Ako zariadiť vonkajšie kino v záhrade?

22.06.2024

Usporiadanie vonkajšieho kina na záhrade je jedinečný spôsob, ako tráviť čas s rodinou a priateľmi vonku. Príprava takéhoto podujatia si však vyžaduje starostlivé plánovanie a zohľadnenie mnohých faktorov, ktoré zabezpečia pohodlie a potešenie všetkých účastníkov.

Letné kino v záhrade je ideálny spôsob, ako stráviť zaujímavý večer. Na rozdiel od zdania nie je vonkajšie kino až také náročné na organizáciu a zábava môže byť úžasná. Pozvite svoju rodinu, priateľov, susedov a blízkych na premietanie filmu do záhrady. Vďaka tomu si budete môcť vytvoriť nielen atraktívne letné kino, ale aj tráviť voľný čas v príjemnej spoločnosti. Nižšie uvádzam krok za krokom, ako zariadiť úspešné vonkajšie kino na záhrade.

Ako zariadiť vonkajšie kino v záhrade?


V tomto článku:

1. Výber projektora do kina. Ako si vyrobiť DIY obrazovku?

2. Kino na záhrade – ktorý nábytok na vonkajšie kino bude najlepšie?

3. Usporiadajte dokonalé vonkajšie kino!

4. Plátno v letnom záhradnom kine – vychutnajte si nevšedný nápad na rodinný filmový večer



Výber projektora do kina. Ako si vyrobiť DIY obrazovku?

Potom sa musíte uistiť, že máte správne vybavenie. Základným prvkom je projektor, ktorý by mal mať primeranú svetelnosť, aby bol obraz dobre viditeľný. Vonkajšie kiná môžu niekedy zápasiť s problémom zle viditeľného plátna, a preto je projektor taký dôležitý. Na vonkajšie použitie väčšinou postačujú projektory so svietivosťou aspoň 2 000 lúmenov.

Ďalšou nevyhnutnou výbavou kina je premietacie plátno. Žiaľ, film si na záhrade bez plátna a projektora nezaobídete. Môžete si kúpiť špeciálne vonkajšie plátno pre projektor alebo si ho vyrobiť sami pomocou bielej plachty alebo látky natiahnutej cez rám. Uistite sa, že je obrazovka bezpečne namontovaná, aby sa nepohybovala vo vetre. Môžete tiež zorganizovať vonkajšie kino na stene budovy, ak je relatívne hladká, veľká a svetlo namaľovaná.

Ďalším dôležitým aspektom je zvuk. Na vstavané reproduktory projektora sa v exteriéri dá len ťažko spoľahnúť, preto sa oplatí investovať do prenosných reproduktorov s dobrou kvalitou zvuku. Tieto reproduktory je možné umiestniť okolo priestoru publika, aby sa zabezpečilo rovnomerné rozloženie zvuku. Nezabudnite si vopred otestovať nastavenie zvuku, aby ste predišli technickým problémom počas relácie. To je dôvod, prečo je výber miesta vonkajšieho kina taký dôležitý. Letné kino na záhrade by nemalo rušiť susedov, preto dbajte na to, aby zvuk nebol príliš hlasný, a to najmä v čase pokoja.

Výber projektora do kina. Ako si vyrobiť DIY obrazovku?

Kino na záhrade – ktorý nábytok na vonkajšie kino bude najlepšie?

Nezabúdajte ani na pohodlie divákov. Pripravte si pohodlné miesta na sedenie, ako sú záhradné stoličky, vankúše, deky alebo piknikové podložky. Uistite sa, že každý má na obrazovku jasný výhľad. Je tiež dobré pripraviť si pár prikrývok navyše, pretože večery môžu byť chladné.

Vonkajšie kino môžete vytvoriť aj usporiadaním pohodlného nábytku na vonkajšie kino. Záhradný nábytok bude dokonalý. Určite si pozrite ponuku záhradných sedacích súprav a rohových sedačiek v našej predajni, pretože zaujímavé zostavy záhradného nábytku môžu byť skvelým riešením pre takéto stretnutia.

Osvetlenie kina – aké osvetlenie bude najlepšie do kina na záhrade?

Postarajte sa o dostatočné okolité osvetlenie. Strešné okná, solárne svetlá či lampáše dokážu navodiť príjemnú atmosféru bez toho, aby rušili filmovú projekciu. Miesto vonkajšieho kina by malo byť dobre osvetlené, ale počas premietania je lepšie jednoducho vypnúť svetlá. Osvetlenie vo vonkajšom kine by nemalo prekážať pri sledovaní filmu ani vyvolávať obavy susedov. Priestor vonkajšieho kina by však mal mať osvetlenie, pretože tieto doplnky záhradného kina zaisťujú bezpečnosť a po premietaní umožňujú rýchle upratanie a zbalenie techniky.

Nezvyčajné nápady pre vonkajšie kino - záhradné osvetlenie a vhodné usporiadanie

Atmosférické osvetlenie tiež pomáha ponoriť sa do filmu, rovnako ako atmosférické dekorácie. Zaujímavé je, že ponorenie môžete zvýšiť napríklad sledovaním filmu „Čeľuste“ nie na pohodlných kreslách, ale v bazénových sedadlách vonkajšieho kina. Organizovanie takýchto sedení v záhrade môže priniesť nezabudnuteľný efekt.

Dekorácie do vonkajšieho kina v záhrade - sú dôležité?

Ak chcete zorganizovať letné kino, oplatí sa dbať aj na to, aby to celé pôsobilo esteticky, bez ohľadu na to, či vám letné kino na záhrade zostane na celú sezónu, alebo či je vytvorenie záhradného kina len víkendovým rozmarom. . Tak sa uistite, že je to príjemné. Domáce letné kino je možné doplniť o textílie, prikrývky a vankúše, ktoré poslúžia ako dekorácie a zároveň prvky zvyšujúce komfort.

Kino na záhrade – ktorý nábytok na vonkajšie kino bude najlepšie?

Usporiadajte dokonalé vonkajšie kino!

Ďalším krokom je výber filmu. Výber treba prispôsobiť vkusu a veku divákov. Môžete sa opýtať hostí na ich preferencie alebo zorganizovať hlasovanie. Rodinné filmy, komédie a filmové klasiky často fungujú najlepšie. Nezabudnite vopred skontrolovať kvalitu vašej kópie videa a formát, v ktorom je k dispozícii, aby ste predišli problémom s prehrávaním.

Domáce letné kino je spôsob, ako tráviť čas s priateľmi. K zábave netreba veľa! Výstavbu kina na záhrade nemusíte ohlasovať, stačí vám kino plátno letného kina, projektor a útulné miesta na sedenie.

Chutné doplnky do kina, t.j. občerstvenie a nápoje

Pri organizovaní vonkajšieho kina sa oplatí myslieť aj na občerstvenie a nápoje. Klasickou voľbou sú pukance, ktoré sa dajú jednoducho pripraviť doma alebo kúpiť hotové. Pripraviť si môžete aj rôzne iné maškrty, ako čipsy, ovocie, zeleninu s dipom alebo sladkosti. Ak plánujete dlhšie sedenie, zvážte prestávku na teplé nápoje, ako je horúca čokoláda alebo čaj.

Usporiadajte dokonalé vonkajšie kino!

Plátno v letnom záhradnom kine – vychutnajte si nevšedný nápad na rodinný filmový večer

Usporiadanie vonkajšieho kina v záhrade si vyžaduje starostlivé plánovanie a prípravu, ale efekt môže byť mimoriadne uspokojivý. Správny výber miesta, vybavenia, komfortné podmienky pre divákov a dôraz na detaily ako občerstvenie a deky zaistia úspešné a nezabudnuteľné podujatie. Je to perfektný spôsob, ako stráviť teplý večer vonku so svojimi blízkymi.

Späť