tromi tlmenými farbami vyzerať naozaj nádherne. Menšie interiéry by sa mali zamerať na bielu a svetlé odtiene sivej, väčšie môžu použiť čiernu a tmavosivú. Takáto úprava je odvážna, ale vďaka dodatočnej, tlmenejšej farbe sa celkom ľahko aplikuje. Ak je kuchyňa prepojená s obývačkou, oplatí sa v obývačke zopakovať svetlú farbu, pridať napríklad textil v rovnakej farbe.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Kuchynské skrinky bez úchytiek


Ako oddeliť kuchyňu od obývacej izby?


Aká skrinka pod drez?

Späť