Spálňa s bielym nábytkom - nápad na svetlú spálňu

06.01.2023

Spálňa v bielych farbách je vždy spojená s eleganciou a sviežosťou. Ak máte radi bielu, nič vám nestojí v ceste zariadiť si spálňu v miestnosti v tejto farbe. Nemusíte sa báť, že takáto úprava bude prísna a nemocničná. Aj biela spálňa môže byť nielen štýlová, ale aj útulná.

Biele spálne sú skvelým nápadom pre malé miestnosti bez ohľadu na ich účel. Svetlé farby priestor opticky zväčšia, preto sú ideálnym riešením do obmedzeného priestoru. Moderná biela spálňa v škandinávskom štýle alebo minimalistickom glamour štýle bude navyše pôsobiť veľmi elegantne a upravene. Bude tiež dobrou voľbou pre klasické a Provence aranžmány.

Ako zariadiť spálňu s bielym nábytkom? Aké farby a doplnky sa budú hodiť do takto usporiadaného interiéru spálne? Poradíme!

 

Šatníkové skrine so závesnými dverami

 


V tomto článku:

1. Spálňa v bielej farbe - je to dobrý nápad?

2. Biely nábytok v spálni - nadčasová biela spálňa

3. Akú farbu steny zvoliť pre spálňu s bielym nábytkom

4. Akú podlahu zvoliť, aby ladila s bielou spálňou?

5. Záclony a koberce v spálni s bielym nábytkom



 

Spálňa v bielej farbe - je to dobrý nápad?

V prípade ak je biela farba pre vás top, môžete ju použiť aj vo výzdobe vašej spálne. Spálňa s bielym nábytkom je elegantná, úhľadná a nadčasová. Hodí sa do rôznych aranžmánov a bude odolná voči meniacim sa módnym trendom v interiérovom dizajne. V tomto prípade svetlé farby sú dokonalým riešením v spálni, pretože poskytujú pokoj a nerušia chvíle oddychu.

Stojí za to stráviť chvíľu pri usporiadaní tohto interiéru a premýšľať o tom, aký nábytok si vybrať, pretože vám umožní získať uspokojivý efekt na dlhú dobu. Môžete sa rozhodnúť nielen pre biely nábytok, ale pre úplnú dominanciu bielej, teda takzvaný celkový vzhľad. Biela spálňa sa dá využiť v rôznych aranžmánoch.

Biely kus nábytku a svetlé drevo, prípadne biely nábytok a biela podlaha sa budú skvele hodiť k škandinávskemu štýlu alebo v modernej a minimalistickej verzii. V bielej spálni môžete v doplnkoch použiť aj iné farby, ktoré aranžmán o niečo preteplia a zjemnia jeho strohý charakter. Môžete sa tiež postarať o použitie materiálov s rôznymi textúrami. Takúto miestnosť obohatia aj tapety rôznych textúr alebo hrubé vankúše a prehozy dodávajúce priestorový efekt.

Usporiadanie bielej spálne vám určite umožní dosiahnuť jedinečný efekt, originálny charakter a vytvoriť mimoriadnu atmosféru interiéru. Je dôležité vedieť, že spálňa nie je len miestom na spanie, ale aj na oddych, čítanie kníh, miesto, kde sa môžete viac venovať sebe a upokojiť sa.

 

Spálňa s bielym nábytkom - nápad na svetlú spálňu

 

Biely nábytok v spálni - nadčasová biela spálňa

Na usporiadanie spálne je potrebné sa zamerať predovšetkým na okolie postele. Biela posteľ a veľká posuvná alebo výklopná skriňa sú veľmi funkčné kusy nábytku. Môže to byť nábytok vyrobený z bieleho dreva. Posteľ môže byť čalúnená bielou poťahovou látkou alebo aj kožou. Celok doplní biela komoda, biele nočné stolíky. Pokiaľ ide o priestor, je možné použiť tu aj toaletný stolík. Biela spálňa v aranžmáne je v poslednej dobe módnym riešením. Spálňu sa oplatí vybaviť týmto spôsobom.

Moderný štýl spálne s bielym nábytkom

Biely dizajn spálne je vždy skvelá farba na vytvorenie moderného aranžmánu. prečo? Tento štýl sa vyznačuje jednoduchosťou a transparentnosťou. Biela tu bude veľmi dobre fungovať ako základná farba. Okrem bielej je vhodné použiť aj iné farby ako jemnú mätovú, pastelové farby modrej, zelenej, ružovej, ale aj čiernej, hnedej, béžovej, sivej.

Biela spálňa v modernom štýle môže byť vybavená jednoduchým bielym nábytkom. Fungovať budú ich geometrické formy, ktoré by mali byť bez zbytočných ozdôb. Takýto interiér by mal byť ideálnym miestom pre jednoduchý nábytok bez úchytiek.

Spálňa v provensálskom štýle s bielym nábytkom

Ak snívate o bielej spálni zariadenej v rustikálnom, retro alebo provensálskom štýle, je to úplne správne! Nič nestojí v ceste! Biela je tu skvelá voľba, keďže je to farba Provence. Bude dobré použiť bielu vo všetkých jej možných odtieňoch. provensálsky, ale aj škandinávsky štýl bude vyzerať dobre v kombinácii s modrou, levanduľou, béžovou či olivovou.

Provensálsky interiér tiež miluje fialovú. Biely nábytok tu môže mať jemné frézovanie. Skriňa alebo rám postele s matným povrchom a jemne zdobenými okrajmi určite každého zaujmú a predstavia vám Provensálsko. Posteľ v takejto bielej spálni môže byť pokrytá posteľnou bielizňou zdobenou diskrétnym volánom alebo ozdobnou výšivkou. Obliečky na vankúše môžu mať aj kvetinové motívy.

Spálňa v štýle Glamour s bielym nábytkom

Biely interiér spálne tiež ľahko zapadne do glamour štýlu. Základom glamour štýlu je biely lesklý nábytok. Skvele sa tu uplatní skriňa alebo komoda, prípadne stolíky s bielou doskou na kovových nožičkách. Tu si môžete umiestniť aj toaletný stolík so zrkadlom. Ak chcete pridať zlaté alebo strieborné ozdoby, neváhajte. Takéto detaily dodajú celku luxusný charakter.

 

Akú farbu steny zvoliť pre spálňu s bielym nábytkom

Všetky farby budú ladiť s bielym nábytkom. Na stenách môžu byť jemne šedé, béžové, pastelové modré, hnedé. Biely nábytok je možné kombinovať aj s výraznými farbami, ktoré umožňujú získať zaujímavé kontrasty, ktoré obohatia bielu spálňu a dodajú jej charakter. Môže to byť čierna, červená, zelená, tmavo modrá. Biela sa krásne kombinuje so striebornými a zlatými akcentmi. Pri výbere farby na stenách sa musíte vždy riadiť štýlom interiéru, ktorý chcete dosiahnuť.

 

Spálňa s bielym nábytkom

 

Akú podlahu zvoliť, aby ladila s bielou spálňou?

Pri premýšľaní, akej farby by mala byť podlaha do spálne s bielym nábytkom, dbajte na súlad s farbami stien. Drevo je vždy najlepšou voľbou pre podlahy v bielej spálni. Je teplá nielen na dotyk, ale aj vizuálne, pretože do interiéru vnáša charakteristickú atmosféru, čím je útulnejší. Dosky položené na podlahe budú ladiť so všetkými farbami nábytku v interiéri.

 

Záclony a koberce v spálni s bielym nábytkom

Aké doplnky by mala mať spálňa? Biely štýl nábytku v tejto izbe krásne ladí s dobre prikrytou posteľou. Oplatí sa staviť na štýlové obliečky. Biela spálňa je interiér, ktorý môžete doplniť rôznymi farbami a textúrami koberčekov, diek, prikrývok, vankúšov.

V aranžmáne môžete použiť sýte farby, pretože biela dáva veľa možností. Nemali by ste zabudnúť, že zvolené farby je lepšie ladiť s bielou a tvoriť ucelený aranžmán. Biela spálňa je ideálnym miestom na hranie s doplnkami.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Aká skriňa do spálne: malej a veľkej? Inšpirácie


Ako zariadiť obývačku so skriňou


Aká skriňa do malej izby? 5 tipov a rád

Späť