Vianočné sviatky v klasickom štýle, teda tie najkrajšie aranžmány práve na Štedrý deň

21.11.2022

Priateľská, rodinná atmosféra, celkový pocit radosti, pokoja a bezpečia, ale aj šťastie a možnosť stretnúť sa s blízkymi – presne tak si každý predstavuje dokonalé Vianoce. Takéto ročné obdobie je len raz za rok, preto sa oplatí postarať sa o krásne izby a vhodné aranžmány, aby Vianoce naplno vstúpili do našich domov a bytov.

Vianoce sa dajú organizovať rôznymi spôsobmi. V posledných sezónach je populárny moderný prístup k zariaďovaniu vianočných interiérov. Radi by sme však predstavili interiéry, kde vládne útulná, teplá a rodinná klasika. Takéto aranžmány si určite môžete zamilovať!

 

Stoly a stolíky do obývačky - Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Ako by mali vyzerať Vianoce v klasickom štýle?

2. Čo by malo byť v interiéroch v klasickom štýle?

3. Na aké farby je najlepšie sa zamerať?

4. Aké dekorácie sa oplatí zaviesť do interiéru, aby zdôraznili klasický štýl?

5. Aké doplnky budú najlepšie na Vianoce v klasickom štýle?

6. Čo je dôležité pri vianočnom stole?



 

Ako by mali vyzerať Vianoce v klasickom štýle?

Vianoce v klasickom štýle znamenajú výber teplých, jedinečných a veľmi útulných aranžmánov. Vládne tu tradičný prístup k výzdobe oboch miestností a štedrovečerného stola. Krása tradičných vianočných ozdôb je očarujúca a svetlo sviečok prináša teplo do miestnosti.

Klasický štýl je dobrou voľbou pre Vianočné usporiadanie pre tých, ktorí hľadajú pokojné, tlmené a útulné Vianočné aranžmány.

Vianočné prvky v klasickom štýle

Izba s dekoráciami v klasickom štýle má krásne farby a vhodné dekorácie. Dôležitý bude samozrejme vianočný stromček a elegantne riešené ozdoby. O tú správnu atmosféru sa postará aj textil. Takéto Vianoce sú snom mnohých. Najzaujímavejšie je, že na zorganizovanie Vianoc v klasickom štýle v dome alebo byte netreba veľa.

 

Dekorácie- Merkury Market

 

Čo by malo byť v interiéroch v klasickom štýle?

V klasickom štýle je dôležitá elegancia a vkus, preto by prvky zavedené do dekorácie mali byť tlmené a estetické. Nie sú tu žiadne krikľavé farby ani veľmi výrazné formy. Oceňujú sa tradičné formy a motívy.

Vianočný stromček ako tradičná vianočná dekorácia

Na vianočné stromčeky by sa rozhodne nemalo zabudnúť. Dlhé roky tradičná ozdoba sa v skutočnosti stala najdôležitejším prvkom vianočnej výzdoby. V klasickej verzii je dobré, ak ide o živý stromček. Šťavnatá zelená a krásna vôňa ihličia zdôrazní tradičný štýl Vianoc.

Ozdoby vyberajte s mierou

V klasickom štýle na Vianoce sa oplatí zamerať na jednoduchosť a elegantnú striedmosť. Prebytok dekorácií môže spôsobiť v miestnosti chaos, ktorý naruší charakter klasických sviatkov. Doplnky si preto vyberajte starostlivo a snažte sa nedávať príliš veľa prvkov na jedno miesto.

V prípade potreby stiahnite štandardné dekorácie a nahraďte ich vianočnými prvkami počas Vianočného obdobia. Vďaka tomu nebude miestnosť pôsobiť tak neprehľadne a chaoticky.

Bez chaosu a gýču v aranžmánoch

V každom usporiadaní nebude možné vytvoriť Vianoce v klasickom štýle. Výnimočne moderné interiéry môže byť náročné zariadiť klasickými doplnkami. Výrazné štýly interiéru sa s klasickými doplnkami stanú gýčovými.

Dajte si teda pozor, aby ste klasickú vianočnú atmosféru nenatlačili tam, kde sa len tak nehodí. V miestnostiach zariadených v odvážnych štýloch je lepšie voliť slávnostné dekorácie, ktoré zdôraznia daný štýl a budú s ním ladiť.

 

Dekorácie- Merkury Market

 

Na aké farby je najlepšie sa zamerať?

Sviatky v klasickom štýle sú správne vybrané dekorácie v krásnych farbách. Vyberte si odtiene klasickej červenej. To určite vytvorí niečo jedinečné v interiéri. Klasický charakter podčiarknete aj použitím krémovej farby, odtieňov sivej a tradičnej univerzálnej bielej.

Ak sa vzdáte červenej, pretože sa vám táto farba zdá príliš odvážna a agresívna, oživte aranžmán odtieňmi zelenej. Zeleň je o niečo pokojnejšia a zatraktívňuje aj aranžmány.

Zavedenie zlatej a striebornej je tiež dobrý návrh – zlatá a strieborná sa perfektne kombinujú s bielou a krémovou farbou a vytvárajú jedinečný klasický štýl, ktorý bude vyzerať dobre v glamour izbách.

 

Dekorácie- Merkury Market

 

Aké dekorácie sa oplatí zaviesť do interiéru, aby zdôraznili klasický štýl?

Tradičný vianočný stromček nie je jedinou ozdobou, ktorá by sa v obývačke mala nachádzať. V klasickom štýle by sa mali objaviť aj ďalšie dekorácie. Určite stavte na tradície - tradičné výrobky a motívy. Najdôležitejšie je vyberať ozdoby tak, aby boli motívy opakovateľné a príliš sa od seba nelíšili – vďaka tomu nebude v dome chaos, budete cítiť útulnú, elegantnú atmosféru.

Klasické svetlo sviečok

Svet je ako stvorený na dekoráciu. Prírodné sviečky zo smotanového alebo bieleho vosku ozdobia nábytok a sviatočný stôl v obývačke nielen svojou jedinečnou podobou, ale rozžiaria aj celý dom teplou žiarou. Takýto motív sa oplatí zopakovať na viacerých miestach, umiestniť sviečky na stôl a napríklad aj na komodu.

Krásne, klasické vianočné ozdoby

Jedinečnú atmosféru vytvoríte umiestnením sviečok do vianočných ozdôb. Výzdoba zo živých ihličnatých konárov a šišiek bude pôsobiť v klasickom štýle. Trochu klasiky sa dá zaviesť aj umiestnením gulí do výzdoby.

 

Pohovky- Merkury Market

 

Aké doplnky budú najlepšie na Vianoce v klasickom štýle?

Vianočné ozdoby v popredí s vianočným stromčekom vytvoria v obývačke jedinečnú atmosféru klasiky, elegancie a útulnosti. Takto upravený dom bude skutočne jedinečným miestom na trávenie času s rodinou. Oplatí sa však postarať sa o doplnky, ktoré ešte viac zdôraznia charakter aranžmánu.

Klasickému aranžmánu určite prospeje, keď doň vložíte zaujímavý textil. Na stôl si určite dajte biely alebo krémový obrus. Menšie obrusy a obrúsky môžete dať na stoly a komody. Doplnkovým textilom budú určite hrejivé deky a pekné dekoračné vankúše.

 

Dekorácie- Merkury Market

 

Čo je dôležité pri vianočnom stole?

Vianoce v romantickej atmosfére klasiky sú časom stráveným s blízkymi pri sviatočnom stole. Preto bude mimoriadne dôležité, aby bol stôl pekne vyzdobený.

Biely obrus, sviečky a ozdoby sú určite základom pre dekorácie na sviatočnom stole v klasickom štýle. Je dobré ich umiestniť na stôl tak, aby vytvorili zaujímavú kompozíciu. Rozložte ich rovnomerne na niekoľko bodov na stole.

Na sviatočný stôl môžete umiestniť aj živé kvety. Tradičným symbolom Vianoc je betlehemská hviezda, kvetináč s ňou môžete pokojne postaviť na stôl. Postarajte sa však o pekné puzdro v odtieňoch zelenej alebo červenej.

Späť