Malá hosťovská izba - ako ju zariadiť? Navrhujeme, čo by malo byť v hosťovskej izbe

23.07.2022

Móda zariaďovania hosťovskej izby je čoraz rozšírenejšia. Väčšina moderných domov má jednu ďalšiu izbu pre hostí. Vybavená pohodlnou posteľou alebo rozkladacou pohovkou, konferenčným stolíkom, útulným kreslom a funkčným nábytkom – stáva sa súkromným priestorom pre každého, kto zostane vo vašej domácnosti dlhšie.

Naši klienti sa čoraz častejšie pýtajú, ako zariadiť hosťovskú izbu, akú sedačku alebo rohovú sedačku s funkciou na spanie si vybrať, aby zabezpečili pohodlie a súkromie hostí. Aký nábytok by mal byť použitý na zariadenie hosťovskej izby? Má jej dekor ladiť s celým bytom?

Využite rady a vytvorte aranžmán, v ktorom sa vaši hostia budú cítiť ako doma. Vyberte si pohodlie a komfort pre návštevníkov.

 

Postele- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Hosťovská zóna – hosťovská izba

2. Hosťovská izba - neoddeliteľná súčasť bytu

3. Izba s ohľadom na hostí

4. Ako zariadiť malú hosťovskú izbu?

5. Hosťovskú izbu zariaďujeme štýlovo a prakticky

6. Ako prakticky zariadiť hosťovskú izbu?

7. Ako zariadiť hosťovskú izbu s nábytokom

8. Obývacia izba, kráľovstvo pohodlia



 

Hosťovská zóna – hosťovská izba

Návšteva dlho nevidených priateľov alebo návšteva milovanej osoby by nikdy nemali byť trápnym prekvapením. Ak sa postaráte o to, aby váš domov mal dobre vybavenú izbu pre hostí, každá návšteva bude radosťou a skutočným potešením.

Prečo sa oplatí nájsť izbu pre hostí doma?

Každý, kto sa chystá na pár dní navštíviť rodinu či priateľov, dobre vie, aké je fajn, keď ho tam čaká samostatná izba. Samozrejme, často sa stáva, že prišelci spia na gauči v obývačke alebo obsadia spálne hostiteľov, ale o to nejde. Každý by mal mať svoje pohodlné miesto na odpočinok a zónu súkromia, kde by sa mohol prezliecť, oddýchnuť si a byť na chvíľu sám. Aj celkom malá hosťovská izba poskytne vašim hosťom dostatočné pohodlie a súkromie. Je tiež lepšie zorganizovať takýto priestor, najmä ak ľudia, ktorí tu prenocujú, ostanú niekoľko dní.

V prípade, že práve staviate dom, naplánujte si tento priestor hneď. Najlepšie ďaleko od kuchyne alebo obývačky, na mieste, ktoré zabezpečí pokoj a pohodu. Ku ktorému nedosiahne krik detí a zvuky ostatných členov domácnosti.

Aj do malého bytu v paneláku zmestíte hosťovskú izbu, pokiaľ si dobre naplánujete celý priestor.

Ako zariadiť malú miestnosť? Čo v nej nesmie chýbať? Tu sú overené tipy!

 

Postele- Merkury Market

 

Hosťovská izba - neoddeliteľná súčasť bytu

Hoci je hosťovská izba miestom usporiadaným s ohľadom na hostí a ich potreby, jej štýl by mal odkazovať na ten, ktorý sa používa vo zvyšku domu alebo bytu. Usporiadanie všetkých domácich izieb, udržiavané v rovnakom štýle, prispieva k príjemnejšiemu prijatiu vašej enklávy.

 

Izba s ohľadom na hostí

Namiesto energického interiéru pripravte skôr tlmený priestor, ktorý umožní každému z vašich hostí v pokoji odpočívať. Vzdajte sa krikľavých farieb, intenzívnych geometrických vzorov, nadmerného množstva ozdôb a vychytávok. Namiesto toho použite pastelové odtiene, ako je biela, béžová alebo sivá – tie budú perfektné v hlavnej úlohe a vnesú do miestnosti pokoj a harmóniu.

Svetlé farby sa dajú použiť v akomkoľvek štýle – hodia sa ku všetkému. V doplnkoch použite intenzívnejšie farby. Pri výbere farebnej schémy je najdôležitejšia vyváženosť a rovnováha. Nebojte sa ani textúr na stenách. Najlepším spôsobom, ako jemne okoreniť steny a zároveň zostať pri elegantnom dizajne interiéru, budú tapety.

 

Ako zariadiť malú hosťovskú izbu?

Len miesto na spanie, pohodlná posteľ či rozkladacia pohovka nestačí. Ako zariadiť hosťovskú izbu? V prvom rade nesmie byť kompletná bez skrine, nočnej či stojacej lampy či nočného stolíka.

Ak je miesta dosť, umiestnite do miestnosti aj kreslo, malý stolík so stoličkami a pár políc. V tejto veci môžete nasledovať príklad hotelových interiérov.

Ako zútulniť hosťovskú izbu?

Aranžmány musia zahŕňať mäkké textílie - dokonale zladené závesy, útulné a pohodlné vankúše a prikrývky alebo deky. Oplatí sa pridať aj koberec a pár rastlín. Nezabudnite na správne osvetlenie. Ako v strede, tak aj vedľa postele alebo v oblasti rozkladacej pohovky.

Postarajte sa o detaily, aby interiér pôsobil ucelene a vaši hostia sa cítili ako doma. Použite detaily, obrazy alebo svietniky. Umiestnite na stenu hodiny, zrkadlo a rámy s grafikou, vďaka ktorým nebudú steny pôsobiť prázdne.

Ako zariadiť hosťovskú izbu, ktorá je naozaj veľmi malá?

Na pomoc vám príde multifunkčný nábytok, obývacie steny alebo kompaktné zostavy. Popremýšľajte o použití stolíka s dodatočným úložným priestorom skrytým pod stolovou doskou alebo postele s veľkým úložným priestorom na posteľnú bielizeň.

 

Nábytok do spálne- Merkury Market

 

Hosťovskú izbu zariaďujeme štýlovo a prakticky

Pravidlá už poznáte. Teraz potrebujete len nápady, ako zariadiť hosťovskú izbu. Aranžmány v minimalistickom, škandinávskom, boho či industriálnom štýle sú dokonalou inšpiráciou pre vytvorenie zóny pre návštevníkov, ladiacej s celkovým dizajnom interiéru domu či bytu.

 

Ako prakticky zariadiť hosťovskú izbu?

Chcete si vytvoriť elegantnú a útulnú hosťovskú izbu?

Skvelou voľbou budú aranžmány udržiavané v minimalistickom štýle. Ako vytvoriť takýto interiér? Maľujte steny bielou farbou. Ak chcete dodať miestnosti o niečo elegantnejší vzhľad, predtým nalepte na stenu štukatériu.

Do miestnosti umiestnite sivú, dvojitú pohovku, drevené nočné stolíky, svetlú lampu a stredne veľkú zelenú rastlinu. Pridajte komodu a drevenú stoličku. Zaveste nad pohovku dva minimalistické obrazy alebo motivačné citáty v čiernych rámoch. Do okien zaveste vzdušné závesy. Na pohovku pridajte pruhovanú prikrývku a niekoľko vankúšov navyše.

 

Ako zariadiť hosťovskú izbu s nábytokom

Škandinávsky štýl je založený na prírodných textúrach. Využite ich pri vytváraní hosťovskej izby a vyplňte ju drevenými prvkami. Vsaďte na interiér v pestrých farbách. Obložte jednu zo stien dreveným obkladom alebo tapetou s potlačou stromov. Postavte k nej jednoduchú manželskú posteľ. Prikryte ju bielou bielizňou, vankúšmi rovnakej farby a prikrývkou.

Umiestnite drevené nočné stolíky vedľa postele. Do vybraného rohu vložte drevenú skriňu, čalúnené kreslo a okrúhly stolík. Na steny určite zaveste zrkadlá, ktoré lepšie rozložia svetlo v miestnosti.

Škandinávci sú povestní svojimi dômyselnými riešeniami. Využite to a zariaďte si malú hosťovskú izbu. Inšpirácie zo severských krajín a patenty na multifunkčný nábytok, sú dokonalé, keď nemáte v interiéri veľa miesta.

 

Nábytok do spálne- Merkury Market

 

Obývacia izba, kráľovstvo pohodlia

Snívate o obývačke v štýle boho?

Pripravte si malú hosťovskú izbu v rovnakom štýle. Tieto úpravy sú spojené s oddychom a dovolenkou v trópoch. Návštevníci u vás doma si v ňom určite oddýchnu. Čo nesmie chýbať? Na posteľ alebo pohovku položte tkané vankúše a prikrývku. Do interiéru vložte aj svetlo, bambusový nábytok a stojacu lampu. Ak máte dostatok miesta, umiestnite pohodlnú hojdačku.

 


 

Inšpirujte sa!

 

5 pravidiel, ktoré treba mať na pamäti pri manipulácii s koženými sedačkami


MONTÁŽ KORKOVÉHO OBKLADU


Obývacia izba a spálňa v jednom - ako si vybrať perfektnú rozkladaciu pohovku?

Späť