Terrazzo v kúpeľni - nápad na moderný dizajn

27.08.2022

Terazzo sa po rokoch slávy vracia do interiéru s hitom a stáva sa ich dekoráciou a ozdobou. Dizajnéri čoraz ochotnejšie využívajú obklady imitujúce terazzo vo forme doplnkov a jemných dekorov zdobiacich vybrané plochy interiéru.

V modernej verzii nájdete terazzo ako materiál na výrobu váz, figurín, hrncov a dokonca aj nábytku. Terrazzo v podobe moderných dlaždíc sa čoraz častejšie objavuje na podlahách a stenách a efektívne ich zdobí.

Ako zaviesť terazzo dlaždice do kúpeľne? To sa dozviete neskôr v tomto článku. Poradíme, ako vystaviť terazzo v kúpeľni.

 

Nábytok do kúpeľne- Merkury Market

 


V tomto článku:

1. Čo je to terazzo?

2. Nápady na ako vytvoriť ideálne kúpeľne s terazzo dlaždicami

3. Terrazzo v kúpeľni v spoločnosti ružovej a zlatej farby

4. Sivé terrazzo dlaždice v elegantnom prevedení

5. Terazzo a fľaškovo zelená - výrazné farby do kúpeľne v mimoriadnom prevedení

6. Modrá a terazzo v usporiadaní kúpeľne


19,90 eur /m2

18,90 eur /m2

15,90 eur /m2


 

Čo je to terazzo?

Terrazzo je stavebný materiál, typ betónového podkladu vyrobený z kombinácie materiálov ako je voda, cement alebo špeciálne živice a drviny a farbivá. Aj keď je to možno ťažko uveriteľné, terazzo je známe už od staroveku. Spočiatku sa na jej výrobu používal kameň, žula alebo mramorová drvina, ktorá sa kombinovala s hlinou. Postupom času sa zloženie terazza menilo, aby sa dosiahla veľmi moderná podoba dlaždíc.

Pomery a druh použitých ingrediencií majú veľký vplyv na kvalitu a vzhľad terazza, pretože jeho pevnosť závisí od kvality použitého cementu a hrúbky zrna. Charakteristický terazzo vzor sa dnes s nadšením používa pri výrobe obkladov a dlažieb a využíva sa ako prvok štýlového zariadenia interiéru.

Je vhodné dodať, že terazzo bolo obľúbené najmä v minulých časoch, kedy sa z neho vytvárali sivé parapety, podlahy a náhrobné kamene. V 80. rokoch boli často udržiavané v pochmúrnej šedej farbe, ktorá bola nenápadná. Navyše starostlivosť, s akou sa v tom čase terazzo vyrábalo, zanechala veľa požiadaviek. Niet divu, že sivé terazzo prvky neboli obzvlášť obľúbené, ale dokonca sa spájali so šedou každodennosťou.

Posledné roky priniesli radikálnu zmenu vo vnímaní terazza. Interiéroví dekoratéri pomaly rozčarujú negatívne asociácie, ktoré v minulosti vyvolávali sivohnedé mozaiky. Materiál, ktorý sa dnes vyrába, už nie je taký ako pred rokmi. Objavuje sa v návrhoch najznámejších interiérových dizajnérov a stáva sa v stailingu čerešničkou na torte.

Terazzové dlaždice dostupné v rôznych farbách sa používajú v jedinečných a efektných interiérových aranžmánoch. Svojimi vlastnosťami sa skvele hodí do kúpeľne. Tu ich využijete naozaj na mnoho spôsobov.

 

Nápady na ako vytvoriť ideálne kúpeľne s terazzo dlaždicami

V moderných aranžmánoch sa terazzo môže objaviť v kúpeľni na podlahe aj na stenách – nie nevyhnutne v pôvodnej podobe, ale ako keramické dlaždice – veľkoformátové dlaždice. Rozmanitosť vzorov a farieb terazzo dlaždíc je teraz skutočne pôsobivá a umožňuje vytvotť jedinečný dizajn v rozmanitej klíme. Moderná veľkoformátová terazzová dlažba má k dispozícii celú škálu farieb – všetky odtiene zelenej, žltej, červenej, krémovej a hnedej, modrej a námorníckej modrej...

Zaujímavosťou je, že táto jedinečná zmes farieb ide ruka v ruke nielen s rovnako výrazným, monochromatickými farbami, ale aj s výrazne jemnejším drevom či kovmi. Je to dokonalé pozadie pre minimalistickú aj sofistikovanejšiu kúpeľňovú keramiku.

Kúpeľne sú skvelým miestom na použitie tejto viacfarebnej mozaiky a dizajny vytvorené s jej použitím potešia a inšpirujú. Ak ste zvedaví, ako využiť terazzo dlaždice v kúpeľni, pozrite si naše nápady na inšpirácie.

Pripravili sme niekoľko najzaujímavejších nápadov na použitie rôznych terazzových dizajnov v kúpeľni.

 

Terrazzo v kúpeľni v spoločnosti ružovej a zlatej farby

Jednou z najzaujímavejších farebných kombinácií s použitím terazza je súprava s jemnou púdrovou ružovou a vzácnym zlatom. Umelý kameň s intenzívnymi výraznými vzormi vyzerá skvele oproti ružovým stenám. Orámovaný zlatým kovaním získava elegantný a dizajnový lesk. V tomto bode chceme prelomiť stereotypy, že púdrová ružová je farba venovaná ženám. Kombinácia vzorovaného terazza, ružovej a zlatej vytvára dizajn, ktorý poteší každého. Kúpeľňa v tejto verzii môže byť rodinným kúpeľným salónom.

Svetlé dlaždice podobné terazzu je možné umiestniť do malých aj veľkých kúpeľní. Mali by ste však pamätať na to, aby ste dekoratívne dlaždice používali s mierou. Použitie intenzívneho vzoru na veľkej ploche môže spôsobiť, že interiér kúpeľne bude ohromujúci a dokonca únavný. Terazzo je krásne, keď je do interiéru zavedené správne.

 

Sivé terrazzo dlaždice v elegantnom prevedení

Sivé terazzové dlaždice nemusia byť nudné, je načase odčarovať neslávny názor, ktorý šedú sprevádza už od dávnych čias. Moderné kúpeľne zariadené s použitím teplých odtieňov sivej môžu byť krásne a atmosferické a tiež mimoriadne funkčné.

Terazzové obklady alebo dlažba nie je v žiadnom prípade horšia ako klasické dlaždice. Terazzové dlaždice sú dostupné aj v rôznych formátoch, rektifikované aj nerektifikované, od malých až po veľké formáty. Pri výbere nájdete aj mrazuvzdorné a protišmykové modely. Posledné menované sú vhodné aj pre sprchové kúty, kde zaisťujú bezpečnosť a pohodlie pri používaní.

Sivé terazzo v tmavých odtieňoch sa krásne hodí k strieborným kovaniam a môžete použiť veľké zrkadlá, čím vytvoríte štýl kúpeľného salónu v štýle glamour. Tmavé terazzo na podlahe by sa malo kombinovať so svetlými dlaždicami na stene. Táto úprava presvetlí interiér.

 

Terazzo a fľaškovo zelená - výrazné farby do kúpeľne v mimoriadnom prevedení

Jedno z najzaujímavejších spojení, na ktoré sme narazili, pri hľadaní inšpirácie s terrazzo dlaždicami v hlavnej úlohe, je kombinácia s fľaškovozelenou. Ušľachtilá a výrazná farba, dodáva interiéru charakter a jasnosť.

A v tomto prípade perfektným doplnkom budú čierne alebo zlaté armatúry, ktoré sa čoraz častejšie objavujú v aranžmánoch kúpeľne. Samozrejme, kúpeľňa v tejto verzii je voľbou pre odvážnych, no sme si istí, že takáto kombinácia si nájde mnoho priaznivcov.

 

Modrá a terazzo v usporiadaní kúpeľne

Na tomto mieste je ťažké nespomenúť ešte jednu zaujímavú farebnú kombináciu. Tentokrát navrhujeme terazzo s modrou. Pri pohľade na ďalšiu kombináciu je ťažké nenadobudnúť dojem, že terazzové dlaždice sú produktom natoľko ladným, že budú vyzerať nádherne v kombinácii prakticky s akoukoľvek farbou.

Pre usporiadanie modrej kúpeľne môžete zvoliť terrazzo dlaždice vo svetlých odtieňoch a celý dizajn treba doplniť keramikou, kde panuje biela a strieborným kovaním. Terrazzo dlaždice do kúpeľne sú atraktívnou alternatívou k dokončovaniu interiéru. Jedinečný vzhľad a moderná forma súčasných terazzových dlaždíc ich robí ideálnymi do trendy interiérov, dodávajú eleganciu kúpeľniam v glamour štýle a rozbíjajú tlmené, monotematické aranžmány.

 


 

Inšpirujte sa!

 

Kúpeľňa - čo namiesto obkladov? Módne alternatívy dlaždíc


Ako odstrániť dlaždice bez poškodenia? Pokyny krok za krokom


Ideálna podlaha v kúpeľni – laminátové, drevené či vinylové podlahy alebo dlažba?

Späť